פינת אשת השבוע

פינת אשת השבוע

תודה רבה לsefia על היותה אשת השבוע בשבוע שעבר.
כמובן כל מי שמעוניינת להיות אדומה לשבוע ולהיות במרכז העניינים מוזמנת לשלוח לי מסר ואכניס אותה לרשימת נשות השבוע...

וכמובן קבלו את אשת השבוע החדשה שלנו ayely33

היא תכתוב כאן כל מה שהיא רוצה לחשוף ולספר ואתן מוזמנות לשרשר שאלות.
שיהיה שבוע מוצלח וקסום

ayely33

New member
מתרגשת ומשתפת בשמחה.

אז במה להתחיל?
אני מורה לכיתות א'- ב' כבר 16 שנים, נשואה לקיבוצניק מקסים משנת 2007 ויש לי שני ילדים :בת שעולה ל- א' בת 5.9 ובן שובב וחמוד בן 3.10 , לפני שהתחתנתי בשנות הרווקות שלי היו לי קצת דייטים ומערכות יחסים די קצרות ובקיצור לא הלך בקלות כל עיניין ההכרויות הזה והחלטתי שהקו האדום שלי הוא גיל 35- אם אני לא מתחתנת אני מביאה ילד מבנק הזרע. סביב גיל 33 זה כבר ממש בער בי והייתי מאוד פעילה בפורום אמהות יחידניות מבחירה- ממש חקרתי את המשמעות של לגדל ילד ללא אבא, קבלתי אפילו אור ירוק מאמא שלי שהבטיחה לתמוך ו...אפילו עברתי 2 הזרעות שלמזלי לא הצליחו.
לקראת הזרעה שלישית וממש בסמוך קיבלתי תשובה לגבי פצע שהיה לי בשוק ימין והוציאתי בניתוח כירורגי קל, כי הוא בלט והציק לי נורא (למרות שהרופאים המליצו לא לגעת) התגלה שמדובר בגידול סרטני ממאיר - בדיוק ביום הולדת 34- אז בקצרה מספרת שעברו עלי 4 חודשים מפחידים כולל ניתוח מורכב ולבסוף יצאתי בזול בגלל הגילוי המוקדם, ללא הקרנות וכימותרפיה ועברו 7 שנות מעקבים והכל טפו טפו תקין, אבל מיד כשהתאוששתי סביב אוגו' 06 החלטתי שאני לא מוותרת על זוגיות ובכל זאת אני רוצה משפחה של אבא, אמא וילדים ונרשמתי לאתר הכרויות, את בעלי הכרתי בספט 06 והתחתנו במרץ 07 (קצת אחרי יום הולדת 35) וביתי נולדה כשהייתי כבר קרוב ל- 36 וכך השתנו חיי מהקצה אל הקצה

איזה סיפור מרגש

זה ממש כאילו הגורל חיכה לך מעבר לפינה וגרם לדברים הנכונים לקרות. ממש מרגש לקרוא איך ההחלטות משתנות והחיים מזמנים לנו הפתעות. זה מזכיר לי את הסרט דלתות מסתובבות. מה היה קורה לו אחת ההזרעות היתה מצליחה וכו וכו...
אני מבינה שאת בריאה וזה באמת מזל גדול. זה אולי לא נושא פופולרי אבל אשמח לדעת איך עברת את המחלה, את החששות, מי תמך והיה שם בשבילך? מה לימדה אותך ההתנסות הזו? האם יש להבראה שלך השפעה על החיים? על ההורות שלך?

ayely33

New member
זה באמת כמו בסרט דלתות מסתובבות

כשכתבתי שהייתי לקראת הזרעה שלישית לפני הגילוי זה היה ממש ממש קרוב, הייתי כבר במעקב זקיקים ובדיקת דם שעשיתי ביום שני הראתה שלמחרת אפשר לבצע הזרעה, אך באותו יום שני קבלתי בצהריים את הטלפון ששינה הכל, אילו היו מחכים אפילו יום עם הטלפון זה היה יכול להיות בעייתי, כי אחרי הזרעה במשך שבועיים לא היו נוגעים בי עד התוצאות ואם הייתי נקלטת? בכלל קשה לי לחשוב על זה. אחרי הגילוי של הרופא והשיחה המפחידה ,האדם הראשון שהתקשרתי אליו ולא בקלות זאת אמא שלי, בהמשך זה עבר לשאר בני המשפחה, ההתחלה היתה מאוד מפחידה, הרופאים אמרו לי שזה סוג מסוכן( סרקומה) ובגלל שהפצע היה בגוף שלי כבר בערך שנתיים לא ידעו עד כמה הוא התפשט בגוף, תוך כדי בדיקות (דם,סי טי, MRI) גם הייתי בשיחות עם מישהי דרך המחלקה האונקולוגית בלין, אחרי חודש בערך התברר שתפסתי מאוד מוקדם סרטן שיכל להיות מאוד אלים , אבל מכיוון שבניתוחון הכירורגי לא התייחסו אליו כגידול והוציאו רק את הפצע השאירו חלק קטן מההיקף שבו יש גם תאים סרטיים וזה אילץ אותי לעבור ניתוח יותר מורכב ברגל עם הרדמה מלאה, אחר"כ כמה ימי אישפוז שבהם הרגשתי שחסר לי בן זוג בכל מה שאני עוברת ולכן הבטחתי לעצמי שאני לא מרימה ידיים בנושא הזוגיות.
בדיעבד גם זה הציל אותי כי בסופו של דבר גם המעבר לאימהות היה אצלי מורכב הרבה יותר ממה שחשבתי והפתיעה אותי והיו לי לא מעט רגעים מאוד קשים שאם לא היה לי את בעלי אין לי מושג מה היה קורה. לגבי ההשפעה של מה שעברתי זה בהחלט השפיע בכך שלמדתי מאוד לסמוך על האינסטינטים שלי, אילו הייתי מקשיבה בזמנו לרופאים לא הייתי כאן היום, מצד שני יש בי פחד מתמיד שאם הגוף שלי כבר פיתח גידול סרטני האם זה אומר שזה יכול לחזור והיכן? זה מאוד מפחיד. דרשתי בגיל 40 לעשות ממוגרפיה, למרות שאין מאה אחוז לבדיקה הזו.
לצערי אני נכשלת בשנה האחרונה בלישמור על הבריאות והמשקל- מאבק של שנים זה המשקל ובהתחלה מאוד היה חשוב לי לשמור ולהזהר בעקבות מה שעברתי ועכשיו זה נידחק מכל מיני סיבות, אני מקווה לחזור קצת למוטיבציה שהיתה לי בקרוב

אני בטוחה שברגע שתחליטי אז תצליחי

אני גם מכירה תקופות כאלה בחיים בהן האוכל מהווה נחמה ואין שום אנרגיה לשמור על תזונה מתאימה או על פעילות גופנית.
אני דווקא מאוד מאוד משתדלת לשמור על תזונה נכונה. אני אוהבת מאוד לבשל ירקות מכל מיני סוגים, אני צמחונית אז ירקות זה עיקר התזונה שלי. אני חושבת שככל שאני מנסה יותר ווריאציות של בישול ירקות ככה אני מצליחה לשמור יותר טוב על הגזרה.
אבל אני ממש מזדהה עם מה שאת אומרת על זה שזה נדחק ואני בטוחה שכאשר תרגישי שאת מוכנה אז זה יקרה ויקרה אפילו בקלות.

ayely33

New member
אני מקווה

לפני שנה דווקא הייתי ממש במרץ וברצון והלכתי לקבוצה הורדתי 10 ק"ג וברגע שמשהו השתבש לא הצלחתי לדלג על המשבר בלי חריגות באכילה היתה תקופה שהחזקתי יפה בלי לעלות, אבל בחצי שנה האחרונה העליתי כמעט הכל חזרה
ואני חייבת לטפל בעצמי, הפעם לבד כי כלכלית אין לי אפשרות לחזור לקבוצה או ללכת למשהו חיצוני. לבד זה יותר קשה, אבל אני אתפוס את עצמי, כי כבר זה פוגע לי בתפקוד היומיומי בבית עם הילדים ובעבודה.

אני תמיד עושה את זה לבד

אני כל הזמן אוכלת כשאני בדיאטה. מה שאני בעיקר עושה זה שמה שקית סנפרוסט ירקות במיקרו ל6-7 דק' ממליחה מעט וכל היום מנשנשת. שעועית ירוקה, צהובה, ברוקולי, כרובית, אפונה, כרוב ניצנים, זה פשוט כמעט בלי קלוריות ואני לא רעבה כי אני כל היום מנשנשת... שותה המון המון מים. לפעמים מוסיפה לירקות אגוזים או שומשום או שקדים בשביל חומצות השומן. זה ממש עובר בקלות. אני גם חותכת המון סלטים מכל מיני סוגים. ככה ירדתי 12 קילו בפעם האחרונה ועכשיו אחרי הלידה האחרונה כבר ירדתי 11 קילו (נשארו עוד 3...)

ayely33

New member
נשמע נהדר, אני בעייתית קצת בירקות

אבל רעיון דווקא לא רע עם שקית הסנפרוסט, הבעיה אצלי המשיכה החזקה למתוק בשעות אחה"צ

ayely33

New member
גם אני , אבל זה עוזר מעט

כפי שאת מבינה אני בעייתית, לא סתם אני במצב הזה

sefia

New member
Happy end לסיפור שלך

אין (כמעט) מישהי בתהליך בבנק הזרע שלא חולמת שיגיע פתאום נסיך חלומותיה בדקה ה90....

אגב, גם אני פגשתי מישהו דקה אחרי שהתחלתי את התהליך ועצרתי הכל כדי לתת צ'אנס לזוגיות, למשך שנה שבמהלכה גם גרנו יחד, אבל למזלי זה לא צלח וההמשך ידוע..... זה לא היה אמור להיות זה.

שמחה מאד שאצלך זה הצליח
ושמחה לשמוע שהכרתם באתר היכרויות - מדיה שמעולם לא עשיתי בה שימוש, וככל שהילדים גדלים ואני חושבת כן להתפנות לפרק ב' מתישהו, אני חושבת שזו המדיה שיותר תתאים לי .

אשמח לדעת איך עוברים את מסך החשדנות לגבי כל מי שמכירים מהאינטרנט, שהרי שם כל אחד יכול להיות מה ומי שהוא רוצה בחסות האנונימיות...

בכל מקרה הסיפור שלך מאד משמח

ayely33

New member
תקופת הדייטים דרך האינטרנט לא קלה

הכרתי בחורים דרך 2 אתרים שהייתי רשומה, ואת בעלי הכרתי דווקא אחרי שהחלטתי לעשות מנוי כדי שלי תהיה שליטה למי אני פונה- למרות שבאמת זה עיניין של מזל.
בגלל הסיכון שיש - תמיד דייט ראשון היה במקום ציבורי שאני הגעתי עם הרכב שלי, לא רציתי להיכנס לאוטו עם מישהו שהכרתי באתר הכרויות ובכלל רציתי שתהיה לי השליטה מתי ללכת ואיך לחזור.
צריך הרבה סבלנות בתהליך הזה ולפעמים גם לעשות הפסקה שכבר נמאס, אבל לא לוותר, אם הייתי מרימה ידיים בגלל כל דייט שלא הצליח, הייתי היום במקום אחר.
לא לפסול כל תמונה שרואים, לנסות בכל זאת לראות בעיניים את האדם, בעלי שם תמונה בכלל לא משהו ואני זוכרת שהתלבטתי ובמציאות הוא נראה הרבה יותר טוב מהתמונה ששם, משהו גם בדברים שכתב על עצמו נתן לי תחושה טובה, אה ויש עוד משהו שקשור ליד הגורל בסיפור הזה: כשהייתי בתהליך בבנק הזרע חצי שנה בערך לפני ההכרות איתו, פגשתי בתור לבדיקות דם מישהי שהיתה איתי בכיתה בתיכון בטיפולי פוריות, היא שמעה מה אני עוברת ושאלה אותי: רוצה להכיר מישהו קיבוצניק נחמד ואמרה לי את השם, נתתי את הטל' שלי וכלום לא קרה (ומזל כי זמן קצר אחר"כ התחיל הסיפור עם הגידול) ואז כשעשיתי מנוי נתקלתי בשם שלו וראיתי שהוא מהקיבוץ שאותה חברה אמרה ולכן זה דירבן אותי לפנות אליו. בדייט הראשון סיפרתי לו על אותה חברה ואכן התברר שהיא נתנה לו את הטל' והוא פשוט היתה בתקופת יאוש מדייטים והחליט לא להתקשר- מדהים לא? בסוף פגשתי והתחתנתי עם מי שאותה חברה רצתה לשדך לי חצי שנה קודם (אבל אז זה לא התאים) והיא כמובן היתה בחתונה שלנו...

sefia

New member
כנראה שבאמת מה שאמור לקרות - קורה

מאד מעודד הסיפור שלך

ayely33

New member
כן, התחושה באמת שיד הגורל אחזה בי בזמנו חזק

בשנה האחרונה אני מרגישה שקצת שכחה אותי
אבל נראה עוד ימים יגידו

למעלה