פינת הבישול

פינת הבישול

Mottek בחופשה, ולבקשתה אני פותחת את פינת הבישול. פותחת היום כי מחר אני פחות פנויה.
אני לא הכנתי שום דבר חדש השבוע ואין לי במה לשתף, אז החלטתי לשאול שאלה.
ברוב ימי ראשון, מגיעה אלינו חברה שלי, עם הבת שלה שהיא חברה של בוני. הן מגיעות לכמה שעות, כולל ארוחת צהריים.
גם אצלנו וגם אצלם בבית, ארוחת הצהריים היא ארוחה קלה. לרוב אני מוציאה ממרחים, גבינות, ירקות/סלטים ולחם, וכל אחד לוקח מה שמתאים לו, לפעמים זה מרק עם לחם.
אשמח לקבל רעיונות לתוספת לארוחה כזאת.
המון תודה מראש

אתם כמובן מוזמנים לשתף במה בישלתם, אכלתם, קראתם או רוצים לשאול (כמוני)

carlimi

New member
אפשר

פשטידות למיניהן, מאפים ממולאים סטייל בורקס וכאלה, חביתות/ביצים קשות, טונה, הרינג ...
לגןוון בסלטים ...
השאלה כמובן היא גם כמה את רוצה להשקיע ...

לא בא לי להשקיע יותר מידי. הן באות כמעט כל יום ראשון.

בדיוק אני הולכת להכין עכשיו פשטידת בצל בתבנית של מאפיס בשביל מחר. זה יוצא חמוד ויפה להצגה כאשר הפשטידות הן עיגולים קטנים.

carlimi

New member
מבינה אותך לגמרי

לא יודעת איך זה אצלכם, אבל כאן, כמעט בכל סופר, יש לקנות מממלללאא דברים מוכנים, מגניבים וממש טעימים - ים של גבינות, ממרחים, דיפים, לחמים, סלטים ועוד ועוד ... אז אפשר כל פעם לקנות משהו אחד, קטן אולי, אבל חדש, ככה בשביל הגיוון.
ומה לגבי לבקש ממנה להביא משהו?

היא תמיד מביאה משהוא, אבל לרוב זה לא לארוחת צהריים.

ואני תמיד אומרת שאני ידע שהיא לגמרי מרגישה בבית, יהיה ביום שהיא לא תרגיש שהיא צריכה להביא איתה משהוא, והיא אומרת שזה בדיוק ההפך, בגלל שהיא מרגישה בבית, היא רוצה לתרום

אולי מאפינס?

אפילו להכין ולהקפיא ופשוט להפשיר/לחמם כשצריך

&nbsp
אצלי השבוע לא ממש היה בישול- אכלנו רוב הזמן בחוץ או סלט וטוסט פשוט וזהו.

mumfor4

New member
אני הייתי מכינה פיצות

מתפיחה בצק בבוקר , ואז מחלקת לילדות וכול אחת מכינה מה שהיא אוהבת .
ליד זה סלט , מי צריך יותר מזה ?

תודה, אבל יש בעיה,

הבת שלי
היא לא אוהבת פיצה, היא לא אוהבת בורקסים וכל מיני המאפה המלוחים
איך אפשר לא לאהוב בורקס?
ככה שאני בעצם מכינה ל3 או 4 איש גג.
לצערי, מבחינתי, הכנת בצק בבוקר ואח"כ שכל אחד יכין לעצמו מה הוא רוצה בפיצה ולאפות, זה טירטור רציני. אולי בגלל המטבח הקטן, אבל ממש לא מתאים לי.
החברה של בוני תאהב אותי לנצח דרך אגב, פיצה זה המאכל האהוב אליה. יש אצלנו מסעדה איטלקית שמאפשרת לילדים להכין את הפיצה שלהם לבד. רידוד הבצק לעיגול ואז לשים מה שמתאים להם
הלכנו לשם כמה פעמים עם הילדות. בוני הכינה את הפיצה בשבילי

noaronen1

New member
רוצה להמליץ על ספר בישול לילדים שקניתי לאמצעית -ביסים קטנים

כשהייתי עכשיו בישראל התארחנו אצל חברים וביתם בת ה-10 עמדה עם הספר הזה שיצא לא מזמן והכינה פיצה לכולם.
היה ממש טעים..
מכיוון שהאמצעית שלי החליטה שהיא רוצה לדעת לקרוא בעברית הצעתי לה שנקנה את הספר בישראל והיא תתחיל לבשל עצמה.
ביסים זה אחד מבלוגי הבישול שאני מאוד אוהבת ואין לי שום קשר לכותבת מלבד היותה גם כן אמא למשפחה שחיה בחו"ל (-:
הספר ממש מוצלח לדעתי ואני חושבת שזו דרך נפלאה עבור האמצעית שלי לתרגל עברית וגם עבורי להתחיל להכין בצק פיצה לבד...
הערב היא הכינה פיצה בעצמה ואני ממש גאה בה, כי אני תמיד פחדתי להכין בצק שמרים בעצמי ויצא ממש מעולה.

Mottek

New member
עוד רעיון בשבילך - סגנון מקסיקני

אולי להכין ארוחה בסגנון מקסיקני? לקנות טורטיות ולהכין מגוון של ממרחים כמו שמנת חמוצה, או ממרח שעועית (2 דקות הכנה)
וירקות כמו גזר, תירס, עגבניות, חסה אבוקדו, פטריות, קישואים, גבינה צהובה ואפילו אורז או בשר אם הן אוכלות ושכל אחת תכין לעצמה את הטורטיה שלה עם מה שהיא רוצה, תגלגל ו..... בתאבון.
אני קוראת לזה מקסיקני, אבל הטיבולים יכולים להיות כל דבר שמתאים לכם. אני למשל למעט השעועית שאליו אני מוסיפה קצת כמון ואל האבוקדו שאליו אני מוסיפה מיץ לימון בכלל לא מטבלת את הירקות. זו אגב היתה ארוחת הערב שלנו אתמול בלילה.

למעלה