פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

השבוע היה מאוד מעניין מבחינת בישולים. הכנתי קיש ברוקולי וגבינות, אורז מטוגן עם תרד שהיה להיט ומאפה של ברוקולי ועגבניות. אני והגדול מאוד אהבנו, אבל שאר המשפחה לא התלהבה מזה.
אז מה איתכם? מה אתם בישלתם השבוע? ראש השנה מתקרב בצעדי ענק. בינתיים אשמח לשמוע מכם מה אתם מתכננים להכין לחג. בשבוע הבא אקדיש את הפינה לחג.

אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, וכרגיל אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אשמח אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
קיש ברוקולי וגבינות

אני בדרך כלל לא נוהגת להכין קישים כי יש בהם המון ביצים, ובעלי שיש לו כולסטרול גבוה גם כך מתלונן שאני מבשלת עם יותר מידי ביצים. אבל התחשק לי משהו קצת שונה, אז הכנתי. להפתעתי בעלי מאוד אהב (לא סיפרתי לו על הביצים) וגם הילדים אכלו בתאבון (התמונה צולמה אחרי שסיימנו כבר חצי מהפשטידה).

המצרכים:
2 ראשי ברוקולי
1 כוס גבינה צהובה (צ'דר)
1 כוס חלב
2/3 כוס שמנת מתוקה
6 ביצים
קורט אגוז מוסקט
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הברוקולי לפרחים ולבשל במים רותחים ל2 דקות עד לריכוך. לסנן ולייבש.
2. לשמן תבנית ולהניח את הברוקולי בתחתית בשכבה אחידה.
3. לגרור את הגבינה הצהובה ולפזר מעל לברוקולי.
4. בתוך קערה נפרדת, לערבב את החלב, שמנת מתוקה, ביצים, אגוז מוסקט, מלח/פלפל.
5. לשפוך את הבלילה מעל לברוקולי והגבינה.
6. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל40 דקות עד שהמרכז מתייצב.

 

Mottek

New member
אורז מטוגן עם תרד

שני הקטנים סירבו לנסות את האורז הזה. למה? אני לא יודעת. בסוף בעלי הצליח לשכנע אותם לטעום. הם התלהבו מזה, חבל על הזמן!
נהדר בשביל שאריות של אורז שיש לכם במקרר.

המצרכים:
1/4 כוס שמן
1 בצל
3 כוסות אורז
2 ביצים
1/2 1 כוסות עוף/שרימפ/טופו וכדומה.
2 כוסות תרד או ברוקולי
3 כפות רוטב סויה (לא חובה. שכחתי להוסיף ויצא נפלא).
1/4 כפית עלי טימין
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
1. להכין את הטופו מראש. לסנן מהנוזלים. לחתוך לגודל הרצוי ולסחוט היטב לכ30 דקות. לטגן קלות משני הצדדים במחבת עד שמשחים קלות.
2. לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות.
3. לחמם שמן במחבת ולטגן את הבצל קלות ל2 דקות.
4. להוסיף את האורז לבצל ולהמשיך לערבב לעוד מספר דקות.
5. לשבור שתי ביצים לתוך האורז ולחכות עד שביצה מתחילה להתייצב. לערבב היטב (לשבור את החלמון) ולערבב עם האורז.
6. להוסיף את הירקות, הבשר/טופו, וטימין ולערבב היטב. בשלב הזה ניתן גם להוסיף את רוטב הסויה.
7. לתקן את הטיבולים ולהגיש.

 

Mottek

New member
מאפה ברוקולי ועגבניות

המאפה היה ממש פשוט להכין, לצערי זה לא זכה להצלחה רבה. אני מקווה שאצלכם יאהבו את זה יותר. נהדר להגיש בתוספת אורז.

המצרכים:
1 כף שמן זית
1 בצל
1 שן שום
1 גזר
1 גבעול סלרי
2 ראשי ברוקולי
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות
2 כפות סירופ מייפל
מלח/פלפל לפי הטעם
1/4 כוס גבינת עזים
1/4 כוס גבינת פרמזן

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הבצל לרצועות דקות.
2. לקצוץ את השום דק.
3. לחתוך את הגזר והסלרי לקוביות קטנות.
4. לחמם שמן במחבת. לטגן את הבצל והשום לשלוש דקות עד להשקפה.
5. להוסיף את קוביות הגזר והסלרי, מלח ופלפל ולטגן כ5 דקות עד לריכוך הירקות.
6. בינתיים לחתוך את הברוקולי לפרחים קטנים. לבשל במים רותחים רק עד לריכוך כ2 דקות.
7. להוסיף את העגבניות ולהמשיך לטגן עד שהרוטב מסמיך, כ5 דקות.
8. להוסיף את הסירופ מייפל ולתקן תיבולים ולבשל עוד כ3 דקות.
9. להניח את הברוקולי בתוך תבנית משומנת. לשפוך את תערובת העגבניות מעל לברוקולי.
10. לפורר מעל העגבניות את הגבינות
11. לאפות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות ל20 דקות עד שהגבינה מתחילה להשחים.

 
למעלה