פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אני פותחת את הפינה בזמן לשם שינוי!
אז מה היה לנו השבוע? לא הרבה. מכיוון שהילדים היו בחופש השבוע יצא לבשל קצת פחות מהרגיל. רוב המתכונים החדשים שניסיתי לא יצאו מוצלחים במיוחד. מה שכן יצא דווקא טעים היה ניוקי תרד. היה קל להכין, לא דרש הרבה עבודה. הגדול התלהב מאוד וכמעט סיים לי את כל הצלחת!
אז מה איתכם? מה אתם בישלתם השבוע?
כרגיל אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, וכרגיל אם יש לכם הצעות, רעיונות, הארות או הערות אשמח לשמוע מכם כאן בפרטי.
 

Mottek

New member
ניוקי תרד

פשוט וקל להכין, נהדר בתוספת רוטב עגבניות, או אפילו רוטב פטריות.

המצרכים:
500 גרם תרד (טרי או קפוא)
400 גרם ריקוטה
30 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 חלמון
150 גרם קמח
40 גרם קורנפלור
קורט אגוז מוסקט
מלח/פלפל לפי הטעם

רוטב:
3 כפות חמאה
2 כפות עלי מרווה

אופן ההכנה:
1. לבשל את התרד עד לריכוך ולסחוט היטב. לקצוץ אם צריך.
2. לערבב את כל המצרכים (ריקוטה, חלמון, פרמזן, קמח, אגוז מוסקט, מלח/פלפל) עד לקבלת תערובת אחידה. לצנן 15 דקות.
3. ליצור כדורים קטנים וטיפה מאורכים (להרטיב קצת ידיים אם צריך).
4. להרתיח סיר עם מים מלוחים.
5. להוסיף את הניוקי לתוך הסיר (לא את כולם יחד, שיהיה להם מקום לצוף) ולתת להם להתבשל לבערך 5 דקות עד שהם עולים למעלה.
6. להכין את הרוטב: להמיס את החמאה בתוך מחבת גדולה.
7. לקצוץ דק את עלי המרווה. ולהוסיף אל השמן. לבשל ל30 שניות.
8. להוסיף את הניוקי (אחרי שבושל) ולערבב בשמן. להוציא ולבזוק מעל פרמזן.
9. להגיש עם רוטב עגבניות פשוט או רוטב פטריות.
 

Mottek

New member
תודה!


 
אצלנו בעיקר פסטה וכריכים-לא ממש מעניין


אבל הכנתי עוגת קובי בצורת כוכב לסבתא של בעלי (בעודי קופצת על רגל אחת כי היא כאבה לי ובמקביל מדברת עם אבא מהגן שהתקשר
).

מכירים את עוגת קובי?
עוגת שוקולד פשוטה להכנה ונהדרת, אני מוסיפה לה קרם שוקולד נוטלה, מכניסה למקרר ומוציאה אחרי שעה בערך לקשט ושוב מכניסה למקרר עד האכילה.
 
רק כי ביקשת יפה


ערבבים ביחד:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס שוקולית/שוקו נסקוויק
1 כוס קמח תופח
2 סוכר וניל
2\1 שמנת מתוקה קטנה

לציפוי:
מבשלים על אש קטנה:
2\1 שמנת מתוקה
1 חבילה שוקולד מריר
2 כפות גדושות ממרח שוקולד-נוטלה!


אופים בתבנית בינונית ב150 מעלות כ-40 דקות

לפני שיוצקים על העוגה החמה מחוררים אותה עם קיסם כדי שהציפוי יחלחל פנימה.
 

Mottek

New member
נשמע נחמד ופשוט.

יהיה כיף להכין את זה עם הילדים!
תודה על המתכון.
 
זה מה שתיכננתי להכין עם הציקיטטס בגן השבוע

במסגרת האפייה השבועית אבל זה כבר לא ייצא לפועל.
העוגה כל כך קלה להכנה (למעט החלק של הקרם שרק מבוגר עושה).
 
מה אתם עושים עם כרוב?

כרוב זה המון ירק. אצלנו רק אני ובעלי אוכלים ממנו, אז יוצא שהרבה פעמים אני זורקת חלק, כי הוא פשוט נהיה קווץ.

אני מכינה מנה לאותה ארוחה (דהיינו לא מבשלת סירים ומכניסה למקרר לימים הבאים) מה שאני עושה עם כרוב זה: כרוב מבושל ברוטב עגבניות, כרוב מבושל עם בצל ודבש וסלט קר של כרוב, פטרוזיליה, שמן, חומץ וסוכר.

יש לכם עוד רעיונות מה אפשר לעשות עם כרוב? מתכונים שאתם עושים ויוצאים מוצלחים?

תודה מראש,
 

Mottek

New member
לא הרבה..


אבל נשמע שאת כבר מכינה די הרבה דברים.
הנה כמה רעיונות שעולים לי לראש:
אפשר להוסיף לירקות מוקפצים
להכין כרוב ממולא
להכין סלט כרוב (לערבב עם קצת מיונז - coleslaw)

חוץ מזה זה לא אחד מהירקות שמככבים אצלנו. ניסינו, והילדים פשוט לא נגעו בזה. אשמח לנסות עוד פעם, כבר עבר די הרבה זמן מאז. את יכולה לפרט את המתכונים שאת משתמשת בהם (הכרוב מבושל ברוטב עגבניות ועם הבצל ודבש) בבקשה?






- חיפשתי איקון של כרוב ולא מצאתי אז השתמשתי בטמבל = ראש כרוב
 
הכי פשוט בעולם.

כרוב ברוטב עגבניות - חותכת את כרוב לבן לרצועות, מוסיפה למחבת/סיר רוטב עגבניות ומבשלת ביחד על אש קטנה עד שהכרוב רך וטעים
(את הרוטב עגבניות אני קונה).

כרוב בדבש - חותכת כרוב לבן לרצועות ובצל חתוך לרצועות. מטגנת ביחד כמה דקות, מוסיפה קצת מים, אבקת שום ודבש ומבשלת על אש קטנה עד שמתרכך.

אני מאוד אוהבת את המתכונים האלה ליד אורז.
 

Mottek

New member
תודה. אפשר אבל מידות יותר מדוייקות?

כמה כרוב? כמה אבקת שום? כמה דבש?
אני ממש לא טובה בלאלתר דברים ואני חייבת מתכון מסודר.
 
אני לגמרי מבינה את הצורך במידות מדוייקות,

אבל אין לי.
אני מכינה מנה לשני אנשים. חותכת כרוב שיספיק לשני אנשים בהתחשב בשאר המאכלים על הצלחת, לקחת בחשבון שהכרוב מתרכך ומאבד נפח.
את הטעמים תצטרכי לבדוק בעצמך


סליחה
 

mumfor4

New member
מוחמצים וסלטים

*חותכת כרוב לחתיכות די גסות , דוחס לתוך צנצנת זכוכית שטיפה במים חמים .
בנפרד מערבבת שתי כפות מלח , חצי כוס חומץ ומים חמימים , מכניסה כמה פלפלונים יבשים ושופכת את התערובת עד שזה מכוסה . מוכן בערך אחרי שבוע

*סלט בסגנון סיני : חותכת את הכרוב לרצועות דקות , מערבבת בקערה חצי כוס מים חמים , שתי כפות סוכר , כף רוטב סויה , מעט מלח שופעת על הכרוב ומעסה אותו היטב .
במחבת קולה חצי כוס שומשום וכשהוא מוכן ( עניין של שתי דקות ) מוסיפה לסלט .


**כרוב וגזר "עיראקים" חותכת כרוב לחתיכות די גסות , גזר לטבעות , מכניסה לסיר עם מים חמים , כוס חומץ , כף גדושה כורכום , מלח לפי הטעם ולפי הכמות של הירקות , צריך לטעום ולהרגיש בפה... מעט גרגירי פלפל אנגלי נותנת לזה רתיחה עם התבלינים , מקררת ושומרת בצנצנת זכוכית

*חוץ מזה ממולאים זה נחמד והיקר החביב עליי למילוי ( אחרי מנגולד )
 

forglemmigej

New member
הצעה לכרוב

מרינדה:
2 כפיות מיץ ליים
2 כפיות שמן שומשום
2 כפיות סוכר
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 שן שום כתושה
לערבב את כל החומרים ולהשאיר חצי שעה
חצי ראש כרוב ירוק חתוך לרצועות דקות לערבב עם מלח גס ,פשוט ללוש את זה ולהשאיר בקערה , המלח מרכך את הכרוב
150 גרם אורז לבשל כרבע שעה .
לשטוף הכרוב מהמלח ולמעוך במסננת עד שכל המים יצאו.
לחתוך שלוש בצלים ירוקים לחתיכות קטנות לפרוס שלוש צנוניות לפרוסות דקות לערבב היטב הכרוב, בצל, צנוניות , אורז לשפוך המרינדה לחכות חצי שעה לפני ההגשה.
טעים בטירוף. אפשר לפזר גם כמה גרגרי שומשום קלויים מעל.
 

Mottek

New member
נקרא נהדר!

בעלי מאוד אוהב כרוב וסלטים קלילים ומרעננים, בעיקר בקיץ כשחם.
בהחלט אכין בקרוב.
תודה על השיתוף!
 
למעלה