פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

סליחה על האיחור. הבטחתי לבכור להתחיל לראות איתו את הסרט של עשרת הדיברות (עם צ'ארלטון הסטון). אז התחלנו לראות ופשוט נהניתי מהסרט ששכחתי לפתוח את הפינה...

אצלנו השבוע מזג האוויר כבר מתחיל סוף כל סוף להתחמם (בסביבות ה60 מעלות פארנהייט) אז אנחנו מבלים הרבה יותר זמן בחוץ וגם המעילים כמעט וכבר נעלמו לגמרי. בנוסף הילדים אצלי בחופש השבוע אז רציתי למקד את הפינה השבוע בנושא של אוכל לפיקניק או כל יציאה מהבית כולל טיסות.

האם אתם מכינים פיקניק כאשר יוצאים לטיול או אוכלים במסעדה וכדומה?
איזה אוכל אתם לוקחים איתכם לטיול או ליציאה מהבית להרבה שעות?
איזה אוכל אתם לוקחים איתכם לטיסה?
איך אתם אורזים את האוכל? (שקיות, קופסאות וכדומה)
האם כאשר יוצאים מהבית אתם לוקחים אול פינוקים? משהו מיוחד?

כרגיל, אשמח אם תשתפו במתכונים שלכם שהכנתם בפסח או בליל הסדר (או כל מתכון אחר גם יתקבל בברכה!) ושאלה לאלו מכם שכן שומרים על כשרות במהלך החג, האם אתם חוגגים את פסח שבעה ימים כמו בארץ או שמונה ימים כמו שנהוג מחוץ לארץ, ולמה.

mumfor4

New member
אוכל ... קדימה אוכל

בנסיעות או ביציאות מחוץ לבית , תמיד לוקחת איתי תיק עם עם אוכל שאנחנו אוהבים .
הסיבה הראשונה , חסכון ניכר בכסף , 6 נפשות כפול הרבה שתייה ואוכל שווה הרבה מאוד פאונדים שאנחנו מעדיפים לנצל לתשלום על פעילויות .
הסיבה השנייה , אני יודעת מה הילדים אוכלים ואוהבים ומביאה בהתאם להעדפות של כול אחד .

אורזת לכול ילד קופסת לאנץ בוקס מחולקת עם כריך או שניים ( תלוי באורך הטיול ) , בקבוק אישי פירות וירקות חתוכים ושטופים וחטיף .
לגדולים סנדויצ׳ים מושקעים עטופים בנייר וניילון נצמד .
חוץ מזה תמיד יש לי באוטו בקבוקי שתייה ופחיות קולה לבעלי המכור ועוד מלאי של חטיפים ונשנושים .

אנחנו אוכלים גם במסעדות אבל הרבה יותר לוקחים מהבית .
לפסח הכנתי הרבה דברים , כרגיל אעשה רשימה חלקית ומה שנראה לכם אני אפרט
הכנתי קציצות אורז וברוקולי, לזניית מצות , מצה פיצה ( שכבר פירטתי בערך ) , מרק פולים וירקות שורש בסגנון מרוקאי
עוף בגריל ותפוחי אדמה , המון אורז בכול מיני וריאציות לגיוון , פעם ראשונה שהכנתי חרוסת ( יצאה ממש טעימה וקלה תמיד פחדתי לנסות להכין משום מה .... ) סלטים מבושלים ( גזר , מטבוחה , תפוחי אדמה, סלק , פלפלים קלויים )
לחמניות מקמח מצות ועוגת שוקולד עם קמח שקדים ותפוחי אדמה .

אנחנו שומרים שמונה ימים כנהוג בגולה , לא יודעת למה אבל אני לא מתווכחת עם הרבי ;) מחר בערב אני מכינה המון מופלטות עם דבש וחמאה .... כמנהג סבתי עליה השלום ואמי .

שיהיה חג שמח , מה שנשאר ממנו
דורית

עונה בעודי מנשנשת תפוח עץ

האמת שחשבתי בדיוק היום על משהו מעניין שנוכל לעשות כזוג אפילו כבר עכשיו בארץ אבל במיוחד בחו"ל- פיקניק שבועי. יש גם פה לידינו בארץ מקומות נחמדים מאוד אפילו במרחק נסיעה קצרצרה.

לגבי פיקניקים- לא עשינו הרבה כאלה אבל נראה לי הכי שווה זה להביא גבינות טעימות, איזה לחם אגוזים טוב (אם יש ילדים כמובן שלא מתאים עם אגוזים), פירות ואיזו עוגה שווה
.

לגבי הבישולים השבוע:

אירחנו אתמול את 2 המשפחות ועוד נספחים מהמשפחה המורחבת והיה ממש מוצלח. הכנתי הכל לבד למעט דברים בודדים:

מנות ראשונות:

לחמניות כשל"פ
מרק תירס
תחתיות ארטישוק ממולאות בבקר טחון עם אגוזי מלך ותבלינים שונים
סלט עגבניות שרי וצנוברים
סלט חסה ופטריות
סלט קולסאלו
סלט ביצים-סבתא של הבעל שלחה עם ההורים שלו.

מנות עיקריות ותוספות:

בשר בקר עם פטריות-חמותי הכינה. לפי זה שלא הספקתי אפילו לאכול, היה כנראה ממש טעים

עוף בגריל-הוספתי לפי איזה מתכון מעט קינמון וזה ממש שידרג את העוף.
אורז אדום עם זיתים
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
תפוחי אדמה "מדורה"
שיפודי יקיטורי עם ירקות שטיגנתי קלות במחבת פסים

קינוחים:

עוגת רולדה במילוי קרם ריבת חלב
עוגת תפוזים על בסיס שקדים
והיה גם מרנג לפבלובות אישיות אבל זה לא יצא מוצלח אז ויתרתי.

mumfor4

New member
דווקא מאוד קשור אבל ...

א . אין לי זמן להשקיע , זאת למרות שאני תמיד מכינה את הארוחות לבית ספר יום קודם ....
ב. גם אם אני אתחיל לעשות את כול החיוכים והפרצופים האלה ולנסות לתקוע זית בתור פה ועיגולי גבינת עיזים בתור עיניים , כשהילדים יפתחו את הקופסה יתגלה סנדוויץ מרוח בגבינת עיזים עם זיתים אז זה לא נראה לי משהו שיחזיק מעמד בטלטלות התיק שלהם .
ג. הכי אהבתי את לבבות המלון ואת זה אני חייבת לנסות ....

תמיד שמה פתק לקטנים מציירת לבבות וכותבת mum לגדולים פתק מושקע וברכה אישית , קצת מתפדחים ממני אבל אני בטוחה שזה משהו שיחקק בזיכרונם כשיגדלו וכשאני כבר לא אהיה בסביבה ... ובנימה אופטימית
אין כמו סנדוויץ שאתה אוכל ומרגיש שמי שהכין לך אותו חשב עלייך .

פתקים בתיק האוכל

אני תמיד מתכננת לעשות את זה, אבל אולי בגלל שאני אורזת את תיק האוכל בחיפזון בבוקר ולא מכינה בנחת בלילה, זה אף פעם לא קורה.
אני גם קצת חוששת שהבת תתחיל פתאום להתגעגע לאמא בארוחת הצהריים, ובמקום לשמח אותה זה יגרום לה מפח נפש. לפעמים אני שוכחת שהיא כבר גדולה...

גם אני שמה לבוני פתקים, לא כל יום,

בשביל שיהיה כייפי.

אבל מפריע לה שכולם יכולים לראות. אז אני כותבת לה מילים עבריות באותיות אנגליות

mumfor4

New member
זה גדול!!!

לגדולה אני כותבת בעברית גם ככה, רעיון מעולה מאמצת!

פתקים- בעיני הכי מקסים והכי שווה

הייתה לי חברה בגן חובה שתמיד שמו לה פתק עם ברכה קצרה ומדבקה וכל כך קינאתי בה על זה. זה פשוט היה מתוק והכי מושקע בעיני ולא חשוב מה היה בתוך הסנדביץ.

noaronen1

New member
פיקנוקים

אם אתם מכינים פיקניק כאשר יוצאים לטיול או אוכלים במסעדה וכדומה?
בשנים האחרונות לוקחת יותר אוכל מהבית. בזמן האחרון הילדים שלי נעשו מפלצות במסעדות, והאמת שהאוכל לא ממש טעים לי באזור שאנחנו גרים בו (מחיר-רגש - מעדיפה להתרגש מהאוכל שלי ולא להתרגז שלוקחים ממני מחירי ניו יורק על אוכל לא משהו), אז אין לי בעיה לארוז ולקחת איתנו וכמו שכתבה mumfor4 זה מתחיל להיות יקר האוכל במסעדות...

סנדוויצ'ים. פעם היתה לנו מאפיה ליד הבית של מיני בייגלס.
היום סנדוויצ'ים. חותכת פרי
לפעמים צ'יקן נאגטס בריאים עם קטשופ. לים/בריכה פרי פרי פרי ותירס

לטיסות רק סנדוויצ'ים/גרנולה bars/ בייגלה דברים הכי פשוטים. אף אחד מאיתנו לא ממש אוכל בטיסות. והרבה מאיתנו מרגישים לא טוב מכל הדברים האחרים. אז הכי פשוט שאפשר. אני בדרך כלל לא אוכלת בטיסות.

עברתי לקופסאות פלסטיק וכמעט שלא משתמשים בשקיות. מנסה להיות ירוקה יותר ויותר ואני רואה שגם לילדים זה חשוב וכיף לראות את זה.
הבן שלי דחף עכשיו שנתחיל לעשות קומפוסטינג. זה הרגשה טובה לדעת שאנחנו עושים משהו קטן לעולם שלנו.

לפעמים בראוניס/עוגיות - לפעמים מיץ.
לפעמים אני פשוט קונה להם קינוח.

אוכל לדרך

אם אתם מכינים פיקניק כאשר יוצאים לטיול או אוכלים במסעדה וכדומה?
גם וגם. אם אוכלים בחוץ אז עוצרים בדרך באיזו מסעדת דרכים זולה ולא במקומות יקרים. בתור טבעונית אני כמעט אף פעם לא מצפה לכלום במסעדות באנגליה. הכל כמעט מהחי - או בשר או מלא בחמאה וגבינה.
הילדים שלי מקבלים תיאבון מנסיעות (שילוב קטלני עם הנטייה של הגדול להקיא בנסיעות
). הבת, איך שהיא נכנסת לאוטו היא מכריזה שהיא רעבה.

הפיקניק האידיאלי מבחינתי כולל מאפים קטנים עם מילויים שונים (כמו בורקס פילו או אגרול), עלי גפן ממולאים, סלט קינואה או טבולה, זיתים, מקלות ירקות, כמה מטבלים או סלטים (פסטו, פלפלים, באבא גאנוש, חומוס, טחינה, סלסה, צזיקי טבעוני שאני מכינה ממלפפונים וטופו עם לימון ונענע), פירות טעימים, לחם טוב, מיץ תפוזים טבעי ובקבוק יין אדום. לרוב אני לא מקבלת את כל הרשימה אבל את המאפים אני כמעט תמיד מכינה. הם כל כך קלים וכל כך מספקים...

סנדויצים, פירות וירקות וחטיפים. סנדוויצים - אם זו נסיעה של יותר משעה אז לפחות שניים לכל אחד, עם הממרחים האהובים. הקטנה בעניין של טחינה סילאן או חומוס. הגדול אוהב חמאת בוטנים, גבינות וחביתות. אני אוהבת טחינה גולמית עם לימון וירקות, חומוס עם ירקות וזיתים ואבוקדו עם לימון וחסה (אבל רק אם אוכלים אותו ראשון, אחרת הוא משחיר..). בן הזוג שלי אוהב הכל, אבל חביתות עם מיונז ומלפפון הם כנראה הכריך האהוב עליו. שניהם אוהבים טוסטים עם גבינה, שנשארים פריכים גם בנסיעה.

פירות וירקות: הירקות האהובים הם מקלות גזר ומלפפון. הגדול יכול לחסל מלפפון אנגלי עצום לבדו.
פירות: תפוחים ובננות, לפעמים אגסים. הילדים אוהבים גם קלמנטינות ותפוזים, אבל הם כל כך עסיסיים שהם סכנה לציבור בנסיעה..
לפעמים הם אוהבים צימוקים ולפעמים לא מוכנים להסתכל עליהם. אני אוהבת שיש לי תמרים ואגוזים לנסיעות ומשתדלת לקחת כמה בקופסה.

הבת אוהבת לדר - fruit bars, אפשר להשיג טבעי ואורגני בלי גופרית.
וחוץ מזה, גם חטיפים. בייגלה, צ'יפס, אוכל זבל הכי נחות. כשהם מתחילים להתקוטט או להשתעמם בנסיעה ארוכה, אני שולפת שקית של חטיף והם נרגעים...

גם סנדוויצ'ים וגרנולה bars וחטיפים מלוחים, וגם גזר ותמרים שהם אצלי פריט חובה.

קופסאות פלסטיק שנכנסות לשני תיקי אוכל עמידים למים - אחד לילדים ואחד למבוגרים במושב הקדמי.
אני אורזת בצורה קצת כפייתית, כולל שם, מדבקה עם המילוי של הסנדוויץ' ומפית נפרדת בתוך התיק כדי להבדיל בקלות מה שייך למי...

לא. כשהיו קטנים אז תמיד היה לי בתיק משהו, בעיקר פירות וצימוקים אבל לפעמים גם ביסקוויטים כאלה מקמח מלא בצורות של חיות, אבל הימים האלה חלפו.

carlimi

New member
גם הבן הצעיר שלי

חולה על המלפפונים העצומים והמגעילים האלה ....חחח
הוא טובל הקופסה של ה SOUR CREAM ומבחינתו זה ממש פינוק ...חחח
גם אצלי מאוד אוהבים גזר גמדי סתם ככה ...

boneguy

New member
הסופ"ש הזה השקעתי

אני משתדל כל כמה זמן לנסות משהו חדש, שעוד לא ניסיתי קודם. אני בד"כ מתחיל ממתכון בסיסי על מנת לדעת איך לעבוד עם המנה, אבל לוקח את ההכנה והבישול למקום אחר.

ביום ראשון הכנתי לראושנה צלעות בקר בתנור. יצא נפלא (היו אורחים שיהיה עדים), ולא כזה מסובך. מצורפת תמונה על שלבי ההכנה:

פיקניקים אנחנו עושים הרבה (בעונה), ועכשיו זה דיי מתחיל. לרוב לרוב לרוב מביאים איתנו אוכל שהכנו בבית. כאשר יוצאים כמה משפחות יוצא שכל אחד מביא משהו, ובסוף יש כמות ומגוון של אוכל מטורפים.

לוקחים בד"כ סנדוויצים וקרקרים לדרך. לפיקניק עצמו מכינים סלטים, פסטה, לחמים, ממרחים, פירות, ירקות, אם נשאר משהו מהמנות של יום קודם גם את זה.

לטיסה - טסנו פעם אחת עם שלושתם, לא יותר מידי, סנדוויצים בשלוף בעיקר.

אריזה - שילוב של קופסאות וזיפ לוק גדולים.

בתאבון

mumfor4

New member
נראה ממש טעים

אף פעם לא הכנתי , אפשר מתכון מסודר בבקשה ?

carlimi

New member
הכי משפחה של קרנבורים ... חחח

אמנם לא הייתי אורחת אבל עדה שהיה מזה טעים !!!

לגבי טיסות או נסיעות - מכיהנ גם פירות/יקרות חתוכים בקופסאות וכמובן שקיות חטיפים וכאלה .... כל אחד לפי העדיפויות שלו - התוצאה - שקט יחסי וילדים מרוצים = הורים מרוצים

עונה.

בעלי שטף כלים במסעדות בטיולים שלו ברחבי העולם, ומאז הוא לא אוכל במסעדות. איזה באסה, לפעמים זה כייף, אבל לא איתו.

אז אנחנו אוכלים פיקניק בטיולים. סנדוויץ לכל אחד וירקות חתוכים. אני תמיד לוקחת קרקרים ופירות שאם מישהו יהיה עדין רעב, אבל אף אחד לא אוכל. וכמובן מתוקים.

לטיסות אני לוקחת תפוחי עץ, סנדויצים כי גם אני וגם בוני לרוב לא אוכלות את האוכל של המטוס, והרבה מתוקים. בוני לא אכלנית גדולה, וחשוב לי שהיא תוכל, אפילו אם זה שוקולדים.

אני אורזת בקופסאות קטנות, בשקיות הכל נהיה קווץ.

כפינוק לעיתים רחוקות אנחנו לוקחים איתנו לפיקניק גם תפוצ'פס.

שאלה: יש לי אפשרות לקחת ארוחת פירות בטיסה, מישהו התנסה בזה? אני מפחדת לקבל את הפירות החתוכים האלה, קרים מהמקרר ואני לא יכולה לנגוס בקר בגלל בעיית חניכיים.

Mottek

New member
גם אני עונה

היה לי יום נפלא עם הילדים אתמול ולא יצא לי להיות מול המחשב!

תמיד מעדיפה לקחת איתנו כריכים בשביל לצמצם עלויות. בעלי לא מתלהב במיוחד, אבל הוא זורם עם זה. אם זו יציאה לכל היום שכוללת שתי ארוחות מחוץ לבית אז ארוחת צהריים תהייה מה שהבאתי מהבית וארוחת הערב במסעדה.

המון כריכים, שיהיה מבחר לילדים ועוד יותר המון פרות. זה נהדר מפעני שזה לא רק קל לאכול בשלוף הם גם יכולים לאכול בנסיעה עצמה. בנוסף אני לוקחת עוד כל מיני נשנושים קטנים (צימוקים, fiber one bars וכדומה) וכמובן מים לשתיה.

לא זוכרת... כבר מזמן לא טסתי ועם כל הגזרות על מה וכמה מותר להעלות למטוס אין לי מושג

את הכריכים אורזים בתוך נייר ואז את כולם שמים בתוך מיכל פלסטיק שלא יתקווצצו. את הפרות אני שוטפת וחותכת מראש וגם אותם שמה בקופסא.

אני אגב חוגגת את פסח רק 7 ימים. גם מפני שככה גדלתי, אבל גם מפני שכבר עברנו את ימי הביניים שבה היו צריכים לקבל אישור מהסנהדרין או לחפש את הירח בשמים... לכולם יש לוח שנה ואנחנו יודעים בדיוק מתי מתחיל ונגמר פסח אז אני לא רואה צידוק להמשיך את הסיוט מעבר לשבוע.

למעלה