פינת אשת השבוע

פינת אשת השבוע

ראשית תודה ל rinamlo על שהיתה אשת השבוע בשבוע שעבר. אני מקווה שנהנית.

ובכן קבלו את אשת השבוע החדשה שלנו sefia.
היא תכתוב כאן על עצמה ואתם כמובן מוזמנים לשרשר לה שאלות....
שיהיה שבוע קסום

sefia

New member
נעים להכיר

אני ספי, בת 40, אמא לאיתי (בן) ויובל (בת) המקסימים בני שנתיים וחודשיים

אני אמא יחידנית מבחירה, ז"א שילדיי נולדו מתרומת זרע ומבחירה שלי לאחר תהליך ארוך של התבשלות עם עצמי והבנה שאני נורא רוצה להקים כבר משפחה.

הילדים המקסימים שלי הגיעו לאחר כ-8 חודשים של טיפולים וIVF אחד מנצח

בעברי הייתי נשואה למשך 3 שנים, ומאז היו לי לא מעט מערכות יחסים שכללו מגורים משותפים, אך לא הבשילו לכדי הקמת משפחה וכמו שכתבתי בהתחלה, הגיע השלב שבו התחלתי להבין שאולי סדר הדברים יהיה הפוך: קודם משפחה ואח"כ פרק ב'.

על דלת הבית שלנו במקום שלט כניסה יש מדבקה עליה כתוב "המשפחה שלי" וזו תמצית האושר שלי.

בעיסוקי אני מנהלת מחלקת מדיה בחברת פרסום דיגיטל, ולצערי מאז ההורות החלפתי כבר 2 עבודות. מאד קשה לתמרן בין האמהות לבין הקריירה . חשבתי שבגלל שכבר ביססתי לעצמי קריירה וסיימתי לימודים, אהיה פנויה ומוכנה יותר רגשית, נפשית וכלכלית לילדים. אבל אני מודה שכל נושא תעסוקת נשים כיום הוא ממש בדמי ואני חשופה לאפליה של ממש בתחום. במיוחד בעולם המשרות הבכירות אליו אני שייכת.

אני מנהלת בפורום תאומים ושלישיות פה בתפוז, מקום שהיווה לי בית מהיום הראשון (ולפניו פורום הריון מרובה עוברים.....) ומאד רוצה לעזור לעינת להפוך גם את הפורום הזה למקום שוקק. אני חושבת שיש הרבה סוגיות סביב הורות מאוחרת שאפשר לדון בהן פה.

מזמינה אתכן לשאול מה שבא לכן

נעים מאוד מאוד...

קודם כל אני רוצה להגיד תודה על הרצון לעזור להפוך את הפורום למקום שוקק. אני חושבת שאחת הדרכים הכי טובות לעשות את זה לה להעלות דיונים מעניינים.
חוצמיזה אני חייבת להודות שאני מעריצה אמהות יחידניות. אני חושבת שהאתגר בהורות הוא עצום ואני מוצאת שלעשות את זה עם שותף זה הרבה יותר קל כמובן שאין לי כל כך למה להשוות... אז אני מצדיעה לך ממש על ההחלטה האמיצה מאוד בעיני ועל המימוש שלה. ואני כמובן מאחלת לך שהאתגר ימשיך לאתגר, שהקשיים לא יהיו קשים מדי, שהכל יזרום ושכל מה שאת מאחלת לעצמך יתגשם.
רציתי לשאול דווקא על נושא האפליה בתחום העבודה, איפה ואיך את בדיוק מרגישה את האפליה?
וגם בתחום ההורות מי עוזר לך? אם הילדים למשל חולים או בחופשות?

sefia

New member
תשובות

מהסוף להתחלה.....

לאחר לידת הילדים עברתי לבית הורי למשך חופשת הלידה. הנחתי שלאחריה אחזור לדירתי (קומה 1 ללא מעלית וחניה) מה התברר לי מאד שאפתני ככל שעבר הזמן ולכן שכרתי דירה בישוב סמוך מאד להורי.

אמי היא מקור הגיבוי העיקרי וכמעט היחיד שלי. הילדים בגן ממש ברחוב של הורי, מרחק 5 ד' נסיעה ברכב, והיא זו שמוקפצת באמצע היום אם צריך להוציא ילד עם חום מהגן (בהנחה שהיא יכולה)

כמו כן במקום העבודה הנוכחי אני חייבת להשאר עד מאוחר יומיים בשבוע ולכן בחצי השנה האחרונה היא מוציאה אותם מהגן יומיים בשבוע, באה איתם אלי ונמצאת איתם עד שאני חוזרת כולל א. ערב ומקלחות.

היא דמות מאד משמעותית עבורם והיא מטורפת עליהם, במיוחד כי ממש גדלו אצלה בבית בתחילת חייהם. היא פוגשת אותנו כל בוקר בכניסה לגן ואחה"צ כשלוקחים אותם. המנהג נולד כשהיו קטנים יותר והיא עזרה לי להכניס אותם לגן (הם היו נרדמים בדרך באוטו) ועכשיו זה השתרש והיא חייבת לראות אותם כל יום אפילו אם זה לחמש ד'. הם מצידם שואלים "איפה טטה?" בשניה שנכנסים ליישוב.

לאחרונה אני גם מסתייעת בבייביסיטר שהילדים מתים עליה (היתה סייעת בגן) כשאני צריכה לצאת בערב, אחרי שהם ישנים. אם אני לא מתעלפת..

לגבי העבודה... אני בתמימותי חשבתי שמה שהיה - הוא שיהיה. והתבדיתי. חזרתי מחופשת לידה לתפקיד מנהלת חטיבה בחברה שעבדתי בה כמעט 4 שנים בתפקיד בכיר והייתי מאד מוערכת, רק כדי לגלות שפתאום מתחשבנים איתי על שעות (לפני כן לא דיווחתי שעות ונתתי כמה שהיה צריך, גם מהבית וגם כשניהלתי סניף מרוחק בצפון) ופתאום בשכר "גיליתי" שמחשבים לי % משרה נמוכים יותר למרות שהמשרה שלי הינה "משרת אמון" בכירה.

לאחר שהחברה נסגרה, מצאתי עבודה מוצלחת עם שכר גבוה ואפשרות לעבוד מרחוק ולנהל את הלו"ז שלי ככה שאוכל להוציא את הילדים מהגן כל יום (ולהמשיך לעבוד מהלפטופ בבית בערב) אבל זה החזיק מעמד שנה. הקמתי להם מוקד מאד גדול ותשתית לפעילות גדולה ואז באו דרישות נוספות שכבר לא התאימו לי.

והשיא הוא במקום הנוכחי שאליו התקבלתי למשרה בכירה עם סיכום ברור מראש על שעות ושכר. סוכם על יום אחד ארוך בשבוע והיתר יושלם מהבית.
פתאום עלתה דרישה לעוד יום בשבוע
פתאום התחלף מנכ"ל והחדש ממש לא מבסוט מהסידור בלשון המעטה. אני סופגת מדי יום הערות על השעות כגון "מישהי בתפקיד שלך צריכה לעבוד מ08:00 עד 20:00" וכיוב'.....
לא משנה שהתפוקות שלי גבוהות, המחלקה שלי מנוהלת ומתוקתקת ואין שום דבר שנזנח או איני מספיקה.
עכשיו החברה נרכשה ע"י גוף גדול ושוב אני באותה סיטואציה של רמיזות על השעות והחשש שלא יחליטו להחליף אותי במישהי שהיא אני ,רק לפני הילדים (מצחיק אבל עצוב).

בקיצור - לא כיף.
פעם, הייתי קמה והולכת בחלק מהסיטואציות. ידעתי מה אני שווה ומה אני רוצה במקום עבודה והיה לי הלוקסוס לחפש משהו שיתאים לי.

היום מערך השיקולים השתנה וכמפרנסת יחידה אני סופגת לא מעט .....

לגבי היחידנות, נכון שלפעמים קצת קשה כשהכל על הכתפיים שלי ואני מתחלקת למיליון חלקים קטנים שצריכים לתפקד, וזה קורה בעיקר בתקופות ש"צרות באות בצרורות" ותמיד כרוכה בזה גם מחלה של הילדים שמערערת אותי...

אבל אני חושבת שהקושי העיקרי נובע מגידול התאומים. לגדל שני ילדים ביחד, בו זמנית זו מתנה מדהימה ואתגר מאד גדול בו זמנית.
מה עוד שזה "שובר" את כל מה שחשבתי על הורות בכלל וההורות שלי בפרט.

מקווה שלא חפרתי מדי

ממש לא חפרת

מרגש לקרוא את מה שאת כותבת על ההורות, על העזרה והתמיכה של הורייך, ומקומם לקרוא את מה שאת כותבת על מקומות העבודה.
אני לא יודעת איך מייצרים שינוי בנורמות החברתיות הפגומות האלו. זה ממש מרגיז.
אגב, יותר מ70 כניסות היו להודעה שלך ולכן אני מאמינה שנהנו לקרוא את מה שאת כותבת אז אל תדאגי לחפירות...
השאלה היא למה לא מגיבים לזה כי יש כל כך הרבה מה לכתוב על הדברים שאת מעלה.
אני כבר שנים עצמאית ולא נמצאת במעגל העבודה הזה של החברות הגדולות. אני גם לא חשופה לזה כי בעלי שעובד בחברות גדולות כל השנים לא חשוף בעצמו לאפליה. אני בחרתי להיות בשני תפקידים. 50% הולך לעסק העצמאי ו50% לבית, זה כמובן לא היה מתאפשר אם לא היתה ההכנסה של בעלי.
כל אחת מאיתנו האמהות בעצם מתחלקת בין 2 התפקידים. זה אתגר גדול לנהל 2 עסקים...
אני חושבת שזה באמת לא הוגן מה שהחברה שלנו עושה לנשים.

דינהלה1

New member
ספיה

כאם לתאומים בני +5 ולבת בגיל 8.5 , אני מזדהה עם כל מה שכתבת בנושא הקשיים בגידול הילדים וביחס של מקומות העבודה כלפי אימהות לילדים צעירים. יכולה רק לנסות ולעודד שככל שהמתוקים גדלים נעשה יותר קל מהבחינה הטכנית. הם נעשים יותר עצמאים, פחות חולים, התקשורת איתם יותר מובנת כי הם מביעים את עצמם ועוד.
לדעתי אם האווירה במקום עבודתך והיחס כלפיך לא נראה לך תחפשי במקביל משרה אחרת. לפעמים עדיף לוותר קצת על שכר כדי לדעת שיש ביטחון תעסוקתי לטווח ארוך ושקט נפשי.

אני פוגשת הרבה אימהות יחידניות כולל אימהות לתאומים, משום מה הן ממציאות כל מני סיפורים רק כדי לא להודות שהן אימהות חד הוריות מבחירה. אני ממש לא מבינה את הקטע הזה. גם חבל על הילדים שומעים את זה שבמקום להתגאות באימא שלהם הם נאלצים לבזבז אנרגיות על סיפור כיסוי.
אני חושבת שהתאומים הם אכן מתנה גדולה וגם הם קיבלו במתנה אותך

sefia

New member
תודה

זה לא "הסטייל" שלי להמציא סיפורים ..... אני מאד גאה בבחירה שלי, בסטטוס שלי, ו...כן. בזה שאני מצליחה לבד לגדל שני קטנים בריאים ומאושרים.

מבחינתי הילדים בעדיפות ראשונה למרות ועל אף המלכוד של היותי מפרנסת יחידה. שמעתי לא מעט פעמים משפטים כמו "אין לך ברירה"
"תתפשרי" ועוד פנינים.
סירבתי למספר משרות שלא היו מאפשרות לי לגדל את ילדיי כמו שהייתי רוצה ולהיות אמא נוכחת כמו שאני רוצה להיות , ובכל מקום אני מקפידה לתאם ציפיות מראש ולשים הכל על השולחן

אבל, כן, אני מרגישה איך ההיצע עבורי מצטמצם, השוק נהיה קשה והמניות שלנו האמהות צונחות דרמטית אחרי הלידה.

תודה על העידוד,
אני יודעת שהם יגדלו ויהיו עצמאיים
ומצד שני אני מפחדת מהיום שבו כבר אהפוך ללא רלוונטית עבורם

שירהד1

Member
מנהל
ראשית- כותבת כתאומה-

יש לי אח תאום ואח שצעיר מאיתנו ב-5 שנים. חווית התאומות היתה תמיד מאוד מיוחדת עבורנו, אפילו עד כדי כך שרצינו שנינו להיות הורים לתאומים בעצמנו... אבל לא יצא- לי יש שני ילדים ולו יש שלושה, אף אחד מהם לא תאום, אבל כולם מדהימים בפני עצמם (למרות שבאו אחד אחד לעולם...).

שנית- אני חייבת להתייחס לפחד שלך מהיום שבו כבר תהפכי ללא רלוונטית עבורם- את לא יודעת שאין דבר כזה?!- אם הורים עושים את מלאכת הגידול והחינוך כראוי, הם תמיד נשארים רלוונטיים לילדים שלהם, גם כאשר הילדים כבר בני 40 ויותר מזה. את הרי רואה את זה על עצמך עם ההורים שלך שמסייעים לך.

לגבי מקומות העבודה- אני מאוד יכולה להבין את הקושי. אני פשוט "ברחתי" ממנו, ובחרתי להיות עצמאית (עוד הרבה לפני שהילדים שלי נולדו), כך שאני אדון לעצמי מבחינת השעות, הגמישות והמשכורת. זה מורכב למדי גם להיות עצמאית ודורש המון עבודה, אבל לפחות אני הבוסית של עצמי, שזה מאוד חשוב לי (אני ממש לא אוהבת בוסים/יות...).

שיהיה בהצלחה בכל!
שירה.

sefia

New member
נחמד לשמוע מה מרגישים התאומים עצמם

בעיני, מהצד, זו מתנה מדהימה
הקשר בין הילדים שלי (למרות שהם רק בני שנתיים וקצת) מדהים!!
אני נפעמת כל פעם מחדש מהסינרגיה ביניהם והדאגה
והאמת מרגישה עמוק בלב קצת רוגע כשאני חושבת על מה יהיה כשאני כבר לא אהיה איתם ..

זה דורש ממני כהורה לתמרן הרבה יותר, למצוא דרך להעצים כל אחד בנפרד, לא לעשות דברים בדאבל רק כי זה יותר נוח ומקצר תהליכים, וכרגע הדבר שהכי חסר לי זה זמן איכות איתם אחד על אחד. לאפשר לכל אחד מהם קצת זמן עם אמא בנפרד.
אולי כשיגדלו זה יהיה יותר משמעותי ויתאפשר.

ריטה1

New member
קודם כל שאפו על האומץ והבחירה

יש לי חברה שהיא גם יחידנית מבחירה לילד בן 5+, ולתאומים שרק עכשיו נולדו. והיא בת 43.
כששמעתי על ההריון השני שלה עם תאומים, כולי הייתי בצמרמורות, מעצם הרעיון, ואני נשואה ולא חד הורית.
גם בגלל הגיל, שבחיי כבר אין לי כח לתינוקות, וגם בגלל וכנראה בעיקר בגלל שהיא תגדל אותם לבד.
ובעיני זה מאוד אמיץ, זה להציב מולך מטרה ובלי להסתכל לצדדים פשוט לרוץ עליה.
לא היה לה קל, והטיפולים שלה גם בילד הראשון שלה (היינו בהריון יחד - כשהיתי בהריון עם הקטנה וגם עברנו יחד את טיפולי הפוריות, גם אני מהמאותגרות), וגם בשני היו לא קלים בכלל, ובכל זאת היא לא ויתרה על החלום ועפה עליו בשיא המרץ.
היא גם לא ויתרה על הקריירה שלה, היא מנהלת בתחום משאבי אנוש, ועובדת מאוד קשה, ואני רואה את המלחמה היומיומית והג'גלינג המתיש הזה.
אני עם 2 בנות ובעל בקושי מצליחה להתארגן על עצמי (ראי ערך חופש גדול, יקר וארוך מדי
).

sefia

New member
תודה

נשמע שהחברה שלך אישה מאד מיוחדת
על עוד ילד אפילו אני לא מעזה לחשוב

rona73

New member
גם אני מעריכה אמא יחידנית

ועוד לתאומים !

אני גם אמא לתאומים.בני שמונה.אני כאן כי חשבתי אולי יהיה שלישי אבל החצי לא ממש רוצה אז ככה זה נשאר.

לא קלות הן השנים הראשונות עם תאומים אבל את עושה את זה בגבורה.את כבר יודעת שכל שנה זה יותר קל מהשנה הקודמת.

בעיניניי עבודה בארץ קטונתי.אני גרה בחו"ל. אני כן עובדת ,מאז שהילדים נולדו ואפילו התחלתי לעבוד כשרק נודע לי שאני בהריון.

sefia

New member
איך החיים ממרומי גיל 8?

שתפי קצת מה היתרונות/חסרונות של לגדל תאומים בגיל הזה?
איך הקשר ביניהם?
האם הסוגיה של "אמא שצריכה להתחלק בין שני ילדים" עדיין כל כך חזקה או כבר יותר מעומעמת?

rona73

New member
:) לא ממש רואה חסרונות....

תשמעי קטע,לפני כמה ימים כשהם היו במיטה אמרתי שקיבלתי מכה ושכואב לי קצת המקום.אחד מהם אומר לי:אני מנסה להרגיש לך את הכאב אבל לא ממש מצליח אבל ל אדם (האח) אני מרגיש!

מסטי?! אמרתי שלהם יש קשר מאוד מיוחד עוד מהבטן ....

לי יש שני בנים,הם ממשיכים לריב עלי,מי רץ אלי ראשון ומי היה יותר זמן איתי,זה משגע אותי.אני קצת מרגישה כמו אמא יחידנית בקטע הזה
אבל חוץ מזה אין בעיות כשאחד מקבל השני מחכה(את זה למדו מזמן)

והפחד שלך שלא תענייני אותם בקרוב,לא רואה את זה באופק ,כל יום הם אומרים לי שהם אוהבים אותי,מנשקים אותי ומחבקים,כמו שני מאהבים לטינים.

הם היו כל השנים בגן באותה קבוצה,הם נראים די דומים כך שהתבלבלו המון בינהם,לך יש בן ובת.רק בכיתה א' הפרדתי ועכשיו יש אחד שהוא דומיננטי ואחד שלא,רק בהפרדה ראיתי,צריכים לעבוד על זה קשה.

הקשר הוא טוב ,הם חברים טובים ,למרות שרבים.כיף להם והכי חשוב אף פעם לא משעמם.שני ילדים באותו גיל תמיד יש להם על מה לדבר,לספר חויה או מה קרה בבי"ס.
הקושי הוא לוגיסטי.

כשנישארים בבית בחורף הקשה(אירופה) או בקיץ החם אז זה לא ממש קשה כמו פעם.כשהיו בני שנתיים היה לי מאוד קשה איתם בבית עכשיו זה מאוד כיף!!

אם היה לך עוד שאלות אני כאן.

לילה טוב

למעלה