פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אז מה היה לנו השבוע?
השבוע הכנתי ירקות מוקצפים עם ג'ינג'ר וגם מאפינס קישואים וגבינת עזים. שניהם יצאו טובים, אבל הילדים הקטנים לצערי לא כל-כך התלהבו.

מה איתכם? מה אתם הכנתם השבוע? אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, וכרגיל אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אשמח אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
ירקות מוקפצים עם ג'ינג'ר

שני הקטנים שלי לא התלהבו במיוחד מהמנה הזאת, אבל הגדולים (שזה אומר הגדול שלי, אני ובעלי) דווקא אהבנו. ההפסד כולו של הקטנים אבל הם גם בדרך כלל לא אוהבים מוקצפים במיוחד.

המצרכים:
1 כף קורנפלור
3 שיני שום
4 כפות ג'ינג'ר טרי
2 כפות שמן סומסום
2 כפות רוטב סויה
3 כפות מים
3 כפות סוכר חום (או לפי הטעם)
1/2 בצל
מלח לפי הטעם
1 שקית ירקות קפואים (או טריים)

אופן ההכנה:
1. להפשיר את הירקות.
2. לקצוץ את הבצל והשום ולגרור את הג'ינג'ר.
3. לחמם 1 כף שמן במחבת ולטגן קלות את הבצל עד להשקפה.
4. להוסיף את השום והג'ינג'ר ולהמשיך לטגן קלות.
5. להוסיף את הירקות ולטגן כ2 דקות עד שהם מתחילים קצת להשחים.
6. בצלוחית קטנה לערבב את הרוטב סויה, מים, קורנפלור, סוכר חום וכף שמן סומסום.
7. להוסיף את הרוטב לירקות, לטגן קלות לשתי דקות ולהגיש מעל מצע של אורז.
 
נראה מעולה!

הבנות לא יגעו בזה, יש להן איזה אנטי לא ברור מרוטב, אבל אני בהחלט מכינה לי כזה בכיף
 

Mottek

New member
מאפינס קישואים וגבינת עזים

מתכון ממש פשוט להכין. במתכון המקורי כתבו לפרוס את הקישואים, וזה מה שעשיתי. כשאכין את זה שנית אגרור את הקישואים במקום כי אני חושבת שיהיה יותר קל להכניס לתוך התבנית. בכל מקרה היה ממש טעים. אפילו בעלי שלא חובב גבינת עזים לקח מנה נוספת!

המצרכים:
3 קישואים
1/2 גרם קמח תירס
1/2 קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
2 ביצים
1 כוס יוגורט
1/3 כוס שמן זית
100 גרם גבינת עזים

אופן ההכנה:
1. לגרור או לפרוס מאוד דק (בעזרת מנדולינה) את הקישואים.
2. לערבב בקערה את שני הקמחים, אבקת אפיה, מלח וסוכר.
3. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים עם השמן והיוגורט.
4. לאחד את תערובת הקמח והביצים.
5. להוסיף את הקישואים וגבינת העזים ולערבב היטב.
6. לשמן תבנית שקעים היטב ולמלא בתערובת הקישואים.
7. לאפות כ25 דקות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות עד שנועצים קיסם במרכז והוא יוצא יבש.
 
קציצה תינוקת

קציצות עוף:
חצי קילו חזה עוף טחון. 1 קישוא קלוף, 2 גזרים קלופים, 1 בצל בינוני, 4 כפות פירורי לחם, 2 ביציים, מל"פ (אני מעדיפה לבן). אפשר להוסיף גם פטרוזליה/כוסברה, אבל מעדיפים כוסברה.
לקצוץ את הירקות בבלנדר, לערבב את כל המצרכים ביחד. לתת לבלילה לנוח חצי שעה.

שהיינו בארץ קנינו בשוק בנצרת מכשיר שעושה קציצות פלאפל, ממש כמו בפלאפליות אמיתיות, ואתמול חנכתי אותו.
הכנתי קציצות תינוקות שנטרפו ע"י כולם, למרות שלדעתי לקח יותר זמן להכין אותם.

http://www.peamit.co.il/Product.aspx?id=5557&cid=179
 

Sinophile

New member
כך בדיוק אני עושה קציצות עוף, עם מכשיר פלאפל!

 
אז שמנו את מכשיר הפלא במדיח

וכל הציפוי המבריק היפה התקלף, ועכשיו הוא בצע אפור מכוער, וברגע שנוגעים בו כל האצבעות מלאות ממתכת :(
האם להזביל? האם אפשר להציל את מכשיר הקציצות תינוקות שלנו
 

Mottek

New member
אוי לא!


לצערי הייתי מזבילה ומבקשת שישלחו לך חדש מהארץ. אולי אפילו אפשר למצוא את זה באמאזון או באיקיאה או רשת אחרת. לא משנה כמה טוב תקרצפי את זה, ייתכן וישארו שבבי צבע/מתכת שעלולים למצוא את דרכם לאוכל, אני לא הייתי לוקחת סיכון.
אבל אין חכם כבעל ניסיון, אז להבא שטיפה ידנית בלבד!
 

noaronen1

New member
לי זה קרה עם כף גלידה של crate&Barrel וזרקתי

sorry
זה כזה רעיון נחמד...
 

CarmitVF

New member
שאלה

מה זה מל״פ (סליחה על הבורות). ומה עם טיבול? בכל אופן, נראה טעים. נקווה שהילד הבעייתי שלי יואכל את זה.
 
למעלה