פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

השבוע היה לי ממש שבוע מוצלח מבחינת בישולים. בישלתי המון!
הכנתי כרוב עם בצל ודבש שנירית הציעה, ויצא ממש לא רע (למרות שאני חושבת שהטבעתי קצת את הכרוב עם כמות המים שהוספתי). הבעל אהב, הילדים לא כל-כך. אני אעשה עוד נסיונות כאלו בעתיד. תודה אל ההשראה והשיתוף.
הכנתי גם את עוגת השוקולד של פרפרי אהבה. היה מאוד קל להכין והילדים נהנו ממנה, אז גם לך תודה.
חוץ מזה, הכנתי גם פשטידת תרד. אני לא התלהבתי ממנה במיוחד, אבל כל השאר חשבו אחרת ממני.
מה עוד? הכנתי כרובית וגזר אפויים בתנור עם קרי שיצא נחמד, ואחרון חביב הכנתי גלילי לזניה במינימום עבודה.
ועכשיו לסקר קצר, ביום שלישי חל יום העצמאות.
מהו אוכל ישראלי בשבילכם?
האם אתם מציינים את יום העצמאות?
האם יש לכם מתכונים מיוחדים ליום העצמאות? אשמח אם תשתפו.

כרגיל, אשמח אם תוכלו לשתף במתכונים מוצלחים שלכם, ואם יש לכם שאלות, הערות או הארות או הצעות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
פשטידת תרד

הילדים והבעל ממש התלהבו מהפשטידה הזאת. אני דווקא לא כל-כך ולכן אפילו לא צילמתי עד שראיתי שנשארתי עם הפרוסה האחרונה.

המצרכים:
בצק פריך
1 כוס קמח
4 כפות חמאה
1 ביצה
1 כפית סוכר
1 כפית מלח

מילוי:
250 גרם תרד
1 בצל
4 ביצים
1 כוס קוטג'
1 כוס גבינה צהובה מגוררת (צ'דר)
קורט אגוז מוסקט
מלח/פלפל לפי הטעם
2 עגבניות

אופן ההכנה:
1. לערבב את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד. לצנן חצי שעה במקרר. לאפות אפיה עיוורת ל15 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
2. לבשל את התרד לפי ההוראות ולסחוט היטב. לטגן את התרד קלות עד שהוא מתייבש. להניח בצד.
3. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן עד להשקפה.
4. בקערה נפרדת לערבב את הביצים, קוטג', תרד, 1/2 כוס גבינה צהובה, מלח/פלפל ואגוז מוסקט עד לקבלת תערובת אחידה.
5. לחתוך את העגבניות לפרוסות דקות.
6. להניח את הבצל על תחתית הבצק. מעליהם להניח את פרוסות העגבניות בשכבה אחידה.
7. לשפוך את תערובת הביצים מעל העגבניות והבצל. ולבזוק את שאר הגבינה מלמעלה.
8. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל50 דקות.
 

Mottek

New member
כרובית וגזר אפויים עם קרי

מתכון נחמד וקליל עם טעמים מעט שונים ממה שאני בדרך כלל מכינה (רק עם מלח ופלפל). מה שמצחיק הוא שהאמצעי בכלל לא אהב את זה והגדול דווקא מאוד התלהב. למחרת שמתי את השאריות במעבד מזון והוספתי גם כוס אורז מבושל ויצרתי קציצות מהתערובת וטיגנתי (הוספתי גם ביצה וקצת קמח). הגדול לא אהב את הקציצות בכלל, אבל האמצעי דווקא התלהב וסיים חצי מהכמות שהכנתי!

המצרכים:
1 כרובית
4 גזרים
1 בצל
2 כפיות קרי*
1 כפית כמון*
1/3 כוס שמן זית
חופן פטרוזיליה טריה
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הכרובית לפרחים.
2. לקלף את הגזר ולחתוך לחתיכות גדולות.
3. לחתוך את הבצל לשמיניות.
4. לערבב את הקרי, כמון, מלח/פלפל ושמן זית ביחד.
5. להניח את הירקות החתוכים על תבנית משומנת היטב.
6. לשפוך את תערובת השמן מעל לירקות ולערבב היטב כדי שהכל יהיה מכוסה.
7. לאפות בתנור שחומם מראש ל220 מעלות ל25 דקות עד לריכוך.
8. לקצוץ את הפטרוזיליה ולבזוק מעל לירקות האפויים.


* אני הכנתי את המתכון עם חצי מכמות התבלינים שציינתי כי פחדתי שהטעם יהיה דומיננטי מידי לילדים.
 

Mottek

New member
גלילי לזניה

הכנתי גם גלילי לזניה שיצאו מדהימים! 10 דקות עבודה ועוד קצת זמן בתנור והיתה אחלה ארוחת ערב שנראתה מאוד מושקעת.

המצרכים:
10 עלי לזניה (כאלו שצריכים להרתיח לפני הבישול)
1 כוס גבינת מוצרלה
1 קופסא ריקוטה (400 גרם)
2 ביצים
2/3 כוס גבינת פרמזן
פלפל שחור
4 עגבניות רומה
1/4 כוס בזיליקום טרי

רוטב עגבניות (אפשר גם מוכן).
1 בצל
2 שיני שום
1 קופסא גדולה crushed tomatoes
1 כף סוכר
1/2 כוס מים
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לבשל את רצועות הלזניה ע"פ ההוראות. כשהם מוכנים להניח על מגבת או נייר אפיה.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, להכין את הרוטב: לקצוץ את הבצל והשום ולטגן עד להשקפה. להוסיף את קופסת העגבניות, מלח/פלפל וסוכר ומים ולהביא לרתיחה. לבשל על אש נמוכה על להסמכת הרוטב (בערך 15 דקות).
2. להכין את המילוי ע"י ערבוב חצי מהמוצרלה, ריקוטה ביצה, פרמזן ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
3. לפרוס את העגבניות לפרוסות דקות.
4. לשים את מילוי הגבינה על כל עלה לזניה בשכבה דקה.
5. להניח 3 פרוסות עגבניה במרחק שווה על הגבינה.
6. לבזוק בזיליקום מעל ולגלגל את עלה הלזניה.
7. למרוח תבנית עם קצת שמן, לשים מעט רוטב בתחתית התבנית.
8. להניח את גלילי הלזניה עם התפר כלפי מטה.
9. לשפוך מעל לגלילים את הרוטב. ולבזוק את שאריות המוצרלה מעל.
10. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל30 דקות.
 
פיתות ביתיות.

אתמול הכנתי פיתות ביתיות. ראיתי מתכון ברשת והחלטתי לנסות. כאן כל הפיתות יותר עונות להגדרה קרש, ורציתי פיתה רכה וטעימה.
אז זאת לא היתה הצלחה אדירה, ואני לא יכולה לשים את האצבע למה, כי הן יצאו רכות ונראו טוב עם טעם של פיתה

בכל מקרה אני מצרפת את המתכון.

מהו אוכל ישראלי בשבילכם?
אצלי יותר משחקת האוירה של האוכל הישראלי


האם אתם מציינים את יום העצמאות?
אני מתכוונת להכין ארוחת ערב "ישראלית" עם הפיתות שהכנתי מבעוד מועד, פלאפל שנקנה, סלט וצ'יפס עם חומוס וטחינה כמובן.
לאחר מכן יש לי כמה זיקוקים, ובמידה ולא ירד גשם, נצא להדליק אותם בגינה. ואח"כ מסיבת ריקודים לשירים ישראלים כייפים.

חג שמח לכולם
 

1me too1

New member
אני חייבת להגיד לך

שממש כיף לבת שלך שיש לה אמא כזו, את ממש מצליחה לעשות מסיבה וחגיגה לכל יום ולכל מאורע.
כיף!
 

mumfor4

New member
נירית , לא הצלחתי לפתוח את הקישור

הפיתות נראות נהדר , קצת קשה לראות מכאן איך הן נראות בפנים .
אני תמיד מכינה פיתות מאותו מתכון שלקחתי מאתר הנחתום , ובכלל יש שם הכול מהכול
פעם סיפרתי איך סחבתי את הסיר החשמלי של סבתא שלי ז"ל איתי לחו"ל , אני אופה את הפיתות בתוכו והן יוצאות תפוחות , ונפתחות בלי להיקרא.
ממליצה לנסות לשלב גם עם קמח מלא .
מנסה לצרף קישור .

אוכל ישראלי זה סלט ירקות קצוץ דק , עם שמן זית , קוט'ג וחביתה או ביצה עין
וכמובן שפלאפל חומוס , טחינה שנוזלת על הכול ואיך אפשר בלי פיתה ???
אה ושקשוקה גם בקטגוריה .

חגגנו עצמאות בקהילה , חזרנו לפני שעה בערך . היה נחמד מאוד , הילדים נהנו .
 

noaronen1

New member
אוכל ישראלי

דבר ראשון אני חושבת לנסות הערב את הירקות כי בתוכנית אוכל הודי הערב
אנחנו לא מציינים את יום העצמאות. אפילו BBQ לא נעשה היום כי חזרנו מהחופשה ויותר מדי. יש פיקניק של קבוצת ישראלים מהאזור שלנו ועדיין מתלבטת אם ללכת עם הילדים - הבעל הודיע שהוא לא בא.

מה אוכל ישראלי? כמובן שחומוס, צי'פס סלט.
האמת שפלאפל אני לא אוהבת כל כך - בעלי מאוהב במאכל הזה ויש שני מקומות מעולים בברוקלין לאוכל ישראלי אם תרצו פרטים.
אני אוהבת שקשוקה עם קוטג' קצת חריפה.
ואני אוהבת קוטג' או גבינה בולגרית/צפתית עם עגבניה בטעם של פעם מתוקה כזו עם מלח וגם מלפפון ופלפל ואם אפשר עם לחם טוב ואני מאושרת!
 
אוכל ישראלי

אני מתה על אוכל רחוב ישראלי. אף פעם אלא התחברתי למסעדות בישראל, במיוחד בשנים האחרונות, אבל אוכל רחוב ומסעדות פועלים קטנות זה תענוג אמיתי ואני כבר מחכה לחופשה הבאה שלנו בישראל, כדי לאכול כמה שיותר פלאפל וחומוס (חלילה הקנוי), כי הפעם לא הספקתי לאכול מספיק בחוץ....

מהו אוכל ישראלי בשבילכם? פלאפל, חומוס, טחינה..... הכל עם פיתה וכוס קולה קרה....

האם אתם מציינים את יום העצמאות? לא השנה. יש כאן קהילת ישראלים קטנה, אבל אנחנו לא מכירים אותם, והאמת היא שאין לנו בכלל ישראלים בחיים. האמת היא שקצת עצוב לי כי הייתי שמחה לחגוג חג ישראלי עם ישראלים.....

האם יש לכם מתכונים מיוחדים ליום העצמאות? אשמח אם תשתפו. אני מאוד אוהבת להכין פלאפל, בעלי אפילו קנה בשוק את הכף המיוחדת, אבל עוד לא הצלחתי להכין פלאפל שלא התפרק בטיגון, אז איו לי מתכון מיוחד. אני גם מכינה פיתות נ"ג, את המתכון סתם מצאתי ברשת....
מה שאני באמת רוצה ללמוד להכין זה שווארמה
 

mumfor4

New member
פלאפל ביתי ושווארמה

אם תרשמי את המתכון שלך אוכל לראות ולתקן כדי שהכדורים לא יתפרקו במהלך הטיגון .
בלי לראות את המתכון זה קשה , אני אתן לך טיפ תרטיבי כמה פרוסות לחם ותסחטי לתוך העיסה .

שווארמה ביתית , אני מכינה מרצועות של הודו אדום , במחבת גדולה אני שמה כמה כפות שמן
מטגנת את הרצועות היטב , והתיבול ( לקילו בשר ) כפית גדושה כמון , חצי כפית שטוחה פלפל שחור , מלח לפי הטעם , רבע כפית כורכום, כף אבקת מרק עוף
מוסיפה רבע כוס מים ומערבבת כול הזמן .
תכינו סלט , טחינה ופיתה ( דרך אגב זה מעולה גם בתוך טורטיה )
 
אז ככה

לחם אני לא יכולה להכניס בגלל עיניין הגלוטן.....ובעצם אני מעוניינת רק בפלפאק ירוק וטבעי.
פעם קודמת הוספתי קמח חומוס, אבל הייתי מעדיפה בלי בכלל....
זה המתכון: http://maya-udi.blogspot.co.il/2012/04/blog-post_21.html
ניסנו כמה פעמים, ותמיד תמיד מתפרק לנו בשמן הרותח, ועקבנו אחריו במדויק. בפעמיים האחרונות אפינו בתנור, זה טעים אבל לא זה....

טורטייה זה רעיון טוב, רק שאנחנו מעדיפים את הפיתות, ועד שהצלחתי להכין פיתות נ"ג טעימות, אני לא מתפשרת יותר:)
 

mumfor4

New member
אה הבנתי , מצטערת ששכחתי מזה

המתכון שצירפת הוא אותו מתכון שאני מכינה פרט ללחם .
חסר כאן מה שמדביק את העיסה טוב יותר .
ואני יכולה לחשוב על שני דברים , טחינה גולמית וזרעי פשתן
את האחרונים יש להשרות מעט במים ואז לטחון ולהוסיף לתערובת .
מומלץ לתת לתערובת לנוח קצת , ואז להעביר למסננת דקה להגרת נוזלים , לפני שמתחילים בטיגון.
 

Mottek

New member
אוכל ישראלי

מהו אוכל ישראלי בשבילכם?
פיתה עם פלאפל וחומוס וצ'יפס ופחית קולה קרה.
גם בורקס ושקשוקה מאוד ישראלי בשבילי (זה בתפריט למחר בערב).

האם אתם מציינים את יום העצמאות?
כן, בערך. ביום ראשון, למרות שזה היה יום הזיכרון, עשינו ארוחת ערב ישראלית משותפת עם גיסי ומשפחתו. בתפריט היו פיתות, פלאפל, חומוס וסלטים וגם קצת בשר על האש. אבל זה היה תרוץ להפגש ולמעט התפריט לא דיברנו על ישראל.

האם יש לכם מתכונים מיוחדים ליום העצמאות?
ממש לא. אבל עכשיו ראיתי איך גיסתי מכינה את חומוס ביתי, אז אני אנסה להכין בעצמי.
בעבר ניסיתי גם להכין פיתות, אבל הם לא יצאו מוצלחים במיוחד. אצטרך לנסות גם את זה מתישהו בקרוב.
 
שמחה שיצא מוצלח-עוגת יום ההולדת הקבועה

שלי


אצלנו היה בעיקר פסטה, קצת פירה. לא ממש בישלתי בשבוע שהיה בגלל הפציעה, והבעל יותר קנה לי אוכל בחוץ/הזמנתי.

אוכל ישראלי בשבילי זה פשטידות- הרעיון של לקחת כל מה שיש במקרר, להוסיף קמח וביצים והופ-קיבלת אחלה ארוחת ערב
.
כמובן אוכל ישראלי זה פלאפל בפיתה עם חומוס, צ'יפס ,סלט-אתמול בגן זה מה שהילדים אכלו (מינוס הצ'יפס) וטרפו- אפילו אחד מהקטנטנים בן השנה וחצי טרף איזה 4 רבעי פיתות עם חומוס ופלאפל!

חגגנו את יום העצמאות ממש קל"ב-הכל היה לידינו חוץ מהופעה של מוקי שדווקא רציתי ללכת אליה אבל לא היה מצב ללכת כל כך הרבה ברגל.

ראינו חלק מההופעה של יוני רכטר שהייתה ממש צולעת לצערי, ממש ציפיתי להופעה הזו
 

forglemmigej

New member
יום העצמאות -התבכיינות

רוצה לשתף על תחושותי בקשר ליוםהזכרוןיוםהעצמאות שחויתי ברשת, בשנים הראשונות שלי פה תמיד הלב דמע כששמעתי את כל שירי יזכור ביום לפני, הלב התמלא בגאוה עם הדלקת המשואות עם כל אותם ריקודי עם שלא שינו את הסגנון שלהם איזה אלפיים שנות ,תמיד איזו רקדנית עם שמלה רחבה סטייל משכית עושה סיבוב על כל המשטח של הר הרצל, איזה קריין פומפוזי שמכריז על כניסתו של יושב ראש הכנסת, כל מיני מקהלות של מתנ"סים ששרות בביצועים נוגים כל מיני שירים של אהוד מנור את רחל שפירא שכולם נשמעים אותו הדבר, דוקא את רחל שפירא פגשתי פעם והיא עשתה רושם של אשה צנועה ומתוקה אבל זו לא הפואנטה ,ואחרי זה לשמוע את כל אותם מדליקי משואות שליבם מתפוצץ מרוב גאווה על ההשגיות שלהם ואלו שמתרגשים במיוחד צועקים לתפאאאאארת מדינת ישראל . הפעם לא עוד. היושב ראש כנסת הזה יולי אדלשטיין נראה ונשמע כמו איזה מאכער של רשימת מגזר ,ולמה אין אתיופים בממשלה, למה אין שרים מהם אף פעם, זה לא יכול להיות שהכי רחוק שהם יכולים להגיע זה מלכת יופי או מנצחת באח הגדול ..זה אלף, שנית, הכל כל כך תלוי כמו כלונס מתנועע בשנים האחרונות, הפערים הבלתי נתפסים בחברה ,בזוגות צעירים שלא יכולים לרכוש דירה אפילו הם יעשו סבובים מגדרה עד חדרה, בעובדי קבלן, בניצולי שואה 50000 מהם שצריכים לחשוב אם לקנות תרופות או מזון, במנהלי בנקים שמרויחים משכורות שנתיות של מליונים ממשכורות שעובדים מנוצלים מכניסים לבנק ולא מבינים מה לא בסדר בזה, שאת, רקפת עמינח לוקחת 400 אלף שח לחודש , מה לא בסדר בזה בדיוק ..בכל מיני טייקונים שבונים על זה שההשקעה העשירית שלהם תניב להם פירות ,אולי ,זה לא לגמרי בטוח ,אבל לוקחים הלוואות על החשבון של פנסיות וכל מיני חסכונות של עובדי קבלן מסכנים ואף אחד לא תובע מהם להחזיר את ההלוואות האלו והיום בכלל אי אפשר סתם להתעשר צריך לתת דין וחשבון על מה ולמה על כל גרוש, זה לא כמו פעם שעשירים התעשרו כי "הם עבדו קשה" פחחחח כמו שאומרים ,כל כך קשה לי לקרוא את דהמרקר כל יום ולראות על עוד איזה כלב שהכניס את היד לקופה הציבורית והתעשר לכמה שנים וכך זה נמשך ונמשך ונמשך, אז לא טוב לי עם כל זה ,הפסקתי לראות עוד לפני תום הדלקת המשואה הראשונה.ממש כך. ולמה לעזאזאל עוד אכפת לי מהם.
בקשר לאוכל ישראלי אז סלט קטן חתוך דקדקדק עם לימון , פלפל, מלח מה שמיוחד באוכל הישראלי הוא כל הגוונים והטעמים של מליון מקומות בעולם לפעמים נדמה שלאוכל שם יש אפילו מנגינה כשהוא נכנס לגרון..
 
למה אכפת לך? כי את ישראלית

ממה שאת כותבת נראה שעזבת בגלל שמאוד אכפת לך. וזה לא השתנה.
 

forglemmigej

New member
צודקת, הלואי ולא היה אכפת לי

כנראה אי אפשר להנער מהעבר ולחיות עם סתירות.
 

mumfor4

New member
הכול נראה טעים מותק !!!

אני הכנתי לאבנה .
כולם יודעים איך מכינים את זה בטוח ...
מצאתי יוגורט בסגנון יווני משגע והלאבנה בהתאם .
קצת שמן זית מלמעלה וזעתר , עם קרקרים מחיטה מלאה וסלט ישראלי חתוך דקדק ( ממליצה להוסיף נענע )

מי צריך יותר מזה ??
אלוהים נמצא בדברים הקטנים
 
למעלה