פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

סוף כל סוף שבוע ראוי לשיתוף!
קודם כל תודה לכל מי שעזר עם רעיונות של מה להכין לקמפינג. בהשראתכן הכנתי גם את הקציצות וגם את פשטידת הבצל לארוחת שישי. תודה. שני המתכונים יצאו נהדרים!
אז השבוע הכנתי סלט עגבניות ואפרסקים שהילדים ממש התלהבו ממנו. אני יודעת שזה נשמע ממש מוזר אבל תאמינו לי שגם אני היססתי להכין את זה. מזל שלא וויתרתי.
הכנתי גם תרד מטוגן ((sauté שיצא מאוד מוצלח.
מה איתכם? מה אתם הכנתם השבוע? אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, וכרגיל אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אשמח אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
סלט אפרסקים ועגבניות

כל-כך פשוט להכין ומתוק. הילדים התלהבו ממנו!
ההוראות אמרו לפרוס את הכל גס, אני חושבת שאפשר (וצריך) לחתוך לחתוך הכל קצת יותר קטן שיהיה יותר קל לאכול ולשים על המזלג.

המצרכים:
2 אפרסקים מגולענים ופרוסים לשמיניות
3 עגבניות בינוניות (השתמשתי ברומה)
1 כף רוטב בלסמי לבן (יותר מתוק ועדין מהשחור הרגיל)
2 כפות שמן זית
1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לפרוס את העגבניות והאפרסקים לפרוסות דקות.
2. בקערה נפרדת לערבב את הרוטב הבלסמי, שמן זית.
3. למי שרוצה להשקיע אפשר לסדר את העגבניות והאפרסקים בצורה יפה על מגש הגשה (אני ערבבתי את הכל ביחד).
4. לשפוך את הרוטב מעל לירקות, לבזוק בזיליקום ולהוסיף קצת מלח/פלפל ולהגיש ישר.

 

Mottek

New member
תרד מטוגן

היה ממש פשוט להכין. אני השתמשתי בבייבי תרד כי זה מה שהיה לי בבית, אבל תרד רגיל שמורידים מהגבעול יהיה תחליף מצויין!

המצרכים:
2 כפות שמן זית
4 שיני שום
חצי קילו תרד
1 כף מיץ לימון
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לכתוש את השום.
2. לחמם שמן במחבת ולטגן קלות את השום עד שמתחיל להזהיב.
3. להוסיף את התרד ולערבב עם השום והשמן. לכסות ולהמשיך לבשל על אש בינונית עד שהתרד מתרכך, בערך 5-8 דקות.
4. להוסיף מיץ לימון ומלח/פלפל. לערבב היטב ולהגיש חם.

 

alphadelta

New member
מותק יקרה

כל כך אוהבת את מה שאת כותבת בתור סיומת של כל פוסט. זה מעלה בי חיוך כל פעם.
 
למעלה