פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

שוב פותחת את הפינה באיחור, סליחה. נשברנו מגל החום שפקד אותנו עם לחות איומה ועם מזגן שבן יותר מ10 שנים שבקושי מקרר את הבית. אז קנינו מזגן חדש וההתקנה שלו תפסה לנו את כל הסוף שבוע (בעלי לא התקין את המזגן בזוית הנכונה ונכנסו לנו מי גשם הביתה!).
אז מה היה לנו השבוע?
לביבות ברוקולי וקמח תירס טעימות מזכיר במרקם פנקייק אבל זה לא מתוק.
חוץ מזה הכנתי גם רוטב לקוסקוס שיצא ממש טעים. הילדים פחות התלהבו אבל זה לא מפתיע אותי. ההפסד כולו שלהם.
אז מה היה לכם השבוע? מה בישלתם? אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים.
כרגיל, אם יש לכם שאלות, הערות או הארות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
לביבות ברוקולי וקמח תירס

לביבות פשוטות להכנה, טיגון קצר ומוכן להגשה!

המצרכים:
1 כוס קמח
1 כוס קמח תירס צהוב
1 כפית מלח
1 כף אבקת אפיה
1/2 1 כוס חלב
2 ביצים
3 כפות שמן
2 ראשי ברוקולי
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. לקצוץ את הברוקולי לפרחים קטנים.
2. להביא סיר עם מים לרתיחה, להוסיף את פרחי הברוקולי ולבשל ל2 דקות. לסנן ולקרר.
3. בקערה נפרדת לערבב את הקמח, קמח תירס, מלח, אבקת אפיה, ביצים, חלב ושמן.
4. להוסיף את הברוקולי ולערבב היטב.
5. לחמם שמן במחבת. ליצוק כמות קטנה לתוך השמן החם (בערך ¼ כוס). לטגן כ2 דקות מכל צד עד שמשחים.

* במתכון המקורי המליצו להגיש עם גבינת עזים.
 

Mottek

New member
רוטב ירקות לקוסקוס

חיפשתי רוטב קליל לקוסקוס וזה מה שמצאתי.

המצרכים:
2 תפוחי אדמה
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
1 בצל
2 קישואים
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
2 כוסות מרק צח רותחים (או לפי הצורך)
מלח/פלפל לפי הטעם
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס

אופן ההכנה:
1. לקלף, לשטוף ולחתוך את הירקות לחתיכות גסות.
2. לחמם מעט שמן במחבת גדולה ולהוסיף את הירקות. לבשל את הירקות כ10 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
3. להוסיף את המרק, כורכום, כמון, מלח ופלפל. לכסות ולבשל כ15 דקות עד שהירקות רכים והמרק ברובו התאדה.
4. להוסיף גרגירי חומוס ולבשל למספר דקות עד שהחומוס מתחמם.
5. להגיש מעל קוסקוס.
 

rona73

New member
אנחנו אוכלים את הקוסקוס עם יוגורט וקצת מיץ

לימון.הכי פשוט שיש ומאוד קייצי.הילדים מאוד אוהבים.
 
יכולים לעזור לי עם מתכון קל לכרעיים עוף?

אני צמחונית ולא מתעסקת עם בשר בבית. עכשיו אני בחופשה אצל אבא שלי ורוצה להכין לו אוכל שהוא לא אוכל כשהוא לבד. הוא בן 83, פולני שאוהב אוכל פשוט, לא מתובל או מורכב מידי, בלי רסק עגבניות והוא רגיש למוצרי חלב.

אין לי בבית שלו יותר מידי תבלינים, ואני לא ירוץ לקנות בשביל 3 שבועות שאני כאן, כי מה שקורה זה שזה מחכה שאני יזרוק בשנה הבאה שאני מגיעה לחופשה


יש לכם רעיונות?
 

mumfor4

New member
נחלצת לעזרה

בתקווה שיש לך את כול המרכיבים אבל אני משערת שיהיו.
בסיר רחב ושטוח לטגן שלושה בצלים פרוסים לחצאי טבעות עד השקפה, להוסיף את כרעי העוף לטגן כחמש דקות
לשפוך שתי כוסות מים חמים, מלח פלפל שחור לפי הטעם וכף אבקת מרק עוף. לתת לזה להתבשל חצי שעה
לחתוך תפוחי אדמה לרבעים ולהוסיף לסיר. אם חסר מים להוסיף מעט, אפשר גם כורכום אם אוהבים
לבשל על אש קטנה עוד שעה.
לספר לי איך יצא
 
מעולה. התפ"א הם כבר התוספת, או שיש להם

תפקיד במתכון? כי אני רוצה להכין ואז להקפיא ולשלוף מהפריזר במידת הצורך, אז התפ"א מיותרים לי.

מה שמביא אותי לשאלה הבאה, אפשר להקפיא אחרי כן?
 

mumfor4

New member
בישלתי גם השבוע

אני כותבת מהטלפון לא יכולה להוסיף תמונות, תדמיינו.
כרעיים עם אפונת גינה ותפוחי אדמה, ברוטב אדום מעט חריף על מצע של קוסקוס.
הרוטב נורא פשוט, טיגנתי שני בצלים פרוסים לחצאי טבעות, ככה אני מתחילה כמעט הכול, טיגנתי את הכרעיים, הוספתי רסק עגבניות, פפריקה חריפה, מלח פלפל שחור לפי הטעם ומעט אבקת שום, , שקית אפונת גינה ירוקה, וכיסיתי במים רותחים. נתתי לזה להתבשל שעה ואז הוספתי תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ובישלתי עוד חצי שעה.
את הקוסקוס הכנתי משקית
 

mumfor4

New member
קציצות קטנות ברוטב חמוץ מתוק

לקציצות, 750 גרם בשר טחון, בקר
חצי כוס פירורי שיבולת שועל
מלח פלפל שחור לפי הטעם
3 שיני שום כתושות
שתי ביצים
חופן פטרוזיליה
לערבב היטב, יותר נכון ללוש
לכדרר כדורים קטנים

לרוטב
שתי כוסות מים רותחים, שלוש כפות קטשופ, שלוש כפות רסק עגבניות, שתי כפות סוכר חום, שתי כפות צ'ילי מתוק, כף חומץ בלסמי, כף רוטב סויה
מלח ופלפל לפי הטעם, ומיץ מקופסת אננס משומרת, אני לא הוספתי את האננס רק אכלתי אותו.
לזווג בין הרוטב לקציצות, לבשל על אש קטנה כשעה וחצי
להגיש על אורז לבן או מלא.

תי
 

noaronen1

New member
הכנתי הערב! ויצא מעולה

טעמתי טיפל'ה (כי אני בטבעונות)ויצא טעים מאוד. הבעל והקטן שני עקשנים לא טעמו, אבל האמצעית והגדול טרפו.
ממליצה!!!
 

mumfor4

New member
תודה שחזרת להמליץ ;)

אני נותנת רק מתכונים שניסינו ואהבנו .
אצלי הבן הקטן כול כך בררן באוכל אבל אכל ואהב , אז הוא הסימן לזה שזה מאוד מוצלח ...
תהנו .
 

mumfor4

New member
עוגת נקטרינות

מתכון מהראש, לפי מה שיש בבית, היו לי נקטרינות וזה מה שיצא
עוגת נקטרינות, כוס וחצי קמח מלא, כפית אפייה, 3/4 כוס שמן, 3 ביצים קטנות, 3/4 כוס שקדים טחונים, 6 נקטרינות חתוכות לקוביות קטנות, כוס סוכר חום, לערבב ולאפות 35 - 40 דקות בחום בינוני
 
למעלה