פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אני פותחת את הפינה קצת מוקדם לשם שינויי. מחר על הבוקר אנחנו נוסעים עם הילדים לחופשה קצרה של מספר ימים לאפ סטייט ניו יורק. גם אני וגם בעלי מחכים בקוצר רוח לחופשה הזאת.
אז אחרי כל התיכנונים שלי שהתייעצתי איתכם איזה אוכל להכין ומה להביא איתנו, בעלי הטיל וטו על כל העניין. הוא לא מוכן לשמוע על להביא איתנו אוכל. לא רוצה להסחב עם זה ולא רוצה להתעסק עם זה. הצעתי שלפחות ניקח איתנו את הקופסאות הקטנות של דגני בוקר שכבר קניתי - וגם זה הוא לא מוכן. נקנה כשנגיע לשם. אוף! בסך הכל ניסיתי שיהיה לי יותר קל וגם לחסוך קצת בהוצאות בין השאר, אבל אי אפשר להתווכח עם בעלי.
בכל מקרה, השבוע לא היו בישולים מיוחדים. ניסיתי לסיים את כל האוכל שהיה לנו בבית ולא רציתי לקנות שום דבר שאחר כך יתקלקל. אני שמחה להגיד שהצלחתי במשימה והמקרר כרגע ריק לגמרי. לפחות את דגני הבוקר שקניתי נאכל מחר לפני שאנחנו יוצאים.
ולפני שאני עוזבת, אני רוצה להשאיר אתכם עם שאלה קטנה, האם עכשיו כשהקיץ מגיע לסיומו
הבישולים שלכם משתנים? האם אתם מתאימים את הבישולים שלכם עם עונות השנה? אני יודעת שאני ניסיתי לאפות פחות דברים ולהשתמש בכיריים יותר כי להדליק תנור בקיץ זה פשוט סיוט עבורי כי זה מחמם את כל הבית, וכשחם בחוץ ממש לא בא לי לאכול אוכל חם. מה איתכם?
אז אמנם אני לא אקרא את התשובות עד השבוע הבא, אבל עדיין אשמח לשמוע מכם, ועוד יותר אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים וכרגיל אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אשמח אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי ומבטיחה לענות בהקדם!
 

mumfor4

New member
עוף באפרסקים מתכון לאמהות ע(א)ובדות

מותק , שתהיה חופשה מהנה . גם אצלי הבעל הטיל וטו על אוכל מהבית , התגנבתי כמה דברים שהסתברו כהצלה. אבל אני יכולה להבין אותו , הוא רוצה להרגיש חופשה אמיתית , אדממה זה עולה כסף . המתכון הזה נורא פשוט וקל , זכר לימים שעבדתי מצאת החמה עד צאת הנשמה , באותה מחברת של תבשילי סיר בישול איטי . בתבנית תנור מניחה חלקי עוף , שופכת מעל קופסת אפרסקים משומרת , מלח ופלפל לפי הטעם , מעט פפריקה ואבקת מרק עוף מכניסה לתנור מכוסה בנייר כסף לשעה , ואז מסירה את הנייר לעוד חצי שעה .זהו .
 

mumfor4

New member
התגנבתי -הגנבתי , אדממה -אממה

לא מצליחה לערוך שום הודעה .
 
השבוע הכנתי עדשים עם בטטה שאכלתי אצל גיסתי בארץ.

אני מבשלת למעט אנשים אז המתכון לכמות קטנה.

חצי כוס עדשים שחורות, מבושלות עד ריכוך.
בסיר אחר מבשלים בטטה קטנה חתוכה לקוביות. מבשלים במים עם תבלנים: מלח, פלפל, טמין, קצת אבקת מרק ומעט פטרוזיליה.
קוצצים בצל קטן ומטגנים עם שמן זית.
כשהבטטה רכה, אבל לא מידי, מעבירים למחבת עם הבצל המטגן לערבוב קצר ומאחדים עם העדשים.
 
לצערי אצלנו השוני בין העונות לא דרמתי מספיק.

הטמפרטורה הממוצאת בקיץ היא 15 מעלות צלזיוס

כאשר אני בישראל, אני אוכלת יותר ירקות חיים (סלט גדול כארוחה), מה שאני עושה רק בקטנה פה, ומאוד אוהבת לאכול יוגורטים.
 
הצליח לי רוטב עגבניות מעולה


לפני כמה שבועות ביקשתי מתכונים לרוטב עגבניות. אספתי כמה מתכונים והכנתי רוטב ממה שנראה לי ויצא..... מצויין

אז מה הכנתי? ואני ישמח עם יש לכם שיפצורים, למרות שזה יצא מעולה.

2 קופסאות שימורים עם עגבניות חתוכות
בצל קטן חתוך ומטוגן עם שמן זית
חצי כוס מים
כף סוכר שטוחה
קצת קטשוט
קצת פטרוזילה
תבלינים: צלח, פלפל גרוס, בזיליקום, אורגנו, שום ופפריקה.

טיגנתי את הבצל, הוספתי את העגבניות וכל השאר והרתחתי. המשכתי לבשל עוד כ 3/4 שעה על אש קטנה.

חצי כמות הלכה למקרר בצנצנת זכוכית וחצי כמות מוקפאת בפריזר.

מה שחסר לי זה קצת טעם של פלפל ירוק, אבל אף אחד בבית שלנו לא אוכל פלפלים, אז אני לא יקנה פלפל בשביל הקצת שאני צריכה לרוטב.
 

mumfor4

New member
למה הכוונה בפלפל ירוק ?

את מתכוונת לצ׳ילי? או לגמבה ?
אם אתם אוהבים חריף אני ממליצה להוסיף כ20 טיפות רוטב טבסקו שמאוד מעשיר את הטעם .
&nbsp
 
הכוונה לירק פלפל ירוק.

גם אני וגם בעלי מאוד לא אוהבים את הירק הזה. שעות אחרי שאני אוכלת אותו הטעם הזה עולה לפה
ובוני גם לא אוהבת. אבל יש משהוא בירק הזה שמאוד מוסיף לרוטב עגבניות.
חריף אנחנו לא אוכלים בכלל

תודה.

 
תוספת -

מישהי שחיה בחו"ל, אבל לא אמא, כתבה לי בפרטי לגבי תוספת טעם לרוטב עגבניות. למרות שהזמנתי אותה לכתוב בפורום, היא לא מרגישה נוח ולכן אני שמה את זה פה כטיפ גם לאחרים.

היא כתבה שמאוד כדאי להוסיף סלרי לרוטב עגבניות, אבל כיון שאני לא רוצה לקנות סלרי ולהשתמש רק בקצת, כמו שלא רוצה לקנות פלפל ולהשתמש רק בקצת, היא הוסיפה:
"אפשר להקפיא סלרי. צריך לחתוך אותו לחתיכות קטנות (כמו שהיית חותכת למרק\רוטב), להקפיא על מגש ואחרי שזה קפוא לשים בשקית\קופסא בפריזר. מקפיאים על המגש כדי שהחתיכות לא ידבקו בגושים בזמן ההקפאה. אני בדר"כ מזייפת- שמה את הסלרי החתוך בשקית ומשטחת אותה בפריזר [wink]
חוץ מרוטב, אני משתמשת בסלרי טרי בסלטי ירקות פשוטים. במרקים כמו מרק ירקות ומרק מינסטרונה. וגם בתבשילי ירקות, או קוטג' פאי. לפעמים אם יש איזה תבשיל שכתוב בו לשים אבקת מרק ירקות, אני מחליפה את זה בסלרי."

המון תודה לך חברה יקרה
 

mumfor4

New member
טיפ להקפאה

אני מוסיפה מלח , המלח מונע מהירקות להידבק . וכשאני מכינה מרק אני טועמת כדי לא להמליח יתר על המידה .
תמיד מקסימה שאת משתפת
 
עלי פילו מומלאים בגבינות וצנוברים-תענוג אמיתי לחיך


שילוב של מתכון מומצא שלי ושל חמותי.
מערבבים קופסא בינונית של גבינה לבנה עם 100 גרם גבינת קולאז'/פרמז'ן, לבן/שמנת חמוצה, צנוברים שטוגנו קלות-לפי הכמות שאוהבים, גבינה בולגרית טובה שמפוררים ביד ו-250 גרם גבינת טוב טעם.
&nbsp
משמנים את העלים הראשונים, חותכים לריבועים ושמים במרכז כל ריבוע מילוי כזה, מקפלים לכיוון למעלה ומהדקים היטב באצבעות.
&nbsp
לעבוד כל פעם עם מגבת על משטח עלי הפילו ומגבת מעל הבורקסים.
לעבור עם ספריי מרסס שמן מעל הבורקסים או פשוט למרוח שמן ולפזר מעל שומשום.
&nbsp
להכניס לתנור לכ-25 דקות על 180 מעלות ובתאבון

&nbsp
אזהרה: לאכול מעל צלחת כי זה נוטה להתפורר כיאה לבורקס
 
השבוע שלנו

אצלנו בטיולים עושים גם וגם. גם קונים בסופר ומכינים בחופש, ולוקחים איתנו ציידנית לפחות ליום הראשון.
תהנו הרבה, ותזכרי שאת בחופש ומותר לך להתפנק ולא לטרוח במטבח.

בשנת הלימודים אני "עצלנית" במטבח, כי אני שולחת אוכל לבעלי לעבודה, לגדולה לבית הספר והקטנה ואני אוכלות ביחד.
התבשיל הקל ביותר שלי - עוף מה שיש בבית. תערובת של - סויה/טריאקי, דבש/מייפל, בצל, מל"פ, עשבי תיבול, מיץ תפוזים. אם יש קופסאת שימורים של אננס/משמש/אפרסק אני מוסיפה, אם לא אני מוסיפה פלחי תפוח. אפשר להוריד/להוסיף אם יש או אין בבית. שעה וחצי בתנור על חום גבוה.
אני לא אופה לפי עונות שנה, אבל יש תבשילים שאני לא מכינה בקיץ, למשל מרק. אין לי בעיה להדליק תנור או לטגן שניצלים, המזגן דולק ואני לא במטבח להרבה זמן

חוץ מזה שלא בישלתי השבוע משהו מיוחד, היה די משמעם אצלנו
 
למעלה