פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אז אני פותחת את הפינה באיחור. למה? פשוט כי שכחתי מזה אתמול. ידעתי שהיתה סיבה שהתחלתי לפתוח את הפינה בסופי שבוע, אבל לאור ההענות שהיתה בפינה בשבוע שעבר כנראה שאין לי ברירה!
בכל מקרה היה שבוע מוצלח מאוד מבחינת בישולים. הכנתי פשטידת מנגולד וגבינות שהגדול ובעלי אהבו (הקטנים פחות) וקרואסון של גבינות וזיתים שנחטפו.
חג ההודיה מגיע לתושבי ארה"ב בשבוע הבא. האם אתם מארחים או מתארחים? אני מארחת את גיסי ומשפחתו ונהיה 9 אנשים. בעלי אחראי על ההודו ואני על כל השאר.
אשמח אם תשתפו במתכונים ותפריטים שלכם לחג, אם אתם מכינים משהו מיוחד. לטובת אלו שחדשים ביבשת, תשתפו גם איך אתם מכינים את ההודו שלכם.
חוץ מזה, אם היו לכם מתכונים מוצלחים השבוע אשמח לקרוא אותם. ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
פשטידת גבינות ומנגולד (swiss chard)

פשטידה נורא פשוטה להכנה. לא צריך אפילו בצק. פשוט לקצוץ ולערבב.

המצרכים:
7 עלי מנגולד (או כל עלים ירוקים עבים)
1 בצל גדול
250 גרם קוט'ג
100 גרם שמנת חמוצה
1/4 כוס פטה
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לקצוץ את הבצל לקוביות ולטגן קלות עד להזהבה.
2. להוריד את העלים מהגבעול, לשטוף היטב, ולקצוץ גס (אין צורך בבישול מקדים).
3. בקערה גדולה לערבב את כל המצרכים ביחד. להוסיף גם את הבצל ועלי המנגולד.
4. לשמן תבנית היטב ולשפוך לתוכה את הבלילה
5. להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות. לאפות כ45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה. לתת לנוח כ10 דקות לפני שפורסים כדי שהפשטידה תתייצב.

 

Mottek

New member
קרואסון גבינות וזיתים

הבצק כל-כך קל להכין, והילדים נהנו לעזור לי. הם חתכו את הזיתים וגם עזרו לי לגלגל לצורת קרואסון. היה כיף להכין את זה איתם!

המצרכים:
1/2 3 כוסות קמח
200 גרם חמאה רכה
200 גרם שמנת חמוצה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/4 כוס זיתים קצוצים, איזה סוג שרוצים
2 כפות עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ דק
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
1 ביצה להברשה

אופן ההכנה:
1. לקצוץ את הזיתים דק.
2. לקצוץ את העירית/בצל ירוק דק
3. בתוך קערה לערבב את כל המרכיבים (למעט הביצה) עד לקבלת בצק אחיד, רך וגמיש.
4. לקרר את הבצק לשעה במקרר.
5. לרדד את הבצק (בערך 2-3 מ"מ) וליצור משולשים.
6. לגלגל את המשולשים לצורת קרואסון (מהחלק העבה אל הדק).
7. להבריש ביצה על הקרואסונים (אפשר לפזר קצת סומסום אם רוצים) 8. לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות עד שמשחים.

 

Mottek

New member
אולי...

זאת אומרת את יכולה לנסות לגלגל בתוך בצק עלים קצת זיתים, גבינה צהובה ועירית אבל היופי במתכון הזה הוא שהזיתים נמצאים ממש בתוך הבצק עצמו ושאת אוכלת אותם בכל ביס.
אם תנסי עם פילו או בצק עלים אז תחזרי לעדכן איך יצא.
שבת שלום!
 
בדיוק באתי לבדוק אם העלית כבר


אני מחכה לפינה הזו כי היא מאתגרת אותי וגורמת לי לחשק לבשל ולאפות

&nbsp
&nbsp
אז השבוע היה שיפור בגזרת המטבח אצלנו:
&nbsp
קוסקוס במרק עוף- לא הקוסקוס שאני אוהבת אלא מה שהיה בחנות (יותר גדול, דומה לפתיתים אבל בטעם הוא קוסקוס אז זה מה שחשוב
).
"משה בתיבה" שיצא מלוח בגלל נקניקיות העוף- הנקניקיות שקנינו ממש לא טעימות...
&nbsp
סלט יווני ממש ממש טעים, אחרי ששמתי לב שפשוט לא יודעים להכין פה סלט יווני נורמלי (מגישים ערימת עלים תפלים ויבשים עם כמה עגבניות שרי, פירורי גבינה בולגרית, כמה זיתים וזהו...).
&nbsp
והיום:
לחמניות שבת של הגן- מתכון של ניקי ב.-מומלץ בחום!
בראוניז נוטלה- מהספר של ששת מתוקים
&nbsp
ומפשירה עוף-נראה לי אני אכין לארוחת ערב היום עוף בדבש, תפוחי אדמה "מדורה" ותירס חם
.
 

Mottek

New member
נשמע טעים!

איך את מכינה את הסלט היווני שלך? איזה רוטב את מוסיפה?
 
הסלט היווני שלי


או כמו שאנחנו קוראים לו- "יאסו"

&nbsp
עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מלפפונים חתוכים קצוץ
קוביות גבינה בולגרית
זיתים שחורים
אגוזי מלך ו/או צנוברים
&nbsp
מתבלת ממש בפשטות- שמן זית ומעט מיץ לימון, כמובן מלח פלפל.
 
דווקא השבוע יש לי כמה דברים לפינה.

היו לי המון תפוחי אדמה, אז החלטתי להכין לביבות תפוחי אדמה אפויות ממתכון של של ניקי.ב. אני לא אהבתי את המרקם, אבל אחרים דווקא אהבו.
http://www.nikib.co.il/holidays/hanuka/14508/

באמצע השבוע הכנתי ירקות "מוקפצים" עם תחליף צמחוני לקוביות עוף של QUORN, יצא מאוד טעים ומכיוון שיצאה כמות גדולה, למחרת הכנתי לי לארוחת צהריים פתיתים (יבוא אישי מישראל כי כאן אין בנמצא) והוספתי את השאריות ומאוד מאוד אהבתי את השילוב.

לירקות מוקפצים עם קוביות עוף (או במקרה שלי תחליף צמחוני):
חותכת לחתיכות ארוכות: גזר, כרוב לבן ובצל. מוסיפה גם שעועית ירוקה ואגוזי קשיו ומטוגנת הכל עם העוף. מתבלת עם רוטב סויה בלבד.



 

TearGarden

New member
בישולים


אני בקנדה, ופה חג ההודיה נחגג כבר בתחילת החודש... בכל מקרה לא עשינו שום דבר מיוחד לציון החג.

בסופ"ש הכנתי פנקייקים. לכאורה אין בהם שום דבר מיוחד פרט לעובדה שלדעתי זה המתכון המוצלח ביותר שניסיתי עד היום (וניסיתי המון), ואני דבקה בו כבר יותר משנה. בדרך כלל אני מכינה פנקייקים רגילים אבל הפעם הוספתי לבלילה שוקולד צ'יפס... מה אני אגיד - יצא טעים טעים וסופר מושחת.
זה המתכון: http://www.marthastewart.com/338185/basic-pancakes
אני באופן אישי מפחיתה את כמות הסוכר ביותר מחצי, והפעם בגלל השוקולד צ'יפס לא הוספתי סוכר בכלל.

חוץ מזה, בשבת סופסוף קיבלתי את הפוד פרוססור שהזמנתי וכבר הכנתי לי ממרח תמרים שיצא מאוד טעים (עם טחינה!), ואני מתכננת להכין פסטו וממרח פלפלים.
הכנתי גם מרק כתום שיצא מאוד טעים ומזין (ירקות כתומים, עדשים כתומות ו...טחינה!), לביבות בטטה שהמצאתי ויצאו ממש לא רעות, תבשיל אפונה ברוטב עגבניות על אורז צהוב ופסטה ברוטב שמנת ובטטה (במקום שמנת השתמשתי בחלב 3%).

אני צריכה להתחיל לצלם יותר את מה שאני מכינה - יטופל.

סופ"ש נעים לכולם!

 

TearGarden

New member
בטח!

זה מה שאני עשיתי:

מצרכים:
- פטריות שמפניון חתוכות - כמה שאוהבים (אני אוהבת מלא!), אפשר גם לשלב עוד סוגי פטריות.
- קוביית חמאה
- 3 כוסות חלב
- כף אבקת מרק פטריות (יודעת שלא הכי בריא, אני מניחה שאפשר להחליף את זה במשהו אחר שיוכל להסמיך את הרוטב)
- בטטה חתוכה לקוביות קטנות
- רסק עגבניות
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט

מחממים תמור ל-190 מעלות (375 פרנהייט), חותכים את הבטטה לקוביות קטנות, מניחים בתבנית עם נייר אפייה, זורים קצת מלח ופלפל ומעט שמן זית ומכניסים לתנור עד שהקוביות מוכנות (אני אוהבת אותן טיפה שרופות בצדדים).

בנתיים, בסיר גדול ממיסים קוביית חמאה (אין לי מידה - קוביה קטנה) יחד עם 3 כוסות חלב ***.
בנתיים ממיסים כף אבקת פטריות בחצי כוס מים רותחים, כשהחמאה נמסה לגמרי בחלב מוסיפים את המים עם אבקת הפטריות ואת הפטריות הטריות, כשרותח מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עם מכסה פתוח על מנת להסמיך את הרוטב.

בזמן הזה מתחילים להרתיח מים לפסטה ומבשלים את הפסטה חצי בישול.
כשהרוטב קצת הסמיך, מוסיפים כף רסק עגבניות, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומעט אגוז מוסקט (מעט - זה נוטה להשתלט על הטעם), אני גם הוספתי כמה טיפות שמן פטריות כמהין. ממשיכים לבשל עוד כמה דקות שיסמיך עוד קצת.

כשהפסטה מוכנה (חצי בישול, כן?) מוסיפים אותה לסיר הרוטב יחד עם הבטטות, ומבשלים יחד עוד כמה דקות עד שהפסטה מוכנה.

מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.

*** למי שאוהב שום אפשר גם לטגן שן או שתיים כתושות בחמאה לפני שמוסיפים את החלב.

לדעתי זה נהיה טעים יותר ביום למחרת.
 

רקונית

New member
אפשר בבקשה את המתכון שלך לאפונה ברוטב עגבניות?

אני מחפשת טעם מסויים (טעם ילדות של מטבחים אחרים משלנו), בינתיים ניסיתי כמה מתכונים וזה לא זה, אמנם טעים אבל שונה.
אולי מאצלך תבוא הישועה...
תודה!
 
למעלה