פינת הביוט

פינת הביוט

הפעם שקדתי על משמרתי כנמר המשחר לתרד, וזה מה שהעליתי בחכתי. - שיחה בסלולרי: "זה קצת לוקה בערפל..." - וסיפור שסיפר לי מישהו על טיול שהוא ארגן: "ירד גשם באותו יום והרבה אנשים ביטלו, למרות שאמרתי שנסתדר בכל מקרה. הגענו למקום של התחלת הטיול. ואז, כמו שאומרים, נפתחו ארובות השמיים, השמש יצאה, והיה מזג אוויר ממש יפה לטיול". בעיניי דווקא יש בזה הגיון. הביטוי "נפתחו ארובות השמיים" מאד מתאים לתאר מצב שבו נפערים חורים בעננים (ארובות), ודרכם אפשר לראות את השמיים... אבל מי שכתב את בראשית פרק ז' חשב כמובן אחרת. 11 בִּשְׁנַת שֵׁשׁ־מֵאוֹת שָׁנָה לְחַיֵּי־נֹחַ, בַּחֹדֶשׁ הַשֵּׁנִי, בְּשִׁבְעָה־עָשָׂר יוֹם לַחֹדֶשׁ; בַּיּוֹם הַזֶּה נִבְקְעוּ כָּל־מַעְיְנֹת תְּהוֹם רַבָּה, וַאֲרֻבֹּת הַשָּׁמַיִם נִפְתָּחוּ׃ 12 וַיְהִי הַגֶּשֶׁם עַל־הָאָרֶץ אַרְבָּעִים יוֹם וְאַרְבָּעִים לָיְלָה׃

מה, אני ככה

מתאמצת ואף אחד לא מתייחס?
|ריגשון של ופלניה|

מוגג

New member
יש להעמיד את הגולשים

על ספסל הנאשמים! (כך בוייט באזני אחי).

וגם

לשר לבטחון הפנים ד"ר עוזי לנדאו, יש, לכאורה, מה לומר בנושא: "אני מצטער, שהדרך שבה הוקמה הוועדה, בסיכומו של דבר, מעמידה את משטרת - ישראל, לכאורה, על ספסל הנאשמים"

רשמים מיום עיון בנושא עסקאות טיעון

בעבירות מין. השבוע נכחנו ביום עיון שכזה וכרגיל, הצלחנו להוציא ממנו את הדברים החשובים באמת, דהיינו: ביוטים ושיבושי-לשון.
חברת הכנסת זהבה גלאון דיברה על החוק ש"נכנס לתפקידו".
אחר כך אמרה הגלאון ש"לוקח זמן עד שהחוק מסתגל למציאות".
כבוד השופט יעקב צבן דיבר על מקרה אונס, וציין "אפילו אונס אלים", כאילו שישנו אונס שאינו אלים.
מישהו (אני לא זוכרת מי) דיבר על "חקירי הליכה".
והשוס של הערב שייך לשופט, שרצה לומר את המספר 66 ושאל את הנוכחים: "שישים ושש או שישים ושישה?" ענו לו פה-אחד: "שישים ושישה" ואז הוא אמר: "שישים ושישה עבירות..." היו גם וריאציות שונות למונח "עיסקאות טיעון" - יש שאמרו "עיסקות" ויש שהגו "טֶיעון".

אוֹחַ

New member
ואמא שלי מוסרת שטומי לפיד צודק

בדבריו אבל טועה בלשונו - למה להוסיף אש למדורה?

למעלה