פינת הבישול / בואו לשולחן

mumfor4

New member
פינת הבישול / בואו לשולחן

היי , אז בהמשך להודעה הקודמת שלי על מזג האוויר המדהים שדרך אגב כבר חלף לו , ויחד עם אהבתי הרבה לבצקים החלטתי לפנק את יושבי הבית במאפה שמאוד אהבנו לקנות בגרמניה ונמכר בכול מאפייה וקרן רחוב , הפרעאצל !
את המתכון לקחתי מחברה שלי לפייסבוק אתי ( הנקראת גם אתי המהממת )
ואני חולקת איתכם בכייף :
אם מתחשק לכם לספר לי מה הכנתם , מוזמנים תמונות ומתכונים יתקבלו באהבה .
שבוע הבא יהיה החג האהוב עליי בייקום כולו - חג השבועות
במקור אני מעמק יזרעאל ובחג הזה שמחה גדולה בעמק .
אחחחחח געגועיי ...
המתכון , כן לא שכחתי הרי הוא לפניכם נסו ותהנו
1 ק"ג קמח, 3 כפות שמרים יבשים, 3 כפות סוכר, 1/2 כוס שמן, 1 כף מלח, ומים פושרים לפי הצורך בערך 3 כוסות, לשים לבצק חלק ונותנים לנוח 10 דקות, בינתיים מרתיחים מים בסיר עמוק עם 2 כפות סודה לשתייה ושתי כפות דבש, מכינים בייגלה בכל צורה שרוצים, טובלים במים הרותחים למשך 15 שניות עד שהבייגלה צף ומניחים בתבנית על נייר אפייה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום או מלח גס, אופים בתנור שחומם מראש על 250 מעלות למשך 10 דקות ומורידים את הטמפ' ל-180 עד שמשחים.
דורית





 
ספגטי בולונז משודרג

בהשראת מאפה פסטה שאכלתי אצל חברה, שמתי את הספגטי בלונז הרגיל שלי, הכל מבושל ומוכן להגשה על הצלחת, אבל לא, שמתי בכלי פיירקס, הוספתי 2 חופנים של גבינ"צ מגוררת לפסטה עם הבולונז, עוד חופן מעל הכל, ולתנור ל-10 דקות.

יאמי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ממש שידרוג!!!!!!!!!!!!!!

לצערי לא צילמתי. זה גם נראה טוב.
 

forglemmigej

New member
יש באלדי פרעצל לא פעם

זה נראה כמו בייגל ובטח טעים בטירוף..הכי טעים עם קרם פרש וסלמון מעושן או מגרינלנד או מנורבגיה ורוטב שמיר ביחד.
אני מכינה גם עוגות שמרים שיש להם פה שמות שונים ומשונים כמו קראנץ או שפנדאו או עוד.
אין לי תמונות אבל זה ממש קל לעשות:
בצק:
כשלוש או שתיים וחצי כוסות קמח מנופה, לפורר 25 גרם שמרים טריים, קצת מלח, סוכר, כוס וחצי חלב חמים . ללוש היטב ושלמור בקערה בטמפרטורת החדר עם ניילון נצמד מעל שיתפח.
מלית: כמאה גרם חמאה רכה, חצי כוס סוכר, קינמון ,לערבב ביחד הכל, צימוקים.
לחתוך את הבצק לשתי חתיכות לאחר שתפח להכות עם כף היד ולשטח.
לרדד עם מערוך חתיכה אחת, למרוח את מלית החמאה ולפזר מעל צימוקים. לגלול לגליל ארוך, לחתוך לחתיכות קטנות ולשים כל חתיכה ולפתוח כמו שושנה ככה לעשות עם כל הבצק. למרוח חלב עם מכחול לעוגות זה נותן אותו מראה יפה ומבריק כמו ביצה מעל זה לפזר סוכר פנינים. לאפות ב220 מעלות כעשרים דקות,
 

mumfor4

New member
אצלנו אין בבריטניה . אבל בגרמניה בכול לידל

תודה על המתכון שלך , איפה את מוצאת שמרים טריים ?
 
שמרים טריים באנגליה

הולכים למאפיה בסופר (טסקו, סיינסברי וכו') ומבקשים מהאופה. הם קונים שמרים בקוביות ענקיות והוא יכול לפרוס לך קצת. אני לא יודעת איך מתמחרים את זה אבל בטח ימצאו לך דרך...
אני עברתי לשמרים יבשים.
 

mumfor4

New member
תודה על הטיפ , אני אנסה במאפייה הקרובה לביתי

אופה רק עם שמרים יבשים וקונה אותם באריזות ואקום גדולות או ששולחים לי מישראל , כי בשבילי השקיות הקטנות זה קצת בדיחה

הכי אני שמחה על האריזות הגדולות של הקמח ...
ובכול זאת , יש הבדל כשאופיםעם שמרים טריים זה אחרת .
 

alphadelta

New member
אפשר כמעט להריח...


האם הכוונה לאבקת סודה (Baking soda) או מים מוגזים?
 

shuttles3

New member
עשית אותי רעבה. וזה לא פשוט בימים אלו!

אצלנו היו השבוע:
צלי פרגיות ופירות יבשים (לא יודעת למה. ככה.)
קציצות בקר (הילדון התעקש לאכול כקינוח אחרי ארוחת בוקר ביום שבת
)
סלמון אפוי עם תפו"א
כרוב מאודה עם הרבה פלפל שחור
הרבה (מידי) חביתיות ריקוטה
סלטים שונים ולפעמים משונים
ועוגת קפוצ'ינו (שאפיתי פעמיים עם אגוזים שונים
, כי בעלי ביקש כל כך יפה)
 

mumfor4

New member
מקסימה את ! אם יהיה לך זמן לעוגת קפוצינו אשמח למתכון


 

shuttles3

New member
תודה, יקירתי


עוגת קפה ושקדים בחושה / בני סיידא
&nbsp
מרכיבים:
50 גר' שקדים פרוסים (אני מעדיפה פקאנים במקום)
200 גרם חמאה, רכה (אני חותכת לקוביות קטנות ומחממת 30 שניות במיקרוגל)
1/1/2 כוסות סוכר (או קצת פחות)
4 ביצים
2 כוסות קמח תופח
3 כפות קפה נמס (אם הוא מגורען, להמיס במעט מים רותחים)
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית הל טחון (אין לי)
מיץ מ-1 לימון
&nbsp
תבנית משומנת 24 סמ' או שתי תבניות אינגליש קייק (בהן העוגה יוצאת מעט נמוכה)
&nbsp
הכנה:
1. לחמם את התנור ל-180 מעלות. לפזר את השקדים על תחתית התבנית והדפנות (אני מפזרת את האגוזים על העוגות מלמעלה, וכך הם נהיים פריכים).
2. לשים בקערה את החמאה והסוכר ולטרוף במטרף חשמלי 3 דקות.
3. לטרוף פנימה בהדרגה את הביצים. טורפים פנימה את יתרת המרכיבים וממשיכים לטרוף 10 דקות.
4. מעבירים לתבנית ואופים כשעה עד שעובר את מבחן הקיסם.
 

alphadelta

New member
חיפשתי מקור חלבון לארוחת ערב.

אנחנו לא אכלני בשר גדולים, ולא היה לי בא שום מקור ״רגיל״ שיטוט קצר באינטרנט הוביל אותי למתכון הבא:

מתכון טופו ועגבניות. הילדים טרפו. גם ההורים. ההבדל היחיד שהגשתי את זה קר כי היה יום חם.

4 עגבניות
300 גרם טופו (גוש)
3 שיני שום
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
חצי כוס עלי פטרוזיליה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
מורידים את ראש העגבנייה ומרוקנים את תוכה. את הראש יש לשמור לכיסוי ובתוכן ניתן להשתמש למתכון אחר, כגון רוטב עגבניות.
טוחנים במעבד מזון את שאר החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
ממלאים את העגבניות בתערובת הטופו. היות שהעגבניות נוטות להתכווץ באפייה, אין למלא עד הסוף. בשארית המילוי ניתן להשתמש כממרח טופו.
מכסים כל עגבנייה בראש העגבנייה למניעת התייבשות המילוי.
אופים בתנור בחום בינוני כ-40 דקות ומגישים חם.


מהאתר : http://veg.anonymous.org.il/art212.html
 
למעלה