פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

מצטערת שנעלמתי בשבוע שעבר. היה שבוע קצת קשה וקצת עמוס. לצערי גם הבישולים היו מוצלחים במיוחד. הכנתי כל מיני בישולים בשבועיים האחרונים אך רובם למרות שנאכלו קצת, אחרי שלושה ימים של שאריות במקרר הכרזתי עליהם כלא מוצלחים.
הדבר היחיד שכן היה ראוי לציון, למרות שגם הוא לא זכה להצלחה מסחררת, היה דלורית אפויה עם ניוקי ריקוטה. הטעמים היו מעולים, אבל בעלי התלונן שהמרקם לא לרוחו. זה לא מנע ממני ומהגדול לאכול את הכל.
בכל מקרה, עכשיו שהחגים סוף כל סוף מאחורינו, אשמח לחזור לשגרה המשעממת שלי. אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם מהשבועיים האחרונים, ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
דלורית אפויה עם ניוקי ריקוטה

קל, מהיר ופשוט להכנה. הכנתי את זה כסעודת יום שישי בתוספת סלט. היה נהדר!

המצרכים:
1 דלורית
2 כפות שמן זית
2 כפיות חמאה
1 כוס מרק צח
1 כף עלי מרווה
1/4 כפית מלח (או לפי הטעם)
1/4 כפית פלפל (או לפי הטעם)
1/4 כוס פרמזן מגורר

ניוקי:
1/4 1 כוסות ריקוטה
3/4 כוס קמח
1 ביצה
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. לקלף ולחתוך את הדלורית לקוביות.
2. להכין תבנית אפיה ולמרוח עליה את שתי כפות שמן הזית. להניח את הדלורית על תבנית האפיה ולאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ20 דקות. כשמוכן להוציא מן התנור ולהניח בצד.
בזמן שהדלורית נאפית להכין את הניוקי:
3. בתוך מעבד מזון, לערבב ריקוטה, קמח, ביצים, שמן זית ומלח. לערבב כ30 שניות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
4. להביא סיר מים לרתיחה מבעבעת. ליצור ניוקי בעזרת שתי כפיות (או סתם לזרוק כמות קטנה לתוך הסיר, לא יוצא הכי יפה אבל פרקטי ועדיין טעים!). לבשל כ3 דקות, להוציא. לא להכניס יותר מידי לסיר בבת אחת כדי שיוכלו לצוף.
5. בתוך מחבת גדולה להמיס את החמאה ולהוסיף את הדלורית, ניוקי ומרק צח. לערבב ולבשל כ2 דקות. להוריד מהאש.
6. לקצוץ דק את עלי המרווה, ולתבל עם מלח ופלפל.
7. להגיש חם. אפשר לבזוק מעל קצת פרמזמן, עלי פטרוזיליה אם רוצים ואם יש לכם גרעיני דלעת קלויים זה גם יהי תוספת מצויינת.

 
רוצה לשתף בשני מתכונים צמחוניים שחברה עשתה לכבודי

כאשר התארחנו אצלם ביום ההולדת שלי.

Vegetarian 'Sausage Rolls
מאוד הפליא אותי שאפשר לעשות בצק עלים בבית, וזה אפילו קל מאוד (לדבריה)
http://www.deliaonline.com/recipes/cuisine/european/english/vegetarian-sausage-rolls.html

Savoury bread pudding
אני מאוד מאוד אהבתי את זה, בעלי פחות.
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/634610
 

Mottek

New member
נקרא נהדר נירית

הsausage roll בהחלט ינוסה בקרוב. לצערי אצלי לא אוכלים bread pudding, אבל גם זה נשמע מתכון מוצלח.
תודה על השיתוף, ויום הולדת (באיחור) שמח כמובן.
 
אני כל כך נהנית לבשל


הכנתי לזנייה טעימה

מאוד מאוד פשוטה להכנה:
מכינים רוטב עגבניות: לוקחים קופסא של רסק עגבניות, מבשלים את הרסק יחד עם בצל מטוגן ומעט שום, מוסיפים מעט בזיליקום ומערבבים היטב. מוסיפים מלח, פלפל ואבקת מרק עוף ומערבבים היטב.
חותכים זיתים לפרוסות (או שקונים מראש פרוס
) ומכינים בתוך תבנית דפי לזנייה:
שמים דפי לזניה כך שיכסו את התבנית, מעל מוזגים רוטב, מפזרים גבינות (אני שמתי גבינה בולגרית וגבינה פרמז'ן מגורדת) ומעל זיתים ואז עוד 2-3 שכבות כאלה של דפי לזנייה----) רוטב עגבניות----- גבינה---- זיתים

&nbsp
מכניסים לתנור לכ-20 דקות על חום של 180 מעלות.
&nbsp
&nbsp
וגם הכנתי בלינצ'ס גבינה- על פי מתכון של קרין גורן- יצא מעולה ופעם ראשונה שהכנתי בלינצ'ס!
 

Mottek

New member
נקרא טעים!

איזה יופי שאת יכולה לבשל עכשיו!
תמשיכי לעדכן ותודה על השיתוף.
 

smaak

New member
חלב שקדים תוצרת בית

הכנתי כמה פעמים לאחרונה. אני משתמשת בו בעיקר לשייקים,
והטעם כל כך הרבה יותר טוב מחלב השקדים התעשייתי.
מתכון לפי הסרטון החמוד הבא:
https://www.youtube.com/watch?v=q4ttzN0rzH8?

 

Sinophile

New member
איזה יופי!

בשבועיים האחרונים אנחנו אכן מנסים לגמול את הילדים מחלב ולעבור לחלב שקדים.
אתמול דיברתי עם אחד הבנים והשתעשעתי ברעיון להכין חלב שקדים לבד בבית... אני אבדוק את הישימות של הענין הזה באופן קבוע...
תודה!
 

smaak

New member
זה ממש קל להכנה

רק צריך לקחת בחשבון את מחיר השקדים הקלופים.
אפשר גם להשתמש בשאריות של השקדים הטחונים אחר כך כמו שהיא מסבירה בסרטון. אני הכנסתי למשל לעוגת תפוזים בחושה וזה מאוד הוסיף לטעם ולמרקם!
 

alphadelta

New member
איש יופי. תודה. יש לי שאלה

להכין בבית נשמע מופלא. משקה שקדים זה החלב הרישמי של ביתינו :)את יודעת אולי לגבי כמות הסידן? בכל זאת יחד בבית שני ילדים שגדלים , אמא אחת שרוצה לשמור על העצמות ואבא אחד סבלני במיוחד לכל גחמות הבריאות של האם הנזכרת לעיל.
 
למעלה