פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אני פותחת את הפינה באיחור גדול, אני יודעת. המחשב שלי עדיין בטיפול ואני מחזיקה אצבעות שבעלי יצליח לתקן אותו, המצב כרגע לא מנבא טובות, אבל אני מנסה להשאר אופטימית

בכל מקרה, הרבה בישולים לא היו השבוע. היה חום אימים אז התמקדתי במתכונים קלילים (יחסית) שלא דורשים הרבה אפיה ושכבר הכנתי בעבר. ניסיתי גם מספר מתכונים חדשים, אבל הם לא יצאו כל-כך מוצלחים. אצטרך לבשל אותם שוב עם מספר שינויים לפני שאעלה אותם לפינה.
בעקבות החום, הכנתי עם הילדים קינוח מרענן של יוגורט פרות עם מנטה טרי. היה ממש פשוט וקל להכין והכל התחסל.
מה איתכם? מה אתם הכנתם השבוע? אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, וכרגיל אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אשמח אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
יוגורט פרות עם מנטה

כל-כך קל להכין ותוך 5 דקות אפשר לאכול. מרענן וטעים.

המצרכים:
2 כוסות פרות יער קפואים
1/2 1 כוס יוגורט וניל
1 כף עלי מנטה טריה
1 כף סירופ אגבה (או כל ממתיק נוזלי אחר)

אופן ההכנה:
1. בתוך מעבד מזון לערבב חצי מכמות הפורות והיוגורט. להוסיף את עלי המנטה והממתיק לעבד עד לקבלת מרקם חלק. לשפוך לקערה ולשים בצד.
2. במעבד מזון להוסיף את שאריות הפרות והיוגורט, לעבד קצת, אבל להשאיר קצת חלקי פרות. לשפוך לקערה.
3. לערבב את היוגורט.
4. ניתן להגיש ישר, או אם רוצים מקרם יותר קפוא, לשים במקפיא ל4 שעות.

(היתה לי תמונה אבל זה במחשב ולא הצלחתי להציל את זה נכון לעכשיו... )
 

רזאי

New member
אני הכנתי,

אם אפשר בכלל לקרוא לזה כך, את אלו-
http://sarahontheblog.blogspot.fr/2012/04/yogurt-pops.html
השתמשתי בתבנית שקניתי פעם, בהשראת מישהי מהפורום הזה (מצטערת שלא זוכרת מי), בשביל להכין עוגת יום הולדת.
לקחתי יוגורט פירות, שהילדים אוהבים, וזילפתי משקית שקטמתי לה את הפינה. לא יודעת למה, אבל הצורה הכדורית מושכת את כולם. הכל התחסל במהירות.
 

monday

New member
מחפשים ארוחה קלילה?

וממש בדקות עבודה, הנה היא כאן לפניכם תיהנו



פיצה מלוואח בסגנון איטלקי / monday


החומרים:
מלוואח לפי כמות הסועדים


לרוטב הפיצה כלול הכל:
רוטב פיצה או ממרח עגבניות מיובשות
מס` עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות
מס` כדורי גבינת מוצרלה
1 ביצה
בצל ירוק חתוך לטבעות
מלח
פפריקה מתוקה
מעט אורגנו מיובש
גבינה צהובה קרועה לחתיכות ( השתמשתי בגאודה )


אופן הכנה:
מניחים את המלוואח על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים את רוטב
הפיצה או ממרח העגבניות מעל גבי המלוואח.
מפזרים מסביב את העגבניות המיובשות וכדורי המוצרלה.
באמצע המלוואח פותחים ביצה ומפזרים מעל הכל את טבעות הבצל הירוק.
מסביב לביצה מפזרים את קרעי הגבינה הצהובה. מתבלים במלח, פפריקה
ואורגנו מיובש ושולחים לאפיה בחום של 175 מעלות בערך כ-10 דקות
ללא הדלקת התנור לפני.
מגישים חם ונהנים מארוחה מושלמת שכלול בה הכל.
 

mumfor4

New member
אוי אוי. אוי זה נראה ממש טעים

נראה לי פתרון אידיאלי לאמא עייפה כמוני .
תודות על השיתוף
 

forglemmigej

New member
צזיקי ופיצה

צזיקי:
בקערה מערבבים יוגורט, מלח, פלפל, תבלין צזיקי (יש דבר כזה..),שן שום כתושה, פפריקה מתוקה, קצת מיץ לימון, מלפפון חתוך לקוביות, שמיר.
את התערובת יוצקים מעל מסננת עם נייר מגבת לתוך עוד קערה כדי שהנוזלים יוגרו לחכות כמה שעות טובות , כל פעם לשפוך את המים שיוצאים מהמסננת כדי לראות עד שזה לא רווי.
את מה שמתקבל להעביר לצנצנת.
פיצה:
בצק כשתי כוסות קמח מנופה, 25 גרם שמרים חיים, כוס מים קרים, מלח , שלוש עד ארבע כפות שמן, ללוש היטב עד שמתקבל בצק גמיש ולא יבש מדי לתת לתפוח בקערה מכוסה בפלסטיק נצמד כחצי שעה או לשמור במקרר בשקית ניילון עד שרוצים להכין. הסבה לשימוש במים קרים היא שהגלוטן נפתח יותר טוב בזמן הלישה והטעם בהחלט אחר.
רוטב מעל הפיצה:
שלוש עגבניות טריות מגוררות, חצי שן שום כתושה, קצת פלפל חריף חתוך (בלי הגרעינים), , קצת יין אדום, מלח, סוכר, קצת שמן זית.
לחמם השמן לערבב את כל החומרים עד שיש תערובת יפה על חום נמוך.
אופן ההכנה:
את הבצק התפוח לשטח עם כף היד . להניח על תבנית אפיה שטוחה של התנור כשעליה נייר אפיה ועם מערוך לעגל את הבצק כאשר אפשר לסובב את התבנית. למרוח את הרוטב עם מרית בצורה שווה על הבצק.
טופינג:
פטריות טריות פרוסות, בצל חתוך לטבעות, פלפל אדום חתוך לטבעות אפשר גם כמה קוביות אננס . לפזר על הרוטב, פרוסות מוצרלה מסביב בין הירקות, לפזר מעל גבינה צהובה מגוררת בhavarti
לאפות ב220 צלסיוס כעשרים דקות.
 

Sinophile

New member
כדורי עוף בקארי עגבניות שרי

הכנתי היום, עם עגבניות רגילות חתוכות לקוביות במקום עגבניות שרי.
המתכון לקוח מפה.
את העוף טחנתי לבד במטחנת בשר ביחד עם פרוסת הלחם.
יצא טעים בטירוף! מומלץ!


כדורי עוף בקארי עגבניות שרי

החריפות של הקארי האדום משתלבת מצוין עם המתקתקות הטבעית של עגבניות השרי.

גיוון:
ממירים את עגבניות השרי בעגבניות תמר, חתוכות לקוביות גדולות.

המרכיבים ל-6 מנות:

לקציצות:
350 גרם חזה עוף (או פרגיות) טחון
3 כפות כוסברה קצוצה
1 פרוסת לחם (החלק הרך בלבד), מושרית במים וסחוטה
1 ביצה גדולה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון חצי עמוק

לרוטב:
2 סלסילות קטנות (1.5 ק"ג) עגבניות שרי חצויות
5 כפות שמן תירס
3 שיני שום חצויות
1 בצל חצוי ופרוס
1 כף סוכר
1-1.5 כף משחת קארי אדומה
מיץ מ-1/2 לימון
1 פחית חלב קוקוס
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 צרור כוסברה

אופן ההכנה:
מכינים את הקציצות: מערבבים חזה עוף עם לחם, כוסברה, ביצה, מלח ופלפל. מתקבלת תערובת די דביקה, וזה בסדר. מעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק, מעצבים קציצות בעזרת 2 כפות ומטגנים 2-3 דקות עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
מכינים את הרוטב: מרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים עגבניות שרי עם 3 כפות שמן ושום ומשטחים בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-10 דקות.
מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומאדים בצל להזהבה קלה. מוסיפים סוכר ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים קארי ומיץ לימון ומערבבים לרוטב אחיד.
מבשלים יחד ומגישים: מוסיפים את הקציצות ואת עגבניות השרי עם הנוזלים מהתבנית. מערבבים ומוסיפים חלב קוקוס. מביאים לרתיחה, מתבלים ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים מעט מהכוסברה, מערבבים וממתינים כ-5 דקות לפני ההגשה.
מוזגים לצלחת הגשה, מטפטפים על הכל מעט מהרוטב ומקשטים בעלי כוסברה.
 

mumfor4

New member
זה נשמע לי מעולה!!!

מאוד אוהבת שילוב של עוף, חלב קוקוס וצ'ילי.
קארי לא ממש אוהבת אבל אולי זה הזמן לנסות שוב.
 

Sinophile

New member
משחת קארי זה לא התבלין קארי הצהוב כן?!

הרוטב יוצא מאוד טעים ומעודן.
הטעם של משחת הקארי האדומה, עם העגבניות הצלויות והלימון פשוט מענג.
ממליצה לנסות!
(מתחשק לי להכין את הרוטב עם קוביות טופו או אפילו קציצות פניר).
 

Sinophile

New member
אגב, את כדורי העוף אני מכינה קטנים קטנים

ומשתמשת לשם כך במכשיר לפלאפל (וכך לא צריכה אפילו לגעת בתערובת העוף או לכדרר עשרות כדורים). מאוד נוח.
 

mumfor4

New member
רעיון טוב .

אין לי בעייה לגעת בידיים , אני נהנית מזה בכלל ... אישה מוזרה
כדורים קטנים זה נהדר , גם אני נוהגת לעשות אותם קטנים והם מתבשלים הרבה יותר מהר ככה .
 

Sinophile

New member
לכדרר לוקח המון זמן... בעיקר בכמויות שמספיקות

למשפחות בגודל שלנו. הכנתי את המתכון כפול 4 (בסביבות 1.4 קג׳ עוף), זה המון עבודה...
 

mumfor4

New member
זה נכון אני אתן לך רעיון למה שאני עושה .

אני מכינה כמויות גדולות של קציצות , מכדררת ומקפיאה במגשית עם ניילון נצמד בין השכבות .
גם לנו יש משפחה גדולה של שש נפשות אז אני מאוד מבינה אותך .
הכי חשוב , יצא טעים ?
 

mumfor4

New member
אני יודעת שיש קארי אדום גם

אבל בגלל שאני לא מתחברת לקארי הצהוב אז הכול נראה לי אותו טעם ...
אני פשוט אשאל את חברתי ההודית המקסימה ,

מה זה קציצות פניר? אני יודעת שזאת גבינה הודית נכון ?
אשמח למתכון .
עם טופו אין לי ספק שזה יהיה טעים .
 

Sinophile

New member
קציצות פניר - Kofta

כלומר, הייתי מכינה את הקציצות פניר (לפי מתכון באתר של manjula למשל) ומשדכת אותן לרוטב הנ״ל.
 
למעלה