פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

שוב פותחת את הפינה באיחור, עמכם הסליחה.
אז מה היה לנו השבוע? היו הרבה בישולים מעניינים השבוע, אבל לצערי רובם לא מצריכים דיווח. מה שכן יצא מוצלח היו עגבניות ממולאות שזכו להצלחה, וגם ברוקולי עם בצל וכמון.

מה איתכם? מה אתם הכנתם השבוע? אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, וכרגיל אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אשמח אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
עגבניות ממולאות

כל-כך פשוט להכין, ממש כלום עבודה והילדים אכלו הכל!

המצרכים:
1/4 כוס פירורי לחם
4 עגבניות בינוניות (אני השתמשתי ברומה)
2 כפות שמן זית
1/2 בצל
1 כוס תירס (או גרגירים מקלח תירס אחד)
3 כוסות עלי תרד טריים (אני השתמשתי בחבילה קפואה)
מלח/פלפל לפי הטעם
1/2 כוס גבינת מוצרלה

אופן ההכנה:
1. לחתוך את העגבניות לחצי (לאורך) ולהוציא את הזרעים בעזרת כפית. לשמור את הנוזלים (לקצוץ את הבפנוכו של העגבניה אם יש חתיכות גדולות).
2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות. לחמם שמן במחבת ולטגן קלות עד להזהבה.
3. להוסיף את מיץ העגבניות אל הבצל ולטגן עד שהנוזלים מתאדים.
4. להוסיף את התירס (אני השתמשתי בגזר ואפונה) והתרד ולהמשיך לבשל עד שהתרד מאבד מנפחו.
5. לתבל עם מלח/פלפל לפי הטעם.
6. למלא את חצאי העגבניות בתערובת הירקות.
7. לפזר מעל לעגבניות פירורי לחם ולבזוק מעט שמן זית. לשים מעל פרוסה דקה של גבינת מוצרלה (חתכתי בעזרת קולפן ירקות).
8. להכניס לתנור שחומם מראש ל350 מעלות ל5 דקות. להעלות את החום לbroil ולאפות קלות רק עד שהגבינה משחימה. להגיש חם.

 

Mottek

New member
ברוקולי ובצל עם כמון

מאוד קל להכין כתוספת נהדרת לאורז או לכל ארוחה.

המצרכים:
1 כף שמן לטיגון
2 ראשי ברוקולי
1 בצל
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
1/2 כוס חלב
מלח/פלפל

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הברוקולי לפרחים.
2. לחתוך את הבצל לקוביות.
3. לחמם שמן במחבת ולהוסיף את הבצל והברוקולי. לטגן תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהבצל מצהיב והברוקולי מתחיל להשחים.
4. להנמיך את החום ולהוסיף פפריקה, כמון וחלב ולערבב היטב עד שכל הירקות מכוסים.
5. להמשיך בטיגון כ4 דקות. להוסיף מלח ופלפל ולתקן תיבולים עם צריך.

 
אפרופו ברוקולי, השבוע הכנתי חטיפי ברוקולי.

לדעתי זה שזה היה בתנור לא עשה את זה מספיק קריספי למרות שיצא טעים, היה חסר את קריספי הזה של הטיגון


[URL]http://www.nikib.co.il/tosafot/vegetarian/14155/[/URL]

לקח לי כמה דקות להבין איך השידרוג עובד, אבל כל הכבוד לתפוז, אני מקוה שהקישור עובד.
 

forglemmigej

New member
האמת חם ועצוב אין הרבה ראש לבישולים

אבל בכל זאת ננסה לתרום לפינה המדהימה שאת מרימה כל שבוע , עוגת אוכמניות :
חומרים:
100 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
200 גרם סוכר
200 קמח מנופה
2 כפיות סוכר וניל
1/2 כפית מלח
200 גרם אוכמניות
קצת קוקוס
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-175 מעלות צלסיוס
לשמן תבנית מתפרקת עגולה 24 -22 בחמאה ולפזר פתיתי קוקוס מעל.
לערבב בקערה היטב את כל החומרים למעט האוכמניות לתערובת יפה . להניח בתבנית ופזר את האוכמניות בתערובת.
לאפות כ18-20 דקות שישאר טיפה דביק.
להוציא מהתבנית אחרי שהתקרר לצלחת יפה ולפזר אבקת סוכר מעל.

 

1me too1

New member
נראה מעולה!

ממש מתחשק לי להכין.
אני מניחה שאפשר כל פרי?
 

Mottek

New member
תודה על השיתוף! נראה מצוין

באמת הזכרת לי שמזמן לא הכנתי עוגת אוכמניות...
מצטערת שלקח לי כל-כך הרבה זמן להתייחס לתגובה שלך, היה לי שבוע קצת עמוס יותר מהרגיל.
 
למעלה