פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

הפעם אני פותחת את הבישול ממש באיחור, סליחה. הסידור מחדש של הבית לקח יותר זמן ואנרגיות ממה שתכננתי.
אז מה היה לנו השבוע? שני מתכונים ממש קלילים. עכשיו כשהתחלתי ללמד בימי שלישי, אני משאירה לבעלי את התענוג לבשל ארוחת ערב באותו היום. זה צריך להיות משהו קליל וזריז אז זה בדרך כלל יהיה פסטה (אני משאירה לו את המתכון מראש). השבוע הוא הכין פסטה עם קישואים ופטה וזה יצא ממש טעים. הקטנים לא התלהבו במיוחד מהקישואים, אבל זה יצא טעים.
בנוסף הכנתי השבוע גם טארט עגבניות. כל-כך פשוט וקל והיה תוספת נהדרת לארוחת ערב קלילה.

ועכשיו לשאלה השבוע: לאלו מכם שצמים בחג, מה אתם מכינים לארוחה המפסקת?

אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
פסטה עם קישואים ופטה

מתכון ממש קליל שאפשר להכין בזמן שהפסטה מתבשלת.
בתמונה זה רק הקישואים לפני שערבבנו אותם עם הפסטה.

המצרכים:
3 קישואים (צהובים או ירוקים)
2 כפות שמן זית
100 גרם גבינת פטה
500 גרם פסטה
בזיליקום טרי

אופן ההכנה:
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות
2. לחתוך את הקישואים לפרוסות דקות
3. לחמם שמן במחבת ולהוסיף את הקישואים. לבשל על חום גבוה עד שהקישואים משחימים, בערך 10 דקות.
4. לפזר את הפטה מעל הקישואים. לכסות את המחבת ולהמתין 5 דקות עד שהפטה נמסה.
5. לערבב את הקישואים עם הפסטה.
6. לקצוץ בזיליקום טרי ולבזוק מעל הפסטה

 

Mottek

New member
טארט עגבניות

המצרכים:
6 עגבניות רומה
מלח/פלפל
10 עלי פילו
1/2 כוס שמן
חופן עלי בזיליקום טריים
1 כוס גבינת מוצרלה
בזיליקום טרי
1/4 גבינת פרמזן

אופן ההכנה:
1. להפשיר את עלי הפילו.
2. לקצוץ את העגבניות לקוביות קטנות. לטבל עם מלח/פלפל לפי הטעם.
3. לקחת חצי מדפי הפילו ולהבריש מעט שמן בין דף לדף (סה"כ 5 שכבות). לעשות אותו הדבר עם שאר עלי הפילו.
4. לחתוך את עלי הפילו ל6 חלקים שווים (סה"כ 12 חלקים)
5. לשמן תבנית שקעים ולהניח כל שישית בתוך שקע.
6 . לאפות את הפילו בתנור שחומם מראש ל350 מעלות לכ8 דקות עד שהעלים מתחילים להשלים.
7. למלא את השקעים בעגבניות (בערך 2 כפות בכל שקע).
8. לקצוץ עלי בזיליקום ולבזוק מעל העגבניות.
9. לגרור את גבינת המוצרלה ולבזוק מעל לעגבניות (בערך כף).
10. להחזיר לתנור ולאפות לעוד 3-4 דקות עד שהגבינה נמסה. אפשר לקשט בעוד בזיליקום טרי וגבינת פרמזן.

 

TearGarden

New member
אתמול הכנתי פלפלים ממולאים צמחוניים

בסיר לבישול איטי.

אתמול בערב נזכרתי שלא הכנתי שום דבר לאכול למחרת לעבודה ולגן, והשעה כבר הייתה 8 וחצי בערב. בהחלטה ספונטנית שלפתי את הסיר לבישול איטי ואת ששת הפלפלים האדומים ששכבו לי במקרר ואילתרתי מתכון. יצא מאוד טעים!

אז ככה:
קצצתי בצל, 3 שיני שום ועגבניה ופיזרתי בתחתית הסיר.
לפלפלים הורדתי את הראש וניקיתי מבפנים (אני לא שומרת מכסים אבל מי שרוצה אין בעיה).

הכנתי את המילוי: כוס וחצי אורז מלא, חצי כוס עדשים חומות (לשטוף), בצל מטוגן, פטרוזיליה קצוצה, כף רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור, מעט כמון ופפריקה מתוקה.
כמובן שאפשר לשחק עם התבלינים והמילוי לפי מה שאוהבים.

מילאתי את הפלפלים בערך 3/4 גובה והנחתי על הבצל והעגבניות בסיר.

הכנתי רוטב: רסק עגבניות (מה שנשאר מהקופסא שהוצאתי ממנה כף - קופסא קטנה), מהלתי במים ומעט שמן זית, תיבלתי במלח ופלפל שחור ושפכתי 3-4 כפות לתוך כל פלפל. את השאריות מהלתי בעוד מים ושפכתי לסיר כך שיכסה את הפלפלים לפחות עד חצי הגובה.

אני באופן אישי הפעלתי על חום גבוה לשעה וחצי ואז הנמכתי וזה התבשל כל הלילה, בערך 8-9 שעות. במצב אידאלי (כזה שהייתי נזכרת שאין אוכל מוקדם יותר) הייתי מבשלת על החום הגבוה 3-4 שעות ואז מנמיכה וממשיכה לבשל בחום הנמוך כל הלילה. בכל מקרה יצא מאוד טעים!

לצערי אין תמונה אבל מבטיחה שגם יצא יפה.
 
מדהימים אותי אנשים כמוך, שבשעה 20:00 מכינים מאכלים כאלה

ולא מסתפקים בסנדביץ.

כל הכבוד לך, את הריחות אני יכולה להשבע שהרחתי עד כאן
 

TearGarden

New member
תודה!


תאמיני לי אם אני אספר שזה באמת יחסית מהיר (חוץ מהקטע של לחכות כל הלילה שיהיה מוכן
)?
 

Mottek

New member
איזו מדהימה את!

ועוד לחשוב ככה על ארוחת צהריים מראש! ממש כל הכבוד לך. אני קוראת את המתכון ומתגרה. בקרוב אצלי :)
תודה רבה על השיתוף וסליחה שלא התייחסתי יותר מוקדם. בעלי היה בנסיעה עסקית כל השבוע ועניתי לפורום כל פעם שיצא לי לשבת 2 דקות מול המחשב.
 

noaronen1

New member
אוף! בדיוק מתחבטת מה להכין לארוחה המפסקת...

מה זה לא בא לי לבשל....
 

Mottek

New member
אני מכינה...

נכון לעכשיו אני מתכוונת להכין מרק כופתאות, תפוחי אדמה ממולאים ופשטידת ברוקולי. אולי עוד פשטידה אם ממש יתחשק לי.
צום קל לכולכם.
 
למעלה