פינת האכלה לחתולים בעיר

פומת הרים רעה

Well-known member
פינת האכלה לחתולים בעיר

אנחנו פעילים עבור בעלי חיים בעיר
רוצים לבקש מהעיריה להכין פינה האכלה משהוא יודע מה העלות של הקמת פינה ?
למשהוא נסיון איך צריכה להיות פינת האכלה אידאלית ? תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
אני אישית מתנגד לרעיון הזה ולא מבין איך זה יעזור לחתולים

1. מצד אחד אי אפשר להציב פינות כאלה בכל מקום ומצד שני אי אשפר להעביר חתולים לפינות האלה
2. זה יתן לגיטימציה לכל השכנים שמתנגדים להאכלת חתולים. הם יגידו ודי בצדק מבחינתם שיש פינת האכלה בסביבה וצריך להאיכל רק שם. ולכי תסבירי להם שאני אי אשפר להעביר לשם חתולים גם אם זה נמצא במרחק 100 מטר.
3. בפינות כאלה יש מקום בוגבל, אי אפשר לשים שם הרבה קערות. איך בדיוק חתולים אמורים להתחלק במזון? אני אישית כשמאכיל שם חופן של מזון יבש לכל חתול במרחק סביר זה מזה כך שהם לא מפריעים אחד לשני וכל אחד אוכל את המנה שלו.
4. קל מאוד לפגוע בחתולים בפינות מסודרות. ואני לא הולך לפרט איך.
5. אני מאוד חושש שבאיזשהו שלב העיריות יאסרו להאכיל במקומות אחרים חוץ מפינות האכלה המסודרות.

אלישבע777

Well-known member
התפלאתי שאתה נגד תחנת האכלה מסודרת

אצלנו בבאר שבע, יש תחנות האכלה מסודרות, שאנשים טובים הקימו, כך שיש מחסה מגשם ושמש ויש אוכל במקום המסתור או בקרבתו. מאכילים ובעיקר מאכילות, באות פעמים ביום, קוראות לחתולים וממלאות קעריות. החתולים יודעים מתי ומחכים. זה מצב טוב דווקא. הפינות מסודרות, לא בולטות ולא מזמינות הרס או התנכלות. החתולים חופשיים ובאים בעיקר בשעות הקבועות.
תחנות האכלה מעולות קבועות, קיימות באוניברסיטת בן גוריון ושם החתולים ברובם מאוד ידידותיים, אבל לא מציקים לאנשים.
מאידך התרבו בשנים האחרונות, תחנות האכלה לא מסודרות בכל מקום אפשרי ואז נוצר הרבה לכלוך וזבובים. על יד כל פח אשפה, ובחלק מתחנות האוטובוס, יש תחנות "פירטיות", צלחות מלאות מזון יבש שזה בסדר, ומזון לא מתאים (לחם רטוב, או שאריות של מזון ביתי) ומזון בשרי לחתולים. המזון הלח - מושך זבובים ומסריח. הקעריות הרבות ( כלי פלסטיק חד פעמיים) מלכלכות את הרחוב או התחנה, ואיש אינו אוסף אותן. בקיצור - עם כל האהבה שלי לחתולים, זה די מעצבן שמלכלכים לצמיתות. החתולים בבאר שבע, שפעם היו מזי רעב ואיש לא התייחס אליהם, מואכלים היום ללא סוף!! והפסולת נערמת גם בגלל שהעיריה לא מנקה, או לא מנקה מספיק ולא אוכפת היטב חוקי ניקיון. בתחנות המסודרות בעיקר, אך גם בתחנות הלא מסודרות, החתולים נעשו ידידותיים ומתלטפים, לפעמים אפילו יותר מדי ומנדנדים ( וזה לא תמיד נעים לאנשים המחכים בתחנה). אני חושבת שהאכלה פראית כזו של חתולי רחוב, מעלה ילודה והצפיפות שלהם מגבירה מחלות מדבקות ביניהם. הם אולי שבעים אבל נורא חולים במחלות של אברי הנשימה בעיקר.

לדעתי צריך לאפשר תחנות יפות, מסודרות שנותנות מחסה לחתולים במזג אוויר קר או חם ומונעות פיזור מזון ברחוב.

dimitrygo

Active member
מנהל
אבל זה משהו אחר. זה לא שעיריה הציבה תחנת האכלה במקום

מסויים איפה שהתחשק לה. קשה מאוד להעביר חתולים ממקום הרגיל שלהם למקום אחר.
&nbsp
גם לי אפשר להגיד שיש פינת האכלה מסודרת לחתולי חצר. אבל אין לי כזאת לחתולי רחוב שאני מאכיל. אני לא רוצה שחתולי רחוב יסתובבו במשך כל היום ויחפשו מזון. יש המזון אנשים ומכוניות וזה עלול רק לפגוע בחתולים. חתולי רחוב שלי יודעים שאני מאכיל אותם מאוחר בלילה, כשאין אנשים ומכוניות ורק אז הם באים.
&nbsp
לגבי נכיון - שום תחנה מסודרת או לא לא מתנהלת בעצמה, אם אנשים לא יקפידו על נכיון וכללי ההאכלה הנכונים אז כל תחנה יפה תהפוף למזבלה.
&nbsp
אולי יש לתחנות מסודרות ערך מוסף במקומות ציבוריים, כמו גנים וכו'. מעבר לזה אני לא רואה שום יתרון וצורך בהן.

גורדיאן

New member
בדרך לעבודה אני עובר לפעמים ברח' הרב קוק בת"א,

לאורך הרחוב יש בכמה נקודות שלט קטן על הקיר: נקודת האכלה לחתולים.
השלט הוא מטעם העיריה, ויש שם צלחות מזון ומים באופן קבוע.
זה קיים שם כבר שנים, אני מתאר לעצמי שכל חתולי הסביבה כבר יודעים לבוא לשם.
בהזדמנות קרובה אעבור שם ואצלם את זה.

dimitrygo

Active member
מנהל
מה תורם השלט? מה היה קורה לו לא היה שם השלט?

גורדיאן

New member
הוא תורם לזה שאנשים שרוצים להאכיל יודעים היכן להניח

את האוכל, ואנשים אחרים יודעים לא לפגוע בצלחות האוכל והמים במקום מפני שזה ברשות ובסמכות עירונית.
מה היה קורה אם לא היה שם השלט? - בדיוק מה שקורה עכשיו, עם מריבות בין מאכילי חתולים ובין אחרים שמתלוננים על זה.

למעלה