פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אז מה היה לנו השבוע?
דווקא שבוע מעניין. הכנתי קיש בצל ירוק וכרישה. פעם ראשונה שאני מבשלת עם כרישה, תמיד פחדתי מהירק הזה (כשטעמתי אותו בעבר זה היה איום ונורא) וגם המחיר הגבוה שלו מנע ממני מלנסות אותו. שמתי לב לאחרונה שהמון מתכונים שאני נתקלת בהם משתמשים בכרישה, והחלטתי לנסות את מזלי. על החיים ועל המוות. אז קניתי. להפתעתי יצא ממש מוצלח והילדים טרפו את זה. אפילו הבינוני שלי שלא חובב בצל אכל שתי מנות.
חוץ מזה פסח מתקרב ממש בצעדי ענק, וליל הסדר כבר בשבוע הבא (למי שלא מעודכן זה ביום שני ה14 לאפריל). בשנה שעברה העליתי המון מתכונים, בעצם העליתי כמעט את כל מה שאני מבשלת בדרך כלל. אני שוב עושה את הסדר בבית, אז אשמח לקבל עוד מתכונים לחג.

וכרגיל, אשמח אם תשתפו במתכונים שלכם (גם אם לא כשר לפסח!) ואם יש לכם שאלות, הערות או הארות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
קיש בצל ירוק וכרישה

קיש ממש פשוט להכין ויצא מתקתק משהו. הילדים מאוד אהבו.

אופן ההכנה

בצק:
3/4 1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
6 כפות חמאה רכה
1/2 כוס שמנת חמוצה
1 כפית מלח

מילוי:
1 כרישה
6 גבעולים בצל ירוק
3 כפות שמן זית
3 ביצים
1 כוס שמנת מתוקה
קורט אגוז מוסקט
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לערבב את חומרי הבצק ביחד עד לקבלת בצק אחיד ורך.
2. לצנן במקרר לפחות לחצי שעה .
3. לרדד את הבצק ולאפות על עיוור 10 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
4. לחתוך את הבצל הירוק ואת הכרישה לפרוסות דקות.
5. לחמם שמן במחבת ולטגן את הבצל והכרישה עד שהם מאבדים מנפחם ומתרככים. להוסיף קצת מלח/פלפל. לצנן.
6. בקערה נפרדת לערבב את השמנת והביצים. לתבל עם מלח/פלפל ואגוז מוסקט.
7. לפזר את תערובת הכרישה על הבצק. ליצוק את תערובת הביצים מעל.
8. לאפות ל30 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהמילוי מתייצב.
 

Mottek

New member
לביבות תרד

אין יותר פשוט וקל מזה. נחמד כתוספת לכל ארוחה.

המצרכים:
250 גרם תרד
1 ביצים
4 כפות קמח מצה
מלח/פלפל לפי הטעם
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. לבשל את התרד לפי ההוראות ולסחוט היטב.
2. למעוך את התרד בעזרת בלנדר מוט (או מעבד מזון).
3. להוסיף את הביצים, קמח מצה, מלח/פלפל. הבלילה צריכה להיות די דלילה (אפשר להוסיף מעט מים אם צריך לדלל עוד).
4. לחמם מעט שמן ולהניח כף גדושה מהבלילה במחבת ולשטח.
5. לטגן משני הצדדים עד שמשחים.
 
למעלה