פינת בישול, אפייה ושאלות על תזונה בריאה

hila218

New member
פינת בישול, אפייה ושאלות על תזונה בריאה


בנות יקרות ברוכות הבאות לפינה הכי תזונתית שיש בימי שלישי נפתח פינה של בישול בריא, אפיה ובריאה
ושאלות שלכן אודות תזונה בריאה, מחלות, בריאות וכדומה...

קצת עלי: שמי הילה כהן ואני בת 31, אני נשואה ואם ל-2 קטנים מתוקים. למדתי במשך כ- 4 שנים נטורופתיה
במכללה למנהל בת"א ואת הסטאג' העברתי בבית החולים אסף הרופא. אני מתמחה בעיקר במערכת העיכול, סכרת ובעיות נשים.

כמו כן למדתי עיסוי רפואי ועיסוי תינוקות ואני עוסקת בסדנאות לנשים אחרי לידה ותינוקותיהן.

מוזמנות בשמחה לשאול שאלות ולהעלות כל נושא שבא לכן בהקשר הנ"ל. ואשמח להענות.
 

hila218

New member
עוגת בננות


מערבבים חצי כוס מים רותחים עם חצי כוס סוכר חום או קנים. טוב טוב עד המסה.
מוסיפים כוס אחת של קמח מלא, שקיק א. אפיה, רבע כוס שמן קנולה מכבישה קרה, 1 ביצה (עדיף אורגנית)
ומוסיפים 2 בננות מעוכות בשלות.
מערבבים הכל טוב טוב ומניחים בתבנית אינגליש קייק בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות ל- 40 דקות.

וזו הרשומה המלאה בבלוג למי שחפצה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2326032
 
יש אנשים שמתים על זה

אני חושבת שזה נהדר אפיית בננות,אצלי אי אפשר אפילו לנסות...
 

hila218

New member
שניצלים אפויים שילדים אוהבים (ולא רק ילדים):-

המצרכים:

חזה עוף לשניצלים
פירורי לחם מקמח מלא
ביצה (עדיפות לאורגנית או חופש)
ספרי שמן זית
מלח פלפל
ההכנה:

על תבנית אפיה הניחו ניר אפיה. על הנייר השפריצו ספרי שמן זית. טבלו את החזה עוף בביצה עם מעט מלח ופלפל ואחר כך בפירורי הלחם מקמח מלא והניחו את השניצל על אותה תבנית. הכניסו לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 20 דקות ולאחר מכן הפכו את השניצלים ואפו עוד 20 דקות. התוצאה שניצל פריך וטעים ללא טיגון כלל.

ציונים והארות:

ההכנה: קלה ביותר.
המראה: אסטתי ופריך
מבחינה בריאותית: המתכון בריא, מכיל חלבון, סיבים תזונתיים ואף מעט אומגה 9 מהשומן החד בלתי רווי של שמן הזית.
מתאים לילדים: בהחלט.
ציון כללי למתכון: 9

וזו הרשומה המלאה בבלוג למי שחפצה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2364810
 

hila218

New member
בשבוע שעבר נשאלתי על....

בלוטת התריס
שמנים
טבעול

על מה תרצו לדבר היום
 

ady18

Well-known member
מה לגבי יוגרט

עד כמה עם פירות שקונים?
הממותק?
או רק טבעי מומלץ?
אשמח לסדר בענין...
 

hila218

New member
יוגורט

יוגורט הוא מוצר חלב. הרפואה הטבעית מעדיפה להעביר את החיים עם כמה שפחות מוצרים מהחי וכמה שיותר מהצומח.
אבל, אני חייה בעולם מודרני ויודעת שאי אפשר להגביל את כולם ועל כן תמיד יש לי העדפות. במוצרי חלב מה שפחות "חלבי" (פחות לקטוז) הנו:
יוגורטים וגבינות קשות. יוגורט עובר תהליך כלשהו מחלב וגבינה שהופך אותו למה שהוא. לאחר שהופך ליוגורט יש שמוסיפים לו סוכר יותר או מעט.
כל המעדנים למיניהם כגון: דניאלה, דני, מילקי וכו... מלאים אחוזי שומן וסוכר ומאוד לא מומלצים!.

יוגורט נקי הינו הבריא ביותר. אחוז השומן המומלץ הינו בין 1.5-3% לא מומלץ 0% מאחר ובו יש ממתיקים מלכותיים ולא מומלץ מעל 3% כי זה אחוז שומן
גבוה ולא בריא. תוספת של פרי צריכה בהשגחה שלנו ועלינו לשים לב כמה התוספת היא של פרי וכמה של סוכר...האם יש צבעי מאכל מלכותיים או טבעיים(לא פחות חשוב)
אם יש אופציה לקנות טבעי ולהוסיף פרי לבד הכי טוב. אך עם מדובר בילד והוא לא מוכן יוגורט טבעי עם פרי אפשר לתת עם פרי העיקר לא לתת את הממותקים שכתבתי מעלה.
 
למעלה