פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

ראש השנה קרב ובא בצעדים ענקים, וביום רביעי זה כבר ערב חג.
אני עורכת את סעודת החג ע גיסתי. היא מבשלת את הבשר/דגים וגם כמה סלטים. אני אחראית על פשטידות וכל מה שאני רוצה להכין. האחיינית ביקשה ממני להכין פשטידת גבינת עזים, אז זה בטוח. חוץ מזה אני עדיין מתלבטת. אולי תוכלו לתת לי קצת השראה?

איך אתם חוגגים את החג?
האם אתם עורכים סעודה חגיגית?
איזה מאכלים מיוחדים אתם מכינים לחג?
גיסתי סיפרה לי שמקובל לאכול גזר בחג כדי שנגזור את אויבינו, וסלק בשביל לסלק את אויבנו או משהו כזה. המנהג הזה לא היה מוכר לי (טוב גדלתי בקיבוץ). האם אתם מכירים עוד מאכלים כאלו, כמו ראש של דג לדוגמא?

אשמח לשמוע מה התפריטים שלכם לחג, וכרגיל אשמח אם תשתפו במה שאתם הכנתם השבוע ובמתכונים מוצלחים שלכם, ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אשמח אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.

noaronen1

New member
אני אשמח לרעיונות למתכונים מרעננים לארוחת חג(אפילו צמחוניים)

אצלנו
&nbsp
איך אתם חוגגים את החג?
בהמשך לכתבת הדכדוחג שנירית שיתפה בה, אני מגלה יותר ויותר שדווקא נעים לנו בצניעות בחיק המשפחה הגרעינית. אני תמיד מכינה רימון וארוחה חגיגית והשנה האמצעית ביקשה להכין חלה. אז בשמחה
&nbsp
כן. תמיד וגם תשורה קטנה לילדים לשנה החדשה.
&nbsp
מה שבא לי להכין - וכמובן תפוח בדבש שרץ אצלנו כל השנה ואני מקלפת רימון. לפעמים אני מכינה עוגת תפוחים - קרמבל שיוצאת חמה מהתנור עם גלידה. זהו...
קראתי על רעיונות לראש שנה טבעוני - במקום ראש של דג להשתמש בראש של סלרי ושות' וגם שבדבש בכלל התכוונו לתמרים ולא לדבש דבורים שלא היה קיים אז... מעניין....
&nbsp

Sinophile

New member
ראש השנה

איך אתם חוגגים את החג?
הוזמנו ע״ חברים שהזמינו זוג נוסף כך שנהיה 3 משפחות.
(היו לנו 2 הזמנות נוספות, אחת של המשפחה ואחת של מכרים אחרים - כיף להרגיש רצויים).
&nbsp
כאמור, סעודת חג עם שני זוגות נוספים ומשפחותיהם.
&nbsp
ההחלטה היא לא להשתגע ולהגזים. המארחת מכינה מרק עוף עם קרפלעך ושתי עיקריות בשריות (עוף מתקתק כלשהו ומנת בשר). אנחנו מכינים גפילטעפיש ותוספות והזוג הנוסף מכין סלט וקינוח.
&nbsp
שמעתי הרבה מנהגי אוכל לראש השנה. אנחנו לא חזקים בסימנים אז פשוט נהנה מאוכל טוב ונאחל לעצמנו שנה טובה ומתוקה

TearGarden

New member
ראש השנה

איך אתם חוגגים את החג?
השנה אנחנו חוגגים עם המשפחה של בעלי ויום למחרת נהיה אצל חברים.

עושים ארוחה ונפגשים כולם אז כן, אני מניחה שזה די חגיגי.

חמותי ביקשה שאכין שתי פשטידות, אז אני אכין פשטידת פטריות ופשטידת בצל. מעבר לזה אין לי מושג מה היא מכינה... אם יהיה לי זמן אאפה גם חלת דבש, אבל אני בספק שאספיק (יום עבודה רגיל בשבילי). אולי זה המקום לשאול מה יקרה אם אכין יום מראש ואקפיא? אני מסיימת לעבוד בשעה 5 ובשעה 6 וחצי כבר צריכים להיות אצלה...

שנה טובה!

forglemmigej

New member

רק ארוחה אבל לא לפי המנהגים , ניסיתי לענין פעם על תפוח בדבש אבל זה לא תפס, מאחלים שיהיה טוב, אני משתפכת והצד הנורדי מקמץ במילים ,אבל ככה הם טיפוסים מופנמים אבל עם אש בוערת מבפנים..הבנים גם פה ואין מאושרת ממני.
ארוחה יותר מושקעת מהרגיל אבל לא בסגנון המסורתי ,מחרתיים אתן ריקאפ
אין לי מושג על מנהגים מסורתיים מעולם לא התענינתי בהם זה נראה לי הכל מופרך ובעיקר אימוצים של מנהגים מזרח אירופאים וגיורם.

שנה טובה

קצת קשה לי עם החגים כמו ראש השנה שאין להם סיפור. אז אנחנו נעשה ארוחה חגיגית עם שולחן חגיגי, אני יאפה חלה (תחזיקו לי אצבעות) כולם לובשים לבן ומתנות לבוני.

חלה נחשבת מאכל מיוחד לחג מבחינתי ותפוח בדבש
כל השאר בעייתי כי אני צמחונית ובוני בררנית, ובעלי שונא את כל האוכל ה"פולני". הוא טוען שצריך להיות עם דם יהודי בשביל לאהוב את הקניידלך, גפילטפיש וחבריו
אז אוכל חגיגי וזהו.

חג שמח ושנה נפלאה לכולם

Mottek

New member
שנה טובה לכולם

אתמול הייתי במסע קניות. היום אני מבשלת!
ראיתי את הרשימה הזאת בפייס.

חג ראשון לא בישראל-לא פשוט מבחינה רגשית

חשבנו בהתחלה ללכת למסעדה טובה אבל ממש התחשק לי משהו יותר בייתי והחלטתי להכין ארוחה חגיגית לנו.

אז מה היה בתפריט

אורז
אפונה וגזר ברוטב עגבניות
פרוסות תפוחי אדמה בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל.
כרעיים של עוף בדבש

ולקינוח: תפוח חתוך לחתיכות עם דבש באמצע ועוגת בראוניז שוקולד פאדג' בננה- משהו של חברה מתחרה של פילסברי ששידרגתי (יצא ככה-ככה).

החגים הראשונים בחו"ל הם הקשים ביותר, אח"כ מתחילים להתרגל,

לבנות משורת משפחתית וזה נהיה יותר קל

טיפ קטן לתפוחי אדמה, כאשר מוסיפים פפריקה, הצבע שלהם הרבה יותר יפה

תמיד מוסיפה פפריקה, במקרה לא היה בסופר

עדיין יצאו כל כך טעימים שנלחמנו בצחוק על הפרוסה האחרונה

noaronen1

New member
לכי ל- fairway

יש להם הכל, ויש להם מוצרים ישראלים ויהודים (כמו עוגות דבש, חלות...) במחירים שירגישו לך יותר זול מבבית (שקדי מרק, שוקולדים, אבקות מרק, פתיתים ישראליים - שהילדים שלי לא אוהבים, נרות, חלווה...), הרבה פעמים זה יהיה באזור של ה- international וגם במאפים וגם באזור של הגבינות את יכולה למצוא דברים וגם בקפואים היה להם מלוואח וג'חנון קפוא ועוד קפואים מישראל.
&nbsp
חיבוק ענק, והכי חשוב שבמקום לשבת ולהיות עצובה עשית משהו כדי להרגיש בבית.
שתהיה לכם שנה טובה.
מה כבר בדקת ברחבי העיר הגדולה?
&nbsp

תודה יקירה
את נהדרת!

בנתיים הייתי באיזור העסקי של העיר, בדאון טאון-סתם כי זה האיזור שה-PAFF מביא אליו מניו ג'רזי.
ואתמול הסתובבתי כבר באיזור של הדירה עצמה

&nbsp
היום יום חורפי אז ויתרתי על יציאה מהבית ועושה לעצמי יום של רוגע ומנוחה

&nbsp
בניו ג'רזי יש גם fairway?

noaronen1

New member
אני חושבת שפתחו או יפתחו.

יש בעיר כמה: באזור של 14, באפר איסט ונדמה לי שגם באפר ווסט
ויש גם בברוקלין ליד ikea אבל לשם צריך לנהוג. אבל לא היה ולא יהיה על לעשות קניות בסופר הזה ואז לשבת מול הנהר עם ארוחת צהריים שאת קונה שם בזמן שהעגלה מחכה לך ולאכול. בלתי נתפס. לוקח את walmart וטרגט בסיבוב...

למעלה