פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אז מה היה לנו השבוע? המון אוזני המן (ביום שבת אפיתי כ100 אוזניים וזה לא כולל עוד 30 מלפני שבוע). הכנתי ביחד עם הילדים והיה כיף נורא.
ניסיתי לבשל כמה דברים חדשים אבל לצערי הם לא יצאו מוצלחים במיוחד. הדבר היחיד שכן יצא לי מוצלח היה קינואה עם בטטה. אני ובעלי מאוד אהבנו, הילדים פחות. הם מתלוננים שהמרקם מפריע להם.
אז מה היה לכם השבוע במטבח? אני תמיד נהנית לקרוא את המתכונים שלכם.

כרגיל אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
קינואה עם בטטה

לדעתי ולדעת בעלי זה יצא ממש טעים, הילדים לעומת זאת לא אהבו. הפסד שלהם. הייתי מוסיפה למתכון הזה גם גזר מגורר ואפילו אפונה או תירס. מעדן!

המצרכים:
2 בטטות גדולות
2 כפות שמן זית
1 בצל
2 שיני שום
2 כפיות ג'ינגר טרי
1 כף אבקת קרי
3 כוסות עלים ירוקים Kale, Char or Collard
(אני השתמשתי בkale, בערך 6 עלים ל3 כוסות)
1/2 1 כוסות קינואה
3 כוסות ציר מרק או מים
2 כפות שמן זית
מלח/פלפל לפי הטעם
מעט מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:
1. לקלף את הבטטות ולחתוך אותם לפרוסות דקות, בערך 1/2 ס"מ.
2. לערבב את הבטטות עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל.
3. לאפות את הבטטות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות לכ20 דקות עד שהבטטות רכות. להוציא ולהניח בצד כשמוכן.
4. בינתיים, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולכתוש את השום.
5. לקלף ולגרור את הג'ינג'ר (או לקצוץ מאוד דק).
6. לחתוך את העלים הירוקים לרצועות דקות.
7. לחמם 2 כפות שמן זית במחבת. להוזיף את הבצל ולטגן קלות עד להשקפה.
8. להוסיף את הג'ינג'ר, השום ואבקת הקרי ולטגן קלות ל30 שניות עד דקה.
9. להוסיף את העלים הירוקים ולטגן עד שהם מאבדים מנפחם.
10. להוסיף את הקינואה וציר המרק לתוך המחבת.
11. לבשל על חום נמוך ל15 דקות או עד שכל המים נספגים.
12. להוסיף קצת מיץ לימון לפני ההגשה. להגיש ביחד עם הבטטה.
 

forglemmigej

New member
סחטיין על היצירתיות באמת אין מילים

אני קצת קשה לי עם קינואה זה תמיד מתנגש לי בראש עם קאשה שזו היתה מעין דיסה שאמא שלי היתה מכינה ,פאר המטבח הפולני
עד היום יש לי סיוטים מהריח הזה .
על כל פנים אולי אחפש איזה סוג דגן אחר כי זה נשמע ממש מאממממ , טיפ קטן קייל כמו שקוראים לזה יוצאי המדינות האנגלו סקסיות הוא פשוט כרוב ,יכול להיות שבאנגלית זה נשמע אקזוטי ומשהו "אחר" אבל זה כרוב בשפות הגרמניות ,השם הכי ידוע בעברית הוא קולרבי או כמו ששמעתי הרבה אומרים קולורבי שזה בעצם מה שקוראים כרוב הקלח (קול זה הכרוב ורבי זה בעצם לפת) פה נותנים את זה לפרות לאכול בדרך כלל יחד עם סלק סוכר ולכן לחלב ולגבינות יש טעם מתקתק משהו וזה גם הסבה לאיכות של החמאה הדנית.
האמת שצריך להגיד קול Kål (בדנית) kohl (בגרמנית) מבטאים כמו קול פורטר או שריל קול.
 

Mottek

New member
תודה רבה - החכמתי

אני זוכרת שפעם גידלנו קולורבי בגינת הירק בקיבוץ.. לא קישרתי בין זה לקייל.
כולם מדברים בסגולותיו של הקייל, שזה סופר פוד ומלא בערכים תזונתיים אז החלטתי לנסות.
אגב, עם העלים שנותרו לי מהקייל, קרעתי לקוביות (רק את העלים, לא את החלק הקשה). ערבבתי אותם עם שמן זית ומלח/פלפל ואפיתי ל20 דקות בערך בתנור על חום של 200 מעלות. יצא נחמד. למחרת שמתי את השאריות של הקייל על הפיצה שהכנתי. אפילו הילדים אכלו את זה ולא התלוננו.
ולגבי קאשה, הריח בהחלט נוראי. גם אמא שלי היתה מכינה את זה. היום זה כבר לא מפריע לי כל-כך. מכינה אולי פעם אחת בשנה...
 

mumfor4

New member
מותק זה נראה מקסים

לא חושבת שהכנתי פעם קינואה

אני צריכה לנסות ולראות אם יאהבו אצלי ....
תודה על המתכון ועל השימוש בקייל ( גם לא ממש השתמשתי עד כה )
אז זה מסוג הגזור ושמור שאני בטוח מנסה .
 

Mottek

New member
בשמחה!

גם אני אף פעם לא השתמשתי בקייל לפני כן. מקווה למצוא עוד מתכונים כי כולם מדברים בשבחיו של הירק הזה.
תסתכלי בתגובה שכתבתי מעליך לפורגל על עוד שימוש בקייל (לאפות בתנור).
 

mumfor4

New member
פוק׳אצה גבינת פטה ובצל סגול

עד שיכינו לי אוכל ( בבית אבות כנראה ) , גם השבוע עמדתי לבשל ....
מרק עגבניות ואורז
נתחי חזה עוף בשום וטריאקי
סלמון בלימון כבוש

ופוקאצות ..... בדרך כלל מוצאי שבת זה יום הפיצה שלנו family night
לילדים שלי אמרתי שזה פיצה בלי רוטב עגבניות , מהמילה פוק׳אצה הם נרתעים , פקאצות ...

הבצק קל נעים וחלק , בזמן שאני מרדדת ומוסיפה תוספות , הילדים רבים על המערוך ( חייבת לזכור לקנות עוד אחד
)
750 גרם קמח לחם מנופה
2 כפות שמרים יבשים ( אתם יודעים שאני בודקת תסיסה , אפשר לוותר )
כף סוכר
כף מלח
כף טימין
כף אורגנו
חצי כוס שמן זית משובח
מים כמה שלוקח , מצטערת שאין כמויות תתחילו בכוס וחצי ( חד פעמית )

ללוש היטב בלישה נמרצת כ8-10 דקות , להניח לתפיחה שמכפילה את נפח הבצק , שוב ״בוקס״ לבצק להוצאת אוויר ותפילה נוספת .

הכמות מספיקה לשתי תבניות תנור גדולות .
לרדד , להניח על נייר אפייה , לעשות שקעים עם האצבעות על גבי הבצק , לשפוך מעל שמן זית , גבינת פטה מגוררת ,טבעות בצל סגול , שבבי צ׳ילי ,גבינת צ׳דר מגורדת , ובעצם כול מה שמתחשק ( גבינת עיזים גם מומלצת )

לאפות בתנור חם כ15-20 דקות עד שמזהיב מלמטה .
בתיאבון
 

mumfor4

New member
תפילה =תפיחה , למרות שלא מזיק גם להתפלל

שיצליח ....
ובתמונה הזאת יש רוטב עגבניות עם טבסקו שפיזרתי על חצי פיצה לחובבי העגבניות והחריף
 

Mottek

New member
הפוקצה נראית נהדרת!

סליחה שלא הגבתי מוקדם יותר. אצטרך לשמור את המתכון ולנסות בקרוב.
 
למעלה