פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

חזרתי לבישולים, והפעם השבוע היה הרבה יותר מוצלח, בעיקר בזכות נירית המקסימה שלנו. הכנתי את המתכון שהיא העלתה של ה vegetarian sausages rolls ויצא פשוט מדהים. כולם אכלו ונהנו מזה. בעלי אמר לי שהוא ממשיך לאכול אותם מפני שהוא לא יכול להחליט מה יותר טעים, הבצק או המילוי. זה היה ממש פשוט להכין ואפילו הבן האמצעי, הבררן שלי, אכל הכל וביקש תוספות. אני התמוגגתי מנחת כמובן. אני לא מאמינה כמה קל להכין בצק עלים לבד. אני יותר לא קונה בצק עלים קפוא (שלא לדבר על העלות המטורפת של כמעט 5$ לחבילה) מעכשיו אני מכינה רק בצק עלים טרי!
בנוסף הכנתי גם אורז עם קישואים וגבינות שיצא נהדר וגם Swiss Chard pie (עלי מנגולד?) שיצא מעולה.
חוץ מזה חג ההאלואין מתקרב אלינו בצעדי ענק (נחגג בסוף השבוע הזה). האם יש לכם מתכונים מיוחדים עם דלעות שאתם מכינים בעונה הזאת של השנה?
בגן של הקטן עורכים מסיבת הלואין ומבקשים מההורים להביא קינוחים. הרבה אנשים מביאים דברים בנוסח החג. אני הכנתי לפני שנה למשל עכבישי אוריאו.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=689&MessageId=172276617
האם אתם מכינים מאכלים מיוחדים (ומגעילים) לכבוד החג? אשמח אם תשתפו במתכונים האלו ואחרים שיצאו לכם מוצלחים השבוע. ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
אורז עם קישואים

פשוט ומשביע, אפילו הילדים שלי שלא ממש חובבי קישואים אכלו את זה בהנאה. מאכל נהדר ליום חורף קר. אפשר להוסיף גם בצל מטוגן או אפילו גזר מגורר.

המצרכים:
1 כף שמן זית
1 כוס אורז
2 כוסות מרק צח
2 כפות חמאה
1 קישוא
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
1/2 כפית אבקת שום
מלח/פלפל לפי הטעם
חלב, אם צריך

אופן ההכנה:
1. לבשל 1 כוס אורז בשני כוסות מרק צח לפי ההוראות.
2. לגרור קישוא וגבינה צהובה. לערבב היטב עם האורז.
3. להוסיף אבקת שום, מלח/פלפל לפי הטעם.
4. אם האורז סמיך מידי לטעמכם, אפשר להוסיף קצת חלב בשביל לדלל.
 

Mottek

New member
Swiss Chard Pie

אני לא מבשלת הרבה עם העלים הירוקים, יש לי קצת רתיעה מהם משום מה, אבל הפעם יצא מוצלח.

המצרכים:
בצק
1/4 2 כוסות קמח
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/3 כוס מים קרים

מילוי:
צרור של עלי swiss chard
2 כוסות ריקוטה
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
2 ביצים
1 כפית אזובית (marjoram)
3/4 כוס צימוקים
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
1. להרתיח מים ולשפוך על הצימוקים. לתת לצימוקים להתבשל במים הרותחים לפחות חצי שעה.
2. להכין את הבצק: בתוך קערה גדולה לערבב את הקמח, שמן ומלח. להוסיף את המים ולהמשיך לערבב עד לקבלת בצק אחיד ורך שניתן לכדרר. לעטוף את הבצק ולהניח במקרר לחצי שעה.
3. להפריד את הגבעולים של עלי הצ'ארד מהעלים. לקצוץ את העלים.
4. להרתיח מים בתוך סיר גדול. לשים בתוך המים הרותחים את עלי הצ'ארד. להרתיח ל3 דקות ולסנן.
5. לערבב את גבינת הריקוטה, עלי הצ'ארד, גיבנת פרמזן, ביצים, אזובית, צימוקים ומלח עד לקבלת תערובת אחידה.
6. לחלק את הבצק לשני חלקים לא שווים. לרדד את החלק הגדול ולהניח בתוך תבנית פאי עגולה ומשומנת.
7. להניח את המילוי בתוך הבצק.
8. לרדד את שארית הבצק ולכסות את המילוי. להדק את הקצוות של הבצקים ביחד. לחרוץ X קטן באמצע.
9. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 350 מעלות לשעה, עד שהבצק משחים. לצנן 15 דקות לפני שמגישים.

* במתכון המקורי הציעו לקרוץ גומות בתוך המילוי ומעל זה לשבור ביצים (עוד 6 ביצים בסך הכל) לפני שמוסיפים את החלק של הבצק, וזה מה שרואים בתמונה המצורפת. לדעתי הביצה הקשה לא הוסיפה למאפה.

 
איזה כייף שכולם אהבו, גם אני אהבתי את זה


בוני היתה בחופשה בשבועיים האחרונים ורציתי להכין איתה חלות ביום שישי. רק המחשבה על חצי יום התעסקות עם הבצק שמרים, גמרה אותי, בעיקר שאני עובדת עד 13:30.
לשמחתי הרבה "פגשתי" את המתכון הזה: [URL]http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/35126/[/URL] סינרול שבלולי קינמון. מכינים את הבצק בערב קודם ומכניסים למקרר, ולמחרת זה כבר פשוט.
האמת שאני עוד פישטתי את זה עוד יותר. בטעות
שכחתי להקפיא לחצי שעה אחרי שיוצרים את ה"נקניק", אבל זה יצא מעולה גם ככה. אני הכנתי אותם במילוי אגוזים שהיה לי בפריזר ומילוי שוקולד נוטלה (בשביל בוני, שלא אוהבת את האגוזים) ממליצה בחום.

 

Mottek

New member
נראה ממש מגרה

והעיקר שאת אומרת שאת לא יודעת לבשל ולאפות.... אני לא מאמינה לך יותר.
תתחילי לתת לעצמך יותר קרדיט. יש בך את זה!
 

orilina

New member
משתפת לראשונה

פילה דג mahi mahi טרי ששחה קצת במרינדה של לימון , דבש, טריאקי וגינגר ואז טוגן.
אורז לבן וסלט פאתוש סתווי של smitten kitchen .
 

Mottek

New member
ברוכה הבאה!

נקרא כמו יופי של ארוחה. אני יכולה להריח את הבישולים עד לכאן!
אשמח אם תשתפי בעוד מתכונים שלך, ואם את יכולה גם להוסיף מידות זה יהיה נהדר, כי לא כולם מסוגלים לבשל מהראש. חלקנו קצת מאותגרים וצריכים כמויות מדוייקות.
תודה על השיתוף.
 

orilina

New member
אני דוקא מאוד מאותגרת ולא מבשלת מהראש בכלל :)

המתכון לדג הוא של רייצל ריי. הייתי שמה קישור אבל תפוז תמיד הורס אותם
 
נשמע יאמי!

אם את לא יכולה לשים קישור את יכולה לתת את השם המדוייק של המתכון, אני אחפש באתר שלה.
אני גם אוהבת את המתכונים שלה, את חלק בכל אופן, לפעמים היא סתם מסבכת את החיים

ברוכה הבאה בצל קורתינו
 
למעלה