פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אז מה היה לנו השבוע?
השבוע הייתי מאוד עסוקה, אבל לא עם בישולים. היה לי יום הולדת וחגגנו גם לאמצעי יום הולדת 5.
ניסיתי כמה מתכונים חדשים, אבל לא כולם יצאו מוצלחים במיוחד. אני אצטרך לנסות לשפר אותם בהזדמנות. אבל מתכון אחד של ברוקולי וגבינת עזים יצא מוצלח ביותר. כל-כך מוצלח שהגדול אכל 4 מנות (סיים את הכל) וביקש שאני אכין לו את המנה הזאת ליום הולדת שלו (ביוני, כן?).
בשבוע שעבר היה יופי של שרשור עם מתכונים לכרוב ניצנים. היה ממש מעניין לקרוא ואני בטוחה שאנסה חלק מהמתכונים בקרוב. תודה לכולם. מה עוד היה לכם במטבח השבוע? אשמח אם תשתפו במתכונים שלכם, וכרגיל אם יש לכם רעיונות, שאלות, הצעות או הערות או הארות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.

שיהיה לכולם שבוע טוב וטעים.
 

Mottek

New member
ברוקולי עם גבינת עזים

המתכון היה כל-כך פשוט. עליתי עליו במקרה כשכל מה שהיה לי במקרר היה ברוקולי וחבילה קטנה של גבינת עזים. המתכון היה כל-כך מוצלח וטעים אפילו לפני שהוספתי את גבינת העזים, שלדעתי אפילו אפשר לוותר על הגבינה לגמרי.

המצרכים:
2 כפות צנוברים
1/2 1 כפות שמן זית
חצי קילו פרחי ברוקולי
1/3 כוס מים
1/4 כוס גבינת עזים
1/4 כוס עגבניות מיובשות (Sun Dried Tomatoes)
2 כפות רוטב בלסמי

אופן ההכנה:
1. לצלות את הצנוברים במחבת יבשה ל3-4 דקות עד שמשחימים תוך כדי ערבוב. זהירות שלא ישרפו.
2. לחמם את השמן במחבת על אש בינונית ולהוסיף את פרחי הברוקולי. לטגן כ2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהברוקולי מתחיל להתרכך.
3. להוסיף 1/3 כוס מים ולכסות. לבשל ל4 דקות בערך או עד שהמים מתאדים והברוקולי מתרכך.
4. להעביר את הברוקולי לקערה גדולה.
5. לחתוך את העגבניות לרצועות דקות.
6. להוסיף את העגבניות, צנוברים, גבינת עזים, ורוטב בלסמי לברוקולי.
7. לערבב היטב ולהגיש חם.
 
מצב רוח ל-


שני מתכונים מעולים שאכלתי בסופ"ש האחרון

חזה עוף בחרדל. יוצא עסיסי ורך. פעם ראשונה שאני מכינה חזה עוף בתנור
http://allrecipes.com/recipe/baked-honey-mustard-chicken/

עוף בתנור עם זייתים - אפשר להכין עם פרגיות (לדעתי לא מוצלח בכלל), חזה עוף (מאוד טעים), או כרעיים (הכי טעים)
2 tbsp olive oil
2 large red onions
1 3 1/2 pound chicken in 8 pieces (i used chicken thighs)
2 garlic cloves, crushed
1/4 tsp dried thyme (i used fresh)
salt and pepper
1/2 cup kalamata olives, halved

1. Preheat oven to 425f

2. Coat bottom of baking sheet with 1 tbsp olive oil and arrange onion slices in the pan in a single layer.

3. Toss the chicken with garlic, thyme, and remaining oil until well coated. Arrange in a single layer on top of onion slices and season with salt and pepper.

4. Roast for 30 minutes then scatter olives over the chicken. Roast until the chicken is cooked through, about 5 minutes longer. Let chicken rest for 5 minutes and serve.
 
מזל טוב מותק


אז גם את חולקת איתי שבוע יומולדת?

שתהיה שנה נפלאה ומאושרת!
 

Mottek

New member
תודה שירלי

לפי תאריך ההודעה שנפתחה עבורך אני לוקחת את הבכורה ביומים!
אבל שלא כמוך, אני לא קיבלתי פינוקים. בעלי אמנם הכין לי עוגת גבינה, אבל חוץ כלום (את המתנה שלו קיבלתי לפני כמה שבועות לפי התאריך העברי). אז העברתי את היום הולדת בלקפל כביסה ובישולים. איזה סבבה לי!
 
יקירתי

גם אני בסופו של דבר לא זכיתי בפינוקים גדולים - מעבר ללב שוקולד ו-German apple pancake שהוכן לכבודי בשבת בבוקר ע"י בעלי והילדים, לא היה כלום. גם אני ביליתי בקיפולי כביסה ובישול. כרגיל
(ואפילו לא קיבלתי מתנה… לא לפני, לא אחרי ולא תוך כדי…)
(עדיין, הצהרים עם החברה המקסימה, השיחות עם האחים, האימיילים מהחברות והברכות חיממו את ליבי).
בשנה הבאה יום הולדת 40. מקווה שיש למה לצפות…


ים לך!
 

mumfor4

New member
פשטידת תרד וגבינות

המוני מזלטובים לשירלי של 4 וmottek והילדון, אושר בריאות ושמחה בלב .

השבוע הכנתי הרבה דברים , אבל צילמתי רק את הפשטידה הזאת
ואין טוב ממראה עיניים
את המתכון די אילתרתי מהראש , יצא מוצלח ולכן משתפת
לבצק 750 גרם קמח לבן מנופה
125 גרם מרגרינה מומסת ,
חצי כפית מלח ,
כפית אפייה ,
ביצה ,
כוס חד פעמית מים קרים . ללוש לשים במקרר חצי שעה .

למילוי
300 גר תרד מאודה ,
100 גרם פטה או בולגרית
150 גרם צ'דר מגוררת ,
מלח ופשג לפי הטעם ,
ביצה , לערבב הכול .

הכנה:
לרדד 3/4 מהבצק על תבנית כולל על השוליים , למלא בתערובת . מהבצק הנותר לרדד ולחתוך רצועות כשתי וערב , אפשר גם ככיסוי , אפשר להבריש בביצה טרופה אם רוצים.
לאפות חום בינוני עד שמזהיב בערך 35-40 דקות
 

dasi9

New member
אצלי עוף בפלפלים ופיטריות בתנור

אני הכנתי היום עוף בפלפלים, מתכון של אמא שלי סתם משהו שהמציאה (או שלא) ומזמן הפך למתכון משפחתי אהוב. מאוד מאוד פשוט - חותכים חזה עוף לקוביות קטנות, זורקים במחבת עם שמן. מוסיפים בצל קצוץ ושום קצוץ, נזהרים שלא לשרוף אותם. מוסיפים פלפל ירוק (אפשר גם צבעים אחרים אבל הירוק יפה בצבע) חתוך לקוביות, אפשר גם פלפל חריף אחד למי שאוהב, ומערבבים. מוסיפים כורכום, מלח, פלפל וקערית מים עם קורנפלור שהמסנו עוד קודם. מוסיפים. אפשר לשחק עם המים והקורנפלור אם פחות או יותר. כי כדאי שהרוטב יסמיך.

וזהו. מתקבל רוטב צהבהב יפיפה עם הפלפלים, טוב לשים על אורז או כוסמת. טעים מאוד והכי חשוב קל מאוד להכין. אם לא רוצים עוף לדעתי אפשר להשתמש בטופו וזה ייצא טעים באותה מידה


והפטריות היו בייבי פורטבלו שאני מאוד אוהבת. מוציאה להן את הרגל, מפזרת מעט שמן זית, שמה ממרח פסטו איכותי ומעל גבינת פרמזן, צהובה ובעצם כל גבינה צהובה שיש לי במקרר כולל עיזים, כבשים וגם גבינה כחושה שמצאתי כאן בסופר. וזהו, לתנור. אם רוצים להתאמץ קצת יותר אז לוקחים חלק מהפטריות קוצצים אותן ומטגנים עם בצל וחוזרים על מה שכתבתי קודם לכן.
 

Mottek

New member
איזה יופי של מתכונים!

בהחלט אצטרך לנסות את המתכון של העוף עם טופו בקרוב. נשמע מאוד טעים!
וגם הפטריות נשמעות מעניינות. אולי אכין אותם לארוחת שישי.
תודה על השיתוף!
 

TamarToronto

New member
כרובית בתנור

חצי בישול במים רותחים ולייבש ולפרק .

לשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם קצת שמן זית ,שיני שום, מלח ולשפוך טחינה מעל. לאפות בחום נמוך כחצי שעה.

יש את של אייל שני: http://www.bazekalim.com/2013/01/26/eyals-extra-special-cauliflower/


או יש את המתכון הזה שאני לפעמים עושה :

כרובית בטחינה וסילאן –אפוי בפירורים - חדש - כרובית אפויה בטחינה סילאן ופירורים

מקור:פירגה.
בהגשה, פורסים פרוסות כמו עוגה.
לדעתי, זו אחת המנות היותר טובות שאכלתי מכרובית. פשוט חובה להכין.

כרובית שלמה
מרתיחים סיר גדול עם מים.
כשהמים רותחים.....מכניסים את הכרובית ומבשלים 8 דקות.
מוציאים את הכרובית ומניחים אותה בסיר עם מי קרח לדקה.מוציאים למסננת לניקוז נוזלים .
מקררים את הכרובית.

חותכים את הכרובית לרוחבה ל-2.
מניחים בתבנית על ניר אפיה. החלק הקמור למעלה.

מכינים בקערה מרינדה:

2 כפות טחינה גולמית
3 שיני שום כתושות
2 כפות סילאן
2 כפות קטשופ
כף גרודת לימון
כף פפריקה מתוקה גדושה
מלח
פלפל
4\1 כוס מים


לערבב היטב
לשפר טעמים.

למרוח (בידיים)---בתערובת את הכרובית -למרוח כמה פעמים. להיכנס לכל הפינות והחורים. למרוח בשכבה נדיבה.
מזרזפים בצורת "שתי-וערב" כף שמן קנולה על פני הכרובית.

ציפוי פירורים על הכרובית:

להעביר במג'ימיקס:
50 גרם אגוזי מלך
2 פרוסות לחם חתוכות
כף אבקת מרק בצל
כף שומשום

לגרוס לפירורים בגודל בינוני.


מצפים ומפזרים את כל הציפוי על הכרובית.[
מגררים מעל עוד קליפה מחצי לימון.


אפיה 30 דקות בחום 180 מעלות.
מגישים עם פלחי לימון טריים.
תהנו.
 

forglemmigej

New member
גרטין כרובית בתנור

חומרים:
ראש כרובית
חמש ביצים
שמנת מתוקה (יש מיוחדות לאפיה ) חצי ליטר
מלח
פלפל
פרורי לחם
50 גרם חמאה

אופן הכנה:
לפרק את הכרובית לפרחים שלה לבשל קלות שיהיה רך אבל לא סמרטוט.
ביצים, שמנת מתוקה מלח ופלפל מוקצפים קלות.
למרוח תבנית עם חמאה לפזר פרורי לחם, לשים את פרחי הכרובית בתבנית ועליה לשפוך את תערובת הביצים ועל זה לפזר עוד פרורי לחם,לאפות ב200 מעלות צלסיוס כחמישים דקות.
 
הכי פשוט שיש.

רק שמשום מה זה עובד נפלא עם כרובית קפואה, פחות עם כרובית טריה.

אני מפשירה את הכרובית במיקרו, מורחת אותה במיונז ומכניסה לתנור ל-20 דקות.

אני מאוד אוהבת.
 

TamarToronto

New member
שמעתי על כרובית במיונז

אני צריכה לנסות , גם שמעתי על עוף בתנור במיונז
 
למעלה