פינת הבישול - חג שמח

Mottek

New member
פינת הבישול - חג שמח

חשבתי וחשבתי מה להעלות לפינה היום. נראה לי קצת לא במקום להעלות מתכון עם חמץ, ומתכון חדש לקראת פסח עוד אין לי, פשוט כי עוד לא בישלתי שום דבר לחג עדיין.
אז אני אנצל את הבמה הזאת לאחל לכולם חג שמח ואשמח אם תשתפו במתכונים שלכם שאתם מכינים במהלך החג. אני מבטיחה לחזור לעדכן עם מתכונים חדשים לחג ברגע שיהיו לי.
 
חג אביב שמח


הסדר בסוף אצלנו, משהו מאוד מאוד אינטימי- רק אנחנו ועוד זוג כי זה מה שהדירה שלנו יכולה להכיל בערך

&nbsp
כמובן שניצלתי את ההזדמנות הזו כדי להפגיז בארוחה

&nbsp
התפריט לארוחה הוא כזה:
&nbsp
מרק ערמונים מדהים-הכנתי כבר פעמיים אותו בעבר והוא פשוט נפלא! -http://www.ptitim.com/chestnuts-soup/
&nbsp
אורז- חברה מכינה
תפוחי אדמה בתנור- יש לי תפוחי אדמה קטנים קטנים- נראה לי שאכין אותם עם שמן זית ומלח גס או לחילופין- עם פרפריקה ושמן זית. נראה לפי החשק באותו רגע

סלמון- החברה מכינה
&nbsp
לחמניות פסח של אילת הירשמן
&nbsp
סלט חסה,תפוחים ואגוזים- לא סובלת חסה ועדיין עושה לי חשק להכין ולאכול אותו- http://www.10dakot.co.il/סלט-תפוחים/
&nbsp
סלט עגבניות שרי וצנוברים
&nbsp
קינוח אישי בכוסות של שוקולד, פודינג ותותים
עוגת מצות שוקולד של אילת הירשמן משודרגת עם פירורי מקופלת.
 
האמת שהיה מעולה!!!


מודה שקצת הייתי בבאסה לפני הסדר כי זה כל כך קטן אבל משהו באינטימיות הזה היה דווקא מהנה.
סיימנו את הארוחה מפוצצים אבל עם חשק להמשיך ואז המשכנו למשחק מונופול סוער
- היה מצחיק וכיייפי!
&nbsp
אחד מהסדרים הכי מהנים שהייתי בהם
 
מסוג הדברים שאנחנו מגדירים מחדש

כאשר אנחנו מעבירים את חיינו למדינה אחרת. בארץ, רובנו היינו ממשיכים את המסורת המשפחתית ולא מכירים אפשרויות אחרות.
כל הכבוד לכם.
 
בהחלט, זוהי התחלה של מסורת חדשה


מה שבטוח- עד כה בשום סדר לא יצא לי לשחק מונופול בסופו
 

Mottek

New member
מתכונים לחג!

חזרתי!
פסח בעיצומו. כבר עברנו חצי מהחג, ובינתיים הספקתי לבשל כמה מתכונים חדשים שכשרים לפסח, אז כמו שהבטחתי חזרתי לשתף.
מה הכנתי? תפוחי אדמה אפויים. המתכון הזה מעולה לפסח ולכל השנה. מאוד פשוט להכין ומאוד טעים.
הכנתי גם קרפים לפסח. אני הכנתי אותם ממולאים בתפוחי אדמה, אך כל מילוי אחר (גבינה, פטריות) יהיה נהדר.
לאלו ששומרים, מה אתם מכינים לארוחות הבוקר? לארוחות הערב?
אשמח לקבל עוד מתכונים והשראה לשארית החג.
 

Mottek

New member
תפוחי אדמה אפויים

פשוט להכין ומהיר הכנה. תוספת נהדרת לכל השנה.

המצרכים:
תפוחי אדמה קטנים
1 כוס מלח
1 גבעול רוזמרין טרי
1/4 כוס שמן זית
פלפל

אופן ההכנה:
1. למלא סיר במים שיכסו את תפוחי האדמה. להוסיף את המלח ולבחוש את המים במהירות בשביל לעזור למלח להנמס. כאשר המים צלולים (יחסית) להביא לרתיחה.
2. להוסיף את תפוחי האדמה ולבשל כ10 דקות עד לריכוך. לסנן ולקרר
3. לחצות את תפוחי האדמה ולשים בקערה.
4. לכתוש את עלי הרוזמרין ולהוסיף אותם ביחד עם הפלפל והשמן זית לקערה. לערבב היטב.
5. לשים את תפוחי האדמה בתוך תבנית בשיכבה אחידה. לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ20 דקות עד שהם מתרככים.

 

Mottek

New member
קרפ לפסח

פשוט וקל להכין לארוחת שישי או לאמצע השבוע.
הכנתי מילוי של תפוחי אדמה והגשתי עם רוטב פטריות. יצא נהדר!

אופן ההכנה:
1/4 כוס חלב
4 ביצים
4 כפות קמח תפוחי אדמה
1 כף שמן
1/4 כפית מלח

מילוי:
תפוחי אדמה
גבינות
פטריות וכדומה

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל המצרכים לבלילה עד לקבלת תערובת חלקה. לתת לבלילה לנוח 5 דקות.
2. לשמן מחבת קטנה במעט שמן ולחמם היטב על חום נמוך.
3. לשפוך מעט מהבלילה (בערך 1/4 כוס) רק עד שהתחתית מכוסה. לבשל כ30 שניות, להפוך ולבשל לעוד 20 שניות. להניח את הקרפים המוכנים על מגבת.
4. לשים מילוי על חצי מהקרפ. לקפל לחצי ואז לרבע (ליצירת משולש).
5. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. לבזוק מעט גבינה צהובה אם רוצים. ולאפות כ 10 דקות עד שהגבינה נמסה והמילוי מתחמם.

 
למעלה