פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

פינת הבישול

השבוע לצערי לא יצא לי לבשל שום דבר מעניין. הייתי חולה בסוף שבוע שעבר וגם היה את ווטרנז דיי ובילינו את היום בבוסטון ביחד. היה נהדר ונחמד אבל כשהגענו הביתה הסתפקנו בלאכול נקניקיות לארוחת ערב.
החורף מתקרב בצעדי ענק. למעשה כבר הלילה אמור לרדת באזורי 1-3 אינטשים של שלג. בלילות קרים כאלו מתחשק לי מרק חם ומהביל. מזמן לא היה לנו שרשור מרקים, אז מה המרקים המנצחים שלכם? זה לא חייב להיות רק מרקים, גם אוכל ליום חורף קר יתקבלו בשמחה וכמובן מה שבישלתם השבוע.
אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

noaronen1

New member
Udon Soup שהכנתי היום

1 כף שמן שומשם
1 כפית ג'ינג'ר טרי (אני קונה טחון בשפורפרת)
1 שן שום מעוכה
6 כוסות מים
2 כפות מירין
4 כפות סויה
ציר עוף
חזה עוף חתוך לקוביות כמו שאתם אוהבים ואז לפזר עליו שתי כפות קורנפלור לכסות ולתת לעמוד כחצי שעה - זה יעשה לכם את הבשר רך רך רך ולא סיבי
כרוב סיני (bok choy אם אני לא טועה...)
גזר
פטריות שיטקה חתוכות
קצת בצל ירוק חתוך
מלח ופלפל (ומי שצריך אבקת עוף)
תוספות אחרות שאתם אוהבים: סוגים אחרים של פטריות, נבגים, קישואים, אפילו פלפל אדום
איטריות udon קפואות או בשקית ולבשל לפי ההוראות
&nbsp
&nbsp
מחממים את שמן השומשים מטגנים את הגינגר והשום דקה ואז שופכים את המים לתוך הסיר
מוסיפים את הגזר, התבלינים (סויה, מירין, מלח ופלפל), עוף וכמה עלי כרוב סיני בשביל הטעם
נותנים למרק להתבשל ומשפרים טעמים לפי איך שאתם אוהבים - לפעמים אפשר להוסיף עוד קצת סויה ומירין
&nbsp
לקראת ישיבה מכינים את האטריות לפי ההוראות ובמקביל מוסיפים את הפטריות, ועלי הכרוב והנבטים וכל דבר אחר שאתם אוהבים וצריך בישול קצרצר.
&nbsp
בקערה שמים אטריות ושופכים מעל את המרק וקצת בצל ירוק.
&nbsp
בתאבון - מה שטוב שזה הכל במנה אחת ושלום
 
מרק ירקות.

אני מכינה מרק ירקות שכולם מתלהבים.
הסוד נראה לי נמצא בשעועית ברוטב עגבניות שאני מוסיפה או בעדשים האדומות שמעבות את המרק, כי אין שום דבר מיוחד במרכיבים: בצל שמטגנת לפני, תפ"א, גזר, עדשים אדומות, שעועית ברוטב עגבניות מקופסת שימורים, הרבה פטרוזילה טריה ואבקת מרק.

אני מאוד אוהבת מרקים
 
אצלנו גם לא היה יותר מידי בישול, כרגיל


מתבאסת להכין רק לעצמי ובערב או שיוצאים או שסתם אוכלים כריך...
&nbsp
הכנתי אתמול סופסוף פירה כמו שאוהבת- יצא ממש טעים.
וניסיתי להכין חלות קטנות, אבל השתמשתי בשמרים שכנראה לא היו טובים והבצק לא תפח
באסה...
ובמהלך השבוע הכנתי עוגת תפוזים של ניקי ב.
&nbsp
&nbsp
 

noaronen1

New member
אחרי שהתחלתי לחטוא בשמרים

יש כאן הרבה מאוד סוגים, כאלו שלתפיחה מהירה בשקיות (כמו של אבקת אפייה) ויש שמרים יבשים. את צריכה לבדוק איזה סוג ולוודא שאת שמה מידות נכונות. כי שמרים יבשים הם לא כמו שמרית, אם אני מבינה נכון מהרפתקאות השמרים שלי בתקופה האחרונה.
&nbsp
&nbsp
 

TearGarden

New member
אני מתה על מרקים!


מכינה המון מרקים בחורף...
השבוע הכנתי מרק ״עוף״ צמחוני. כל הסיפור הוא בתיבול.
הכנסתי כל הירקות לסיר גדול (אני אישית שמה בצל שלם מקולף, שורש סלרי, מקלות סלרי, גזר, קישואים, בטטה, דלעת, תפו״א.... מה שיש בבית), כף שמן, ממלאה מים עד לכיסוי הירקות. כשרותח מתבלת בכף מלח, פלפל לבן, רבע כפית כורכום כפית זרעי כוסברה טחונים (אפשר להוסיף גם כף-שתיים של מיץ לימון), מנמיכה את האש ומבשלת כשעה. בחצי השעה האחרונה אני מוסיפה חומוס או שעועית מקופסת שימורים, או כאלה שכבר הושרו ובושלו.
יוצא מאוד טעים ומתובל היטב בלי שימוש באבקות מרק למיניהן.

מרק אפונה יבשה:
2 כוסות אפונה יבשה שטופה
כף שמן
בצל קצוץ
3-4 גזרים חתוכים לעיגולים או קוביות
חבילת כוסברה קצוצה
מטגנים את הבצל בכף השמן עד לשקיפות, מוסיפים את הגזר ונותנים להתבשל עוד 2-3 דקות. מוסיפים את האפונה היבשה וממלאים מים (בערך 8-10 כוסות, תלוי ברמת הסמיכות שאתם אוהבים). מתבלים במלח ופלפל שחור (אפשר להוסיף עוד תבלינים אבל את המרק הזה אני אוהבת בתיבול פשוט) ומביאים לרתיחה. כשרותח מוסיפים את הכוסברה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות עד שעה.

מרק עדשים כתומות:
2 כוסות עדשים כתומות שטופות
3 כפות אורז לבן לא מבושל ושטוף
כף שמן
בצל קצוץ
2-3 שינים שום כתושות
מטגנים את הבצל בכף השמן עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את העדשים והאורז ומערבבים טוב. מוסיפים 8-10 כוסות מים (שוב - תלוי ברמת הסמיכות הרצויה). מתבלים במלח, פלפל ומעט קנמון (כן! קנמון! זה יוא מאוד טעים!), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
אוכלים עם צנוניות בצד.

היום אני מתכננת להכין מרק כתום וקובות צמחוניות למרק (מה שתכננתי לשבוע שעבר ולא יצא).

בתאבון!
 

alphadelta

New member
אנסה את מרק העדשים

נשמע טעים. את חושבת שאפשר עם אורז מלא?
 

alphadelta

New member
מהרגע שהטמפרטורות יורדות כמות המרקים עולה

ככה זה אצלינו בבית. מרק ירקות זה המנצח. אבל יש עוד מרק אחד אהוב שקל להכנה באופן מביש כמעט. קולפים וחותכים גזרים ושמים אותם בסיר רחב. מכסים את הגזרים עם מים. מוסיפים שורש אחד של פטרוזיליה. מבשלים עד שהגזרים רכים. כשהגזרים רכים, מועכים אותם עם המים וללא השורש בבלנדר טוב. ככל שהבלנדר יותר המרק יוצא יותר קרמי. ת ע נ ו ג
 

noaronen1

New member
תגידו יש מצב לשרשור מתכוני חצילים???

אני יודעת שהעולם נחלק לאלו שלא יכולים לסבול חצילים ואלו כמוני שאוהבים.
אני מתה על חצילים בכל ביקור בישראל אני אוכלת בכל מקום רק חצילים.
ממש ממש אשמח ללמוד טיפים של מה משפר את הטעם בעיקר במתכונים בבישול או אפייה.
אם אפשר מתכונים ללא טיגון (ו-יש לי כיריים אינדוקציה כך שאני לא יכולה להכין אותם על הגז עם אש פתוחה).
תודה מראש ושבת שלום לכולם!!!
 

1me too1

New member
חצילים מבושלים - מתכון מהמשפחה של בעלי

מקלפים שני חצילים וחותכים לקוביות. שמים בסיר עם ביצה מכסים במים ומרתיכים.
כשזה רך, מסננים את החצילים וסוחטים עד כמה שאפשר.
שמים בקערה את החצילים, ביצה, קצת בצל, שן שום (1-2).
טוחנים הכל בבלנדר לעיסה. מוסיפים מיונז, מלח, פלפל לפי הטעם.
אוכלים בשישי בערב עם חלה טרייה
מעדן

&nbsp
וגם גלילות חצילים.
פורסים חצילים לפרוסות דקות. אופים מס' דק' בתנור.
כשזה רך, מוציאים מורחים ברוטב עגבניות (כמו של פסטה) ושמים פרוסה של גבנ"צ
מגלגלים כל פרוסה לגליל ומסדרים בתבנית.
כשהכל מונח בתבנית שופכים את שארית הרוטב ומפזרים עוד קצת גבנ"צ מלמעלה.
מכניסים לתנור ואופים.
יוצא טעים
 

noaronen1

New member
כשאת אומרת שמים עם ביצה

ביצה עם קליפה כדי שתצא ביצה קשה?
מתכון מאוד מעניין!
 

1me too1

New member
כן

לשים ביצה שלמה עם החצילים הרתוכים ולבשל עד שהחצילים רכים והביצה קשה.
לטחון את הכל ביחד
אני תבאופן אישי לא יכולה לאכול את החצילים הקלויים, לא טעים לי. החציל הזה נראה כמו החצילים הקלויים אבל הטעם אחר
 
חצילים ברוטב עגבניות


אני מתה על חצילים, בכל צורה. בעלי אלרגי להם, זה עושה לו גירוד בפה, אז חצילים לא נכנסים אלינו הביתה


מתכון שהייתי מכינה בזמנו היה חצילים ברוטב עגבניות:
[URL]http://www.nikib.co.il/tosafot/26880/[/URL]

מוסקה - שמבחינתי זה לזניה שמוסיפים לשכבות שיכבת חצילים. כיוון שאני צמחונית, השתמשתי בתחליף צמחוני לבשר טחון. אז מכינים את הלזניה המועדפת, ומוסיפים שיכבת חצילים מטוגנים או בתנור.

איזה כייף לך
 

alphadelta

New member
חצילים

כשגרנו בדירה ללא כיריים של גז , קליתי אותם בתנור. זה אמנם לא בדיוק אותו דבר אבל לא כזה נורא. עוד אפשרות: קליה על הגריל. זה מה שאני עושה עכשיו וזה יוצא מאד טעים. אשמח לצרף מתכונים לגריל אם מעניין. שמעתי שיש כאלה שקולים על מחבת., כזו של סטייק, מעולם לא ניסיתי. לגבי מתכונים: רטטוי הוא מתכון טעים בימי החורף.
 

mumfor4

New member
שמעתי חצילים ובאתי .

מליון ואריאציות ודווקא לא המטוגנות , למרות שזה הכי טעים עם חלה טריה , חציל מטוגן ומטבוחה חריפה . ( מזל שאני לא בהריון ) תגידי מתי לעצור .חצילים קלויים , אני חורצת אותם לאורך בסכין , מכניסה שיני שום ואופה בתנור , הופכת מדי פעם . כשהם מוכנים מוציאה את הפנים . חלק הולך לממרח חצילים עם טחינה גולמית ושום (קונפי) שהיה בתוך החציל , וחלק לממרח מיונז .חצילים כמו מטבוחה : בסיר עמוק שמה 3 כפות שמן זית משובח ( יהיה הרבה נפח אבל זה יצטמצם ) מטגנת בצל גדול מוסיפה 4 עגבניות חתוכות ללא הקליפה , פלפל צ׳ילי אחד חתוך דק , 8 שיני שום קצוצות , 3 חצילים חתוכים לקוביות קטנות , מערבבת הכול יחד מוסיפה כף פפריקה מתוקה , מלח לפי הטעם וכפית אורגנו , לא צריך להוסיף מים , החצילים יתבשלו עם נוזלי העגבניות . על אש קטנה עד שזה מסמיך .נשמר בצנצנת מעולה , לשים מעל עוד טיפה שמן זית .גלילות חצילים עם גבינת עיזים . חותכת את החצילים לרוחב לפרוסות בעובי חצי סנטימטר , מברישה בשמן זית ואופה בתנור , כשהן מוכנות , לוקחת טבעת של גבינת עיזים בקצה של כול חציל ומגלגלת , אפשר להוסיף עשבי תיבול שאוהבים . סלט חסה עם קוביות חצילים ( לאפות בתנור רצועות מוברשות ולחתוך לקוביות ) וגבינה בולגרית . קצת שמן זית מעל וחומץ בלסמי . אם תרצי עוד השמיים הם הגבול .
 
נכנס בי ג'וק אתמול ובישלתי לנו ארוחת ערב חביבה


מרק ירקות (אל תתלהבו זה מרק בשקית, יחסית בלי תוספות לא רצויות ומזיקות) עם קוסקוס ו"משה בתיבה" סתם כי ממש התחשק לי ומצאתי בצק עלים סופסוף.
האמת שהנקניקיות עוף שהשתמשתי בהן היו ממש מעפנות ומאוד מלוחות אז לא ממש אכלנו את הנקניקיות עצמן אבל עם המרק עם הקוסקוס היה מעולה.
&nbsp
סוג של ארוחה מפסקת, יש לנו היום בדיקות אצל רופאת משפחה וצריכים להיות בצום 6 שעות
.
 

noaronen1

New member
המרק הזה הוא הבא שאני מנסה להכין - מרק עדשים הודי

http://vegetariangastronomy.com/2014/06/urad-dal-soup-onions-garlic/
&nbsp
Ingredients:
&nbsp
3 cups urad daal skinned and split , cooked (see notes below on how to cook)
3 tbsp chana daal , cooked (see notes below on how to cook)
1/2 medium white onion, finely chopped
1/2 green fresh jalapeno chili, de-seeded and finely chopped
3 cloves garlic, minced
1/2 teasp black mustard seeds
1/4 teasp red chili powder (optional)
1/2 teasp turmeric powder
3/4 - 1 teasp. salt
pinch asafetida or hing (may need to omit for gluten-free , see notes below)
1/4 cup fresh cilantro + extra for garnish, finely chopped
1 1/2 tbsp vegetable oil or grapeseed oil (or your favorite cooking oil)
2 cups water
Directions:
&nbsp
In a large non-stick pot, heat the oil on medium heat.
Add the black mustard seeds and asafetida and fry for a few seconds until fragrant.
Immediately add the garlic, onions, and green jalapeno chili. Saute until fragrant and the onions start to become translucent. Be sure not to burn the mixture. If you find this happening, either add some more oil or turn down the heat.
Add the cooked urad dal, cooked chana dal, turmeric powder, and salt. Saute with the onion-garlic mixture for a few minutes, mixing frequently.
Add the water and the bring the soup to a gentle simmer. Once simmering, turn down the heat to medium-low.
Continue to simmer on low heat until some of the water boils off and the soup becomes thick in consistency (about 10-20 min). If you start to feel the soup becoming too thick, you can add a little more water.
Add the chopped cilantro. If needed, season once more with salt to taste. Simmer for additional 3-5 minutes.
Garnish with some fresh cilantro and serve warm with some fresh roti, naan, or toasted french bread.
Notes:
&nbsp
Urad Dal - These are black lentils (or urad dal) that have been split and skinned.
&nbsp
Chana Dal - Chana Dal is also known as Split Bengal Gram. Be sure not to confuse it with Yellow split peas, as they are not the same. You can find this Dal at any local Indian market in bulk for cheap. You can also find it at places like Whole Foods or Amazon.
&nbsp
To Cook Dal - Combine both the Urad and Chana Dal in a bowl. Wash and soak in water for about 20-30 minutes. Drain the water and cook using one of two methods: (1) Pressure Cooker , or (2) Pot of boiling water. Cook the Dal until soft, but not mushy. Drain the water after cooking the dal.
&nbsp
Asafetida (hing) - Although this powder is naturally gluten-free, it is almost always manufactured by diluting it significantly with wheat flour. There are some brands you can find that make it with rice flour. If you are uncertain and have a gluten-free diet, then you can easily omit this ingredient.
 
למעלה