פינת בואו לשולחן חוזרת

נחמנית

New member
פינת בואו לשולחן חוזרת


שלום לכולם. אני מתרגשת לפתוח מחדש את הפינה בואו לשולחן. אני נכנסת לנעליים הגדולות של mumfor4 שהיתה אחראית על הפינה והכניסה את כולנו למטבחה הנעים. אני מקווה שאני אצליח להמשיך את הקו הקיים של הפינה שמביאה אותה למקום נגיש, שכל אחד יכול להתחבר אליו מהמטבח או השולחן הפרטי שלו. אני גם מקווה להצליח לחבר את הפינה למקום של הורות בחו"ל שבעיני מתחבר להתנסות שלנו עם מאכלים חדשים, חומרי גלם מוכרים ופחות מוכרים, גידול ילדים על אוכל מקומי שלאו דווקא זהה למה שאנחנו גדלנו עליו ועוד. אני גדלתי במטבח של הוריי ואני מנסה ליצור אצל הילדים שלי את אותה תחושה חמימה כשנכנסים למטבח. אני מנסה לחשוף אותם לאהבות וזכרונות הילדות שלי שעוברים דרך מאכלי ילדות, מנות מבית סבא וסבתא ועוד, למרות שהבמבה כאן היא אויב המדינה בערך והגננת הראשונה של בכורי הסתכלה עלי בתימהון כשהיא גילתה שבגיל שנה הוא עוד לא טעם צ'יריוס!


קצת עלי: אני אמא לשני בנים. אכלנים בררניים במיוחד, אחד מהם על רקע בעיית ויסות חושי. המטבח שלנו הוא kosher-style ובעברי הלא רחוק הייתי פודי חובבת. אם אני צריכה להרגע אני אלך לאפות עוגה ואם בא לי אוכל מהיר כנראה שזה יהיה מבוסס ביצים וירקות ולא בשר. גרתי שנים בקנדה ובשנה האחרונה אנחנו גרים בניו ג'רזי.
המעבר לצפון אמריקה שינה את הרגלי האכילה שלנו. דברים ששכנו דרך קבע במקרר שלנו התגלו כהרבה פחות זמינים. לעגבניות חסר טעם, עשבי התיבול מתים תוך יום (ולכן הוחלפו בגרסאות הקפואות של דורות), המלפפונים נרקבים עוד לפני שקניתי אותם. מצד שני, התירס מתוק, פירות היער מגרים, ברוקולי וכרובית בכל פינה ובכל צורה. מגבלות התזונה הביאו אותי להתנסות בהרבה יותר אוכל טבעוני ואני נהנית מכל רגע! מה המוצר הישראלי הבסיסי שהפסקתם לצרוך בחו"ל? מה המוצר החדש שהפך להיות דייר קבע בבייתכם?

לפני כמה ימים חזרנו מחופשה בישראל וחיפשנו ארוחת ערב זריזה. שני מתכונים שמחליפים אצלי את הגרסה הישראלית הפרטית שלי הגיעו מהר לקערה. הראשון - רוטב פסטו תרד שהשתדך לרביולי קנוי של ריקוטה טבעונית ופטריות, והשני סלט קצוץ מקומי. המתכונים:

פסטו תרד

חבילת תרד שטוף
כוס אגוזי מלך
2-3 שיני שום (אני משתמשת בקפוא בקוביות של דורות, גם לבזיליקום)
2-3 קוביות בזיליקום קפוא (לא חובה)
50 גרם פרמזן (לא חובה)
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל
שמן זית
זורקים לפוד פרוססור את התרד, אגוזי המלך, ואז את כל השאר חוץ מהשמן. מפעילים את מעבד המזון וכשהתוכן מקבל מרקם גרגירי מתחילים לזלף שמן זית עד לקבלת המרקם הרצוי. אני אוהבת פסטו סמיך ולכן לא מוסיפה הרבה שמן.

סלט קצוץ

2 עגבניות
2 תפוחי עץ (ירוקים חמצמצים או אחד ירוק ואחד אדום)
2 גבעולי בצל ירוק
שקדים פרוסים קלויים קלות על מחבת יבשה (לא חובה)
כף שמן זית
כף חומץ תפוחים
חצי שן שום (או חצי קוביית דורות)
מלח ופלפל
קוצצים ומערבבים. נולד כתחליף לאין מלפפונים. ניתן להוסיף קצת בזיליקום.

אשמח לשמוע על המתכונים שהכנתם השבוע או מתכונים שהפכו להיות מתכוני הבית במקום בו אתם גרים.
 
איזה אלופה!!!

כשאני חוזרת הביתה אחרי 12-18 שעות ושלוש טיסות אני לא רוצה לראות את המטבח!!! זאת הארוחה המהירה שהכנת??? אני מסירה לפניך את הכובע.

שאלה - מה זה "פודי חובבת"?

תודה שלקחת את הפינה על עצמך והמון בהצלחה
 

נחמנית

New member
הייתי רעבה


חזרתי מישראל מלאה באנרגיות בישוליות. משהו בלהיות מוקפת במשפחה מורחבת עושה לי חשק לבשל ולהשקיע שקצת פוחת אצלי כשאנחנו רק המשפחה הגרעינית.
&nbsp
התחברתי לעולם הפורומים סביב האהבה לבישול ואפייה. ככה למדתי לאפות והשתפרתי. כשגרנו בארץ היינו דמות מוכרת בהרבה מסעדות. מוכרת לרמה שהיו מסעדות שהייתי מתקשרת להזמין מקום והיו מכינים במיוחד בשבילי מנות שיתאימו למגבלות התזונה שלי (אי סבילות ללקטוז - היו מכינים נגיד מראש את הבצק לניוקי בלי גבינה בתערובת בשבילי).
&nbsp
כשחבר הגיע לאחרונה לניו יורק בילינו יום שלם ביחד בשיטוט בין מסעדות ודגימה של מיני מאכלים. יש באוכל איזה יכולת להעביר יצירתיות וחום שמגיעים ישרות לאדם אחר. בנוסף, בעיני, יש בפעילות ההכנה של אוכל משהו נורא מרגיע.
&nbsp
גם השתתפתי בקורס בישול או שניים, אבל אני דווקא לא מרגישה שזה תרם לי משהו
 
כל הכבוד להם!!!

איזה הובי בחרת לך כשיש לך קושי עם אוכל. רוב האנשים נכנסים למגננה ומתלוננים שאחרים לא סובלניים כלפיהם, לא מתחשבים.
 
עונה

מה המוצר הישראלי הבסיסי שהפסקתם לצרוך בחו"ל? מה המוצר החדש שהפך להיות דייר קבע בבייתכם?
כמה שזכור לי, הדבר היחידי שצרכנו בישראל והפסקתי לצרוך בחו"ל הוא קפה שחור. בארץ שתית קפה שחור עם חלב והייתי מביאה שקיות מהארץ. היום כבר לא, וגם כשאני בארץ אני לא שותה את זה יותר.
מוצרים שיש פה והפכו בסיסיים אצלנו הם לחם שאני מאוד אוהבת וכל מי שאוכל אותו מתאהב, והוא עולה 99 פני ולא כמו הלחמים היקרים בישראל. וCustard cream biscuits

בסופ"ש זה אנחנו מגישים קפה/תה ועוגות בשלושה ערבים במסגרת פסטיבל תעופה שמתקיים כאן, וזאת בשביל לאסוף כסף לתיאטרון הילדים שלנו. הכנתי עוגת גזר. כיוון שרציתי כמות גדולה, הכנתי כמות כפולה של המתכון לתבנית הגדולה/שטוחה בתחתית התנור. רק מה? זה לא הספיק, והעוגה יצאה מאוד שטוחה.
הכנתי קרם שלא מצריך קירור ושמתי בין שתי שכבות של עוגה והינה עוגה בגודל סביר ועם תוספת. אבל מה? כמות העוגה התכווצה לחצי
אז הכנתי רולדה בצק פריך, מתכון של ניקי.ב שראיתי אתמול בערב בפייסבוק ונראה פשוט ומהיר - http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2007/
יצא מעולה!!! ממליצה בחום, וכלום עבודה וזמן.

מצ"ב תמונה של הרולדה בצק פריך וברקע גם חתיכות קטנות של עוגת הגזר שהייתי צריכה לישר.

 

נחמנית

New member
נראה מעורר תאבון

בדיוק הדברים שאני אוהבת. אני מחזיקה במזווה כמה סוגי ממרחים לגליליות שכאלה. מה שמת ברולדה?
&nbsp
המתכון של עוגת הגזר מזכיר לי שותפה למשרד שהיתה לי בקנדה. בחורה הודית שלא נוהגת לאפות. היא ביקשה ממני מתכון לעוגה לכבוד יום ההולדת של הבן זוג, תחת ההגדרה שצריך להיות לא קרמי, לא מוסי, בלי בצק כי זה מלחיץ אותה. פירות וירקות ובריא, זה מה שהיא אוהבת. קיבלה מתכון לעוגת גזר והם היו מרוצים עד השמיים. עוגת יום הולדת למופת.
 
שמתי במילוי שוקולד נוטלה, כמו במתכון של ניקי.ב.

בפעם הבאה אני רוצה לשים את המילוי אגוזים שאני שמה בשושני שמרים, ובעצם לקחתי ממילוי של אוזני המן
גם ממרח תמרים היה יותר מוצלח מהשוקולד לדעתי, רק שלא מצאתי פה כזה אף פעם. נראה לי שאני צריכה לבקש מאבא שלי שישים אחד כזה במשלוח הבא.
 

picnic4

New member
אוכל אוכל אוכל

יפה שחזרה הפינה! כל הכבוד לך.
אז כך: הפסקנו לאכול פתיתים כי אין פה. התחלנו לאכול פירות יער וזה חידוש.
לא ברור לי למה, אנחנו אוכלים פה הרבה יותר ואני מוצאת את עצמי מבשלת כמעט כל יום. נראה לי שאנחנו לא מעט אצל ההורים יכולים זה בהשפעת מזג האויר ???
בקרוב אארגן כמה מתכונים או אולי טיפים לבישול ואעלה לכאן
 

נחמנית

New member
מעניין שזה בדיוק הפוך אצלנו

בעבודה שלי בישראל כולם היו מביאים אוכל מהבית, היינו מחממים ואוכלים ביחד וזה יצר לי מוטיבציה. כאן צירוף של נסיבות הביא אותי לקנות יותר מאשר לבשל וזה חבל.

נשמח למתכונים שלך וכמובן גם טיפים.

איפה אתם גרים שאין פתיתים? בישראל לא אכלתי את זה מפאת קלוריות, כאן זה תמיד קורץ לי מהמדף כי זה משדר לי תחושת בית. ורק במסעדות שמגישות את זה תחת הגדרת "קוסקוס ישראלי" כמאכל גורמה אקזוטי, אני מתאפקת לא לצחוק איך מאכל שנולד מחוסר הפך לסממן אוכל אופנתי.
 
אני מאוד אוהבת פתיתים,

אבל היחידה בבית שאוכלת את זה


גם אצלנו אי אפשר לקנות פתיתים ואני מביאה איתי מישראל שתי חבילות כל שנה.
בימים חורפיים במיוחד, שאני צריכה חימום מבפנים, אני אוהבת להכין לי פתיתים לארוחת צהריים, בעיקר עם יש לי ירקות מוקפצים מארוחת הערב של אתמול שאני תמיד מכינה יותר מראש.
אני מטגנת בצל ומוסיפה לפתיתים גם רוטב עגבניות, שמשדרג מאוד.
 

picnic4

New member
היכן אין פתיתים

בדנמרק.
&nbsp
אולי בחנויות של ישראלים בקופנהגן שהיא רק מרחק שלוש שעות מכאן...
&nbsp
אחרי חמישה חודשים פה הילדון בן הארבע שאל: מה זה פתיתים?!
הוא היה אוכל פתיתים לא מעט יהיה שכח...
&nbsp
אגב, הוא ישן במיטה עם בובת איקאה בדמות חזיר. אין כזה בישראל...
 

נחמנית

New member
לכל הפחות, בצל מטוגן


אנחנו תמיד צוחקים שאצל אמא שלי כל מתכון מתחיל ב"לוקחים 10 בצלים גדולים ומאדים". לא טיגנתי/בישלתי שום דבר מעבר לפסטה המוכנה. טחנתי את כל הדברים לפסטו, והוספתי קצת חומוס מקופסת שימורים (סתם רביולי ברוטב הרגיש לי חסר).
 

mumfor4

New member
מתרגשת בשבילך ! המון המון בהצלחה

מבטיחה להיכנס ולהוסיף משלי
 

mumfor4

New member
הכנתי עוגיות מלוחות

אני אוהבת לאפות בעיקר עוגיות , החטא לא כבד מדיי אם בא לי משהו מתוק
אבל היום התחשק לי מלוח ושומשום , אז הכנתי כעכים מלוחים
כבר העליתי לכאן בעבר את המתכון ןמצרפת קישור שוב
[URL]http://mum4four.com/?p=2944[/URL]

אצלי הן נחטפות , ממליצה להכפיל כמויות .

 

נחמנית

New member
נראה מגרה

אני מסוכלת לדמיין את הגדול שלי מכרסם את השומשום מהעוגיה.
 
למעלה