פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

שוב שבוע די משעמם מבחינת בישולים. יצאו כמה דברים מעניינים אבל שעדיין דורשים עוד שיפורים לפני שאני מעלה אותם לכאן.
הפעם אני צריכה את העזרה שלכם!
עוד כמה שבועות אני יוצאת לחופשה עם המשפחה. אנחנו הולכים לעשות קמפינג באתר נחמד.יהיה לנו מטבחון מאוד בסיסי שכולל מקרר קטן, כיריים וכמה סירים וכמובן גם גריל. שנה שעברה כשיצאנו לכזה טיול לא היינו מוכנים ויצא שאכלנו כמעט כל יום על האש ולא אכלנו מספיק ירקות וגם יצא שההוצאות שלנו גדלו כי אכלנו יותר במסעדות.
אז הפעם אני רוצה לנסות להכין אוכל מראש שאוכל להקפיא ולהביא איתנו. הקטע הוא שאני בדרך כלל לא מקפיאה אוכל כי אנחנו אוכלים את הכל. אז כאן אני צריכה את עזרתכם: מה להכין? איזה סוגי מאכלים אתם הייתם לוקחים איתכם לכזו חופשה? ואני כמובן צריכה מתכונים!

חוץ מזה אם יש לכם מתכונים מוצלחים אשמח מאוד אם תשתפו.
 

smaak

New member
דווקא מבחינתי

זה זמן אידיאלי לכמה שיותר אוכל טרי. סלטים טריים, פירות. אבוקדו זה תמיד כיף לאכול על לחם או סתם עם מלח ופלפל ולימון.
אפשר לקנות לחם ולהכין או לקנות ממרחים שונים. אני קניתי ממרחי עגבניות מיובשות, ממרח ארטישוק, טאפנד.
לארוחות בוקר אפשר לקחת דגני בוקר למשל, ולקנות את החלב (במקרה שלי חלב צמחי) בקרטונים קטנים ולא גדולים, כדי שיתאימו למנה של קורנפלקס.

אנחנו בדיוק חזרנו מחופשה בדירת נופש, שכללה מטבח קטנטן ובסיסי מאוד.
בבקרים הלכתי למאפייה המקומית, הבאתי לחמים ומאפים, קניתי ריבות.
בערבים בישלתי מאכלים פשוטים שאין בעיה להכין במהירות- פסטות עם רטבים בסיסיים כמו עגבניות, אל אוליו,
הרתחתי עדשים שונות והוספתי לסלטים, או סתם המלחתי ופלפלתי כמנה של חלבון, פשוט לזרוק למים ולסנן כשמוכן.
בצהריים בדרך כלל אכלנו איפה שהוא בחוץ.

מעדני סוייה למשל אפשר לקנות מהסוג שלא צריך קירור (כמו מעדן שוקולד או ווניל של אלפרו למשל, בטוח שיש לכם גירסה מקומית).
קופסאות שימורים כמו תירס למשל.
בגיזרת הירקות הטריים שקל להכין- קלחי תירס, תפוחי אדמה שמרתיחים.

לא חושבת שצריך לבשל משהו מסובך. המפתח שלך לדעתי צריך להיות פשוט, קל וטעים.
 
רוטב עגבניות ביתי


עד היום לא סמכתי על עצמי, והשתמשתי ברוטב עגבניות קנוי. בזכות הפינה הזאת, אני מרגישה שהגיע הזמן להתמודד גם עם זה.
אשמח לקבל מתכונים לרוטב עגבניות שאתם מכינים בבית.

אני רוצה להכין כמות ולהקפיא את השאר במנות קטנות. אז בבקשה תרשמו האם אתם מקפיאים או לא.

המון תודה.

ומותק, אני יחזור לשאלה שלך במועד מאוחר יותר.
 

Mottek

New member
רוטב עגבניות

הנה הרוטב הבסיסי שאני מכינה לכמעט כל דבר. אני אוהבת להוסיף גם כמה עלי בזיליקום, ובשביל ערך מוסף אני גוררת גזר או קישוא ומטגנת אותם עם הבצל.
בהצלחה!

המצרכים:
1 בצל
2 קופסאות עגבניות חתוכות (diced tomatoes)
1קופסא קטנה של רוטב עגבניות (tomato sauce)
2 כוסות מים
סוכר חום (בערך כף להורדת החומציות או לפי הטעם)
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות.
2. לחמם שמן במחבת ולטגן קלות את הבצל עד להשקפה.
3. לשפוך את העגבניות החתוכות, רוטב העגבניות והמים לתוך המחבת עם הבצל.
4. להוסיף מלח/פלפל וסוכר חום לפי הטעם. להביא לרתיחה.
5. להמשיך לבשל עד שהמים מתאדים במקצת והרוטב בסמיכות הרצויה.
6. לתקן טיבולים אם צריך.
 

mumfor4

New member
רוטב עגבניות

אני לא מקפיאה בדרך כלל , מכינה טרי .מה שכן הקפאתי הרבה פעמים מטבוחה שזה סלט מרוקאי חריף עם עגבניות טריות . בתהליך ההפשרה לעיתים יש יותר נוזלים אז אני מחממת שוב על הגז וזה יוצא נהדר .לרוטב העגבניות שלי אני משתמשת בעגבניות משומרות חתוכות , למרות שמעדיפה טרי אבל בגלל מחירן הגבוה זאת אופציה שפויה למשפחה גדולה . ( אני בישראל עכשיו והעגבניות פשוט נפלאות וזולות אז אנחנו אוכלים המון רוטב משובח ) לרוטב שלי . 5-6 שיני שום כתושות 4 כפות שמן זית כף פפריקה מתוקה כפית פפריקה חריפה או שבבי צ׳ילי גרוס ( אפשר לוותר ) שתי כפות סוכר 3 קופסאות עגבניות חתוכות מקופסת שימורים 3 כפות רסק עגבניות 2 עלי דפנה מלח ופלפל גרוס שחור לפי הטעם חצי כוס מים רותחים אני מחממת בסיר שמן , מוסיפה את שיני השום הכתושות ואת המלח ( מונע מהשום להישרף מהר ) , מערבבת קלות כדקה ואז מוסיפה את עלי הדפנה ואת שאר המצרכים יחד , מנמיכה את הלהבה להכי נמוכה ומבשלת כחצי שעה תוך כדי ערבוב בכף עץ מדי פעם . בתום הבישול מוציאה את עלי הדפנה ומשליכה לפח .בסיום אפשר לקרר ולהקפיא במנות קטנות . אפשר להכפיל כמויות .בתיאבון
 
אני מתכננת מה נוכל בכל יום, ומחינה רשימה של דברים

שאני צריכה לארוז איתנו. זה חוסך לי מצרכים שאין בהם צורך. צריך גם להוסיף מצרכים כמו שמן, תבלינים וכד', דברים שתמיד נמצאים בבית ויהיה חסרים במטבחון הזה בזמן חופשה


דברים שאני מכינה בחופשות:
פסטה בלונז, לוקחת איתי רוטב עגבניות ו"טחון מהצומח" קפוא.
תפוחי אדמה ובטטות - אפשר להכין פירה, תפוחי אדמה בתנור או צ'יפס.
שעועית לבנה ברוטב עגבניות בקופסת שימורים, נפלא עם צ'יפס או פירה, וגם אורז.
אורז, טונה, תירס בקופסת שימורים, קרקרים, חלב.
כמו כן, פירות וירקות טריים, במידה ולא ניתן לקנות שם.

מתכון לקציצות "טחון מהצומח". המתכון הוא של munfor4 עם שינויים שהתאימו לי. יוצאים כ-25 כדורים קטנים, במידה ואת מכפילה את הכמות, תשאירי 2 ביצים (ככה זה במתכון המקורי) ורק במידה וזה לא נדבק תוסיפי עוד ביצה.
1 חבילת טחון מהצומח 300 גרם Quarn
תפוח אדמה קטן מבושל מעוך
בצל קטן מגורד בפומפיה
2 ביצים
גזר קטן מגורד בפומפיה
3 כפות רוטב עגבניות
חופן פטרוזיליה, אבקת מרק, מעט כמון, מעט אבקת שום ופילפל.

ללוש היטב את התערובת. אם רטוב מידי להוסיף מעט פרורי לחם או אבקת פירה (mumfor4 כתבה שאפשר להוסיף מעט טחינה גולמית בשביל להדביק, אף פעם לא ניסיתי)
לשים את התערובת לחצי שעה או יותר במקרר.
ליצור קציצות ולטגן. אפשר לאכול את זה ככה או לבשל ברוטב עגבניות. אני ממשיכה בישול ברוטב עגבניות ומגישה על אורז עם ירק מבושל ליד.
 

mumfor4

New member
אוכל קמפינג

הי , אנחנו בישראל ובקושי יצא לי להיכנס מנסה לעזור .אני יודעת שאתם צמחוניים נכון ? בטוחני שיהיה סופרמרקט קרוב ובכול זאת , אני הייתי אורזת תבלינים , שמן , מיץ לימון , קופסאות של עגבניות משומרות , פסטה , דפי לזניה, אורז , בורגול ( שדורש רק השרייה ) קטניות תוכלי להקפיא רטבי בולונז בקופסאות לוק אנד לוק ולקחת איתך , טופו בואקום , גבינת חלומי , גבינות קשות אחרות בצידנית , מעדני סוייה , קורנפלקס . עם ירקות טריים ופירות אפשר להסתדר לא רע . בנוסף תוכלי להכין על הגריל דגים בנייר כסף עם עשבי תיבול ( שמה חתיכת דג , נניח סלמון , מתבלת בשום כתוש , שמן זית , מלח ופש״ג , מעט כוסברה או טימין יבש ) פחות מעשרים דקות .מתכונים נוספים , מוקפץ עם הרבה ירקות וטופו .עדשים בסויה ודבש , מרתיחה עדשים חומות כחצי שעה במים , מסננת ומוסיפה שלוש כפות סוייה , שלוש כפות דבש , מעט שמן , מלח
 

Mottek

New member
תודה רבה לכל העונות

אז באמת לארוחת בוקר זה לא בעיה. חלב, דייסה קרה, דייסת קווקר ואפילו חביתה.
ארוחת צהריים נאכל במסעדה על הדרך.
ואז ארוחת הערב. אז תודה על כל הרעיונות כי אני באמת שלא רוצה רק לאכול פסטה. ירקות טריים נקנה שם. אהבתי את הרעיון של להכין רוטב עגבניות מראש. אני גם אכין קציצות למיניהן. אני באמת צריכה לשבת ולהכין תפריט לשבוע הזה, כי הדבר האחרון שאני רוצה זה לעמוד שעות ולבשל כשאני בחופש!
אגב אני צמחונית, שאר המשפחה לא.
אשמח לשמוע עוד רעיונות.
 

alphadelta

New member
היה להיט.


אכן טינתי קלות את הבצל לפני. ולא הוספתי את אבקות המרק, פשוט תבלינים. היה להיט. כולם ביקשו עוד ;)
 

Mottek

New member
עוד לא החלטתי מה אני לוקחת לקמפינג עוד שבועיים....

אבל בינתיים בהשראתכן הכנתי היום את פשטידת הבצל והקיצוצות בשר לארוחת הערב!
אגב את הפשטידה הזאת אני מכינה כבר המון זמן. כשיחפשתי את המתכון בספר שלי, לא מצאתי אותו. בסוף עשיתי חיפוש כאן בתפוז ומצאתי שהעליתי אותו ב2010. ממש נוסטלגיה!
אז שוב תודה!
 
לא הספקתי לכתוב לך. אבל יצא לי להכין את הפשטידה

בתבנית של מאפינס, בשביל לקחת איתי, לחסוך למארחים מנה צימחונית, וזה יצא מעולה. וגם ההגשה של זה מאוד יפה.
חשבתי אליך ועש זה הצורה הזאת מאוד מוצלחת לקחת איתנו לפיקניקים ובכלל.
 
למעלה