פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

מצטערת שנעלמתי בשבוע האחרון. לא הרגשתי כל-כך טוב (הלכתי לישון ב8:30 בלילה שזה אף פעם לא קורה אצלי). אבל הייתי צריכה לקחת קצת זמן לעצמי ולחשוב על הפינה. אני שמה לב שבחודשים האחרונים יש פחות הענות ושיתופים לפינה, ולמרות שכולם אומרים שאוהבים את הפינה, קצת קשה לי כשאני לא מקבלת משוב. אני משקיעה המון זמן בפינה (למרות שזה בטח לא נראה ככה) וקשה כשכל שבוע הפינה יושבת מיותמת כמעט לגמרי. התייעצתי עם כמה אנשים בפורום, והציעו שאולי זה שאני פותחת את הפינה בסוף שבוע לא מתאים ושהייתה יותר הענות כשהפינה נפתחה לקראת סוף השבוע. אז אני פותחת את הפינה היום ומקווה להתמיד בזה.
ובנימה אופטימית זאת, השבוע הכנתי כרוכית ברוקולי וגבינות הילדים כל-כך התלהבו מזה (הם קראו לזה לחם) שהם לא הפסיקו לאכול ולבקש תוספות.

כרגיל, אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
כרוביות ברוקולי וירקות

פשוט להכנה ותוספת נהדרת לכל ארוחה.

המצרכים:
בצק:
200 גרם חמאה רכה
200 גרם שמנת חמוצה
1/2 2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות מלח

מילוי:
2 ראשי ברוקולי
1 בצל
200 גרם גבינת ריקוטה
150 גרם גבינה צהובה מגוררת (צ'דר)
1 ביצה
מלח/פלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
סומסום

אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: לערבב את כל המצרכים ביחד וליצור בצק רך ונעים.
2. להכנת המילוי: להרתיח סיר עם מים. לחתוך את הברוקולי לפרחים ולבשל עד לריכוך, כ2 דקות.
3. לסנן את הברוקולי ולקצוץ את הפרחים דק.
4. לקצוץ בצל ולטגן קלות עד להזהבה.
5. בקערה גדולה לערבב את הברוקולי, גבינות, בצל וביצה. לתבל לפי הטעם.
6. לחלק את הבצק לשלוש חלקים שווים. לרדד כל חלק בנפרד לעלה דק.
7. לשטח שליש מהמילוי על עלה הבצק (להשאיר את הקצוות נקיים). לקפל פנימה את הקצוות ולגלגל את הבצק כרולדה. לחזור על הפעולה עם שני החלקים הנותרים.
8. להניח את הכרוכיות על תבנית אפיה משומנת. למרוח עם ביצה טרופה ולבזוק גרגירי סומסום.
9. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ45 דקות או עד שמזהיב.
 

TearGarden

New member
אני מאוד אוהבת את הפינה

ותמיד קוראת, אבל לא תמיד משתתפת כי לא תמיד מכינה משהו ששווה לכתוב עליו.
אני גם מאוד (מאוד!) אוהבת לאפות אבל גם עם זה הפסקתי לאחרונה מטעמי דיאטה...


השבוע הכנתי כרובית ובטטה בקארי על פי המתכון הזה:
http://saloona.co.il/orlycohen/?p=5...k_food&utm_medium=social&utm_campaign=ongoing
יצא מאוד טעים!

הכנתי גם שניצל תירס שלא יצאו מוצלחים מי יודע מה, וקציצות טופו עם רוטב עגבניות שיצאו ככה ככה. בקיצור, לא שבוע מוצלח מבחינת בישולים...
בסוף השבוע אני מתכננת להכין קובה סולת למרק, אם זה יקרה אפרסם פה מתכון ותמונות.

חוץ מזה אני מחכה לקבל את מעבד המזון שהזמנתי (סופסוף!) אז אני מניחה שכשיגיע תגיע יחד איתו המוטיבציה לבשל אוכל יותר מושקע.
 

forglemmigej

New member
הכינותי בורגול

אתמול הלכתי לאלדי יש להם תמיד מבצעים ביום שישי (כל הרשת היא מבצע אחד גדול
) ובעודי עוברת בין כל המדפים והסטנדים פתאום אני רואה בורגול וקוסקוס , מניסיון קודם הקוסקוס באיכות פח אבל ננסה את הבורגול ואכן לא טעיתי זה היה פשוט מהממ , השרתי במים קרים כחצי שעה לאחר מכן סיננתי ושמתי בקערה, חתכתי עגבניות, מלפפון, בצל , פטרוזילה ומנטה מיובשת שמצאתי בטייגר. ערבבתי עם הבורגול וזילפתי שמן זית מישראל (!!!!) , מיץ לימון טבעי ומלח . החיים טובים.
אגב בטח הבורגול יותר זול מבארץ למרות שהוא מאיטליה חצי קילו עלה 5 קרונות.
 
אני מאוד אוהבת את הפינה, לצערי תודות ל-seamless

אני לא תמיד מבשלת

&nbsp
אולי באמת כדאי לפתוח לקראת סופשבוע

&nbsp
ולעניינו- למעט סלט יווני ממש טעים ועוגיות שהכנתי- בעיקר אכלתי בחוץ/הזמנתי או אכלתי כריך שאין ממש מה לפרט עליו.
&nbsp
סלט יווני:
&nbsp
מלפפונים חתוכים קצוץ
עגבניות שרי חתוכות לרבעים
פלפלים בכל מיני צבעים חתוכים קצוץ
פטריות שמפניון חתוכות(חשוב שזה יהיה פטריות טריות ולא משימורים).
גבינת פטה מחולקת לריבועים
גרעיני חמניה ואגוזי מלך- למי שאוהב
אפשר ומומלץ להוסיף צנוברים מטוגנים קלות.
מערבבים היטב, מוסיפים שמן זית ומעט לימון, ושוב מערבבים.
&nbsp
עוגיות בצורות- לפי מתכון של ניקי ב.- http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/cookies/5586/
הכנתי בצורות משוגעות קצת שקניתי בחנות של מוצרי אפייה- גיטרה, בלרינה, ברווז וכו'. בנוהל הקבוע הבאתי לדורמנים פה- הם דורשים עוד

אני מרגילה אותם לטוב מידי, בחיי
 
יותר בכיוון שאצטרך לתת כסף, והרבה


כבר הזהירו אותנו לגבי זה ויש פה כל כך הרבה עובדים
.
 

noaronen1

New member
כרובית חיה עם טחינה

זה הלהיט החדש וכל מי שטועם מתלהב.
לוקחת כרובית חיה חותכת קטן (הבעל אוהב חתיכות גדולות), מפזרת מיץ מחצי לימון עד לימון שלם וכפית מלח ונותנת לעמוד כשעה. זה יוציא קצת מיץ מהכרובית.
מייד לפני שמגישה שופכת מעל טחינה גולמית - שוב אצלי אין מידות שימו 2 כפות ותחליטו אם צריך עוד. מערבבת ומוסיפה גרעיני חמניות (או כל גרגר אחר שאתם אוהבים) אני אוהבת עם שומשום הבעל פחות.
לא צריך שמן - כי הטחינה היא מאוד שמנה.
 
למעלה