פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

שבוע שעבר לא פתחתי את הפינה כי בישלתי המון ואחר כך הייתי עסוקה אם האירוח ואחר כך זמן עם המשפחה... טוב אתם כבר יודעים את זה.
בכל מקרה, בישולים היו השבוע, וחלקם יצאו גם מוצלחים מאוד. השבוע הכנתי כדורי תפוחי אדמה שיצאו ממש טעימים. בנוסף גם הכנתי שפצל תרד שזה בעצם כמו פסטה. בריא אולי לא כל-כך, אבל הילדים מאוד מאוד אהבו.
מה איתכם? מה אתם הכנתם השבוע? אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
כדורי תפוחי אדמה

רציתי להכין משהו קצת שונה לארוחת הערב, ומצאתי את המתכון הזה. היה מאוד קל להכנה ויצא טעים. בעלי בהתחלה עיקם את האף כי התכוונתי לאפות את הכדורים במקום לטגן אותם. אמרתי לו שאני מכינה לפי המתכון ולמחרת הוא מוזמן לטגן את השאריות. אתם יודעים מה? יצא כל-כך טוב שהוא אפילו לא טרח.

המצרכים:
2 תפוחי אדמה
1/2 כוס קמח
1 כף קורנפלור
1/2 כפית מלח
פלפל
1 חלמון
1/2 1 כוסות פאנקו (או לפי הצורך)
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
1. לחמם תבנית אפיה בתנור שחומם מראש ל220 מעלות.
2. לקלף את תפוחי האדמה ולגרור אותם לתוך קערה גדולה.
3. להרתיח מים ולשפוך עד כ5ס"מ מעל תפוחי האדמה. לחכות 10 דקות.
4. לסנן את תפוחי האדמה, לשטוף ולסחוט היטב.
5. לערבב את תפוחי האדמה עם הקמח, קורנפלור, מלח, פלפל וחלמון. לערבב היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
6. ליצור כדורים מהתפוחי אדמה ולטבול בתוך הפאנקו מכל הכיוונים.
7. לשמן את התבנית החמה ולהניח את הכדורים המוכנים.
8. להבריש את הכדורים עם מעט שמן זית ולהחזיר לתנור. לאפות כ30 דקות עד שהכדורים משחימים (כדאי להפוך פעם אחת במהלך האפיה).
להגיש עם קטשופ או כל רוטב אחר.

 

Mottek

New member
שפצל תרד

שפצל זה בעצם סוג של פסטה. לוקח הרבה זמן יחסית להכין את זה, אבל הילדים מתים על זה ומחסלים את הכל, כל פעם מחדש. מה שכן, זה קצת מלכלך.

המצרכים:
300 גרם תרד
4 ביצים
1/2 כוס מים
3 כוסות קמח
מלח/פלפל לפי הטעם
3 כפות שמן
50 גרם חמאה

אופן ההכנה:
1. לחלוט את התרד בסיר מים רותחים עם כף מלח לכחצי דקה (עד שמתקבל צבע ירוק בוהק). להוציא מהמים ולשטוף תחת מים קרים. לשמור את מי הבישול.
2. לטחון את התרד והביצים בתוך מעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה.
3. לערבב קמח, כף מלח ופלפל בקערה גדולה.
4. להוסיף את עיסת התרד אל תערובת הקמח ולערבב היטב עד לקבלת עיסה אחידה (מרקם של בלילת עוגה).
5. להביא את מי הבישול בסיר גדול לרתיחה מבעבעת.
6. לשים כמות של הבלילה בתוך מסננת עם חורים גדולים (לא מסננת רשת). בעזרת כף לבחוש את הבלילה ולדחוף אותה החוצה את תוך המים הרותחים.
7. לתת לשפצל להתבשל עד שהם צפים, כ3 דקות.
8. לחזור על הפעולה עם שאר הבלילה.
9. להוסיף קצת שמן לשפצל המוכנים כדי שלא ידבקו אחד לשני.
10. להגשה, להקפיץ את השפצל בקצת חמאה מומסת במשך כמה דקות עד שהם מזהיבים ונפרדים. לתבל במלח ופלפל לפי הצורך.

* אם הבלילה יוצאת סמיכה מידי, להוסיף עוד מים.
* אם הבלילה מתפרקת במים סימן שהיא דלילה מידי ויש להוסיף עוד קמח.

 

Sinophile

New member
נשמע מעולה!! ויש לי אפילו את המכשיר המיוחד

להכנת השפעצל


 

Mottek

New member
וואלה!

לא ידעתי שיש מכשיר שמיועד לזה!
את מכינה הרבה? יש לך מתכונים אחרים?
 

Sinophile

New member
לא, הכנתי פעמים ספורות בלבד


לפעמים, כתוספת למרק (בד״כ עוף) הכנתי לילדים שפעצל.
בזמנו, חברתי הסלובקית למדה אותי להכין Halušky. מדובר במין מאכל שדומה לניוקי, אלא שתפוחי האדמה אינם מבושלים אלא מגוררים דק ובתוספת קמח הופכים לבלילה סמי-סמיכה. בעזרת המכשיר הנ״ל מבשלים במים רותחים (את המכשיר הביאה לי חברתי מסלובקיה) ואחרי כן נהוג לערבב עם גבינה (אפשר גבינת שמנת) וחתיכות בייקון.
 
מאפינס ברוקולי וגבינות

אוף מחכה כבר לארגז הגדול שצפוי להגיע עם כל התבניות, חותכנים וכו' -זה הארגז הכי שווה ששלחנו


והנה המתכון למאפינס- פעם ראשונה שהכנתי ויצא ממש טעים:

מבשלים ברוקולי עם מעט מלח ונותנים לו להצטנן. מערבבים היטב שמנת חמוצה, קוטג /גבינה לבנה וכל גבינה מגורדת שאוהבים (אני שמתי גבינה לבנה ,שמנת חמוצה פרמזן ומוצרלה),מוסיפים לתערובת אבקת אפייה,3 ביצים, 6 כפות פירורי לחם,פלפל שחור. מערבבים הכל ומכניסים לתוך התבניות. מכניסים באמצע כל מאפינס כמה פרחי ברוקולי מפורקים ומכניסים לתנור על 180 מעלות למשך כ20-25 דקות עד שהמאפינס נראה אפוי לגמרי.

 

1me too1

New member
הו! השבוע בישלתי p-:

שניצלים
מרק עדשים וגריסים
וחזה עוף עם פתיתים ופסטה מהאתר של ניקי ב. שיצא טעים מאוד והיה הצלחה גדולה.
 
וריאציה של פשטידת בצל עם כרוב לבן.

השבוע שוב, נתקעתי עם כרוב לבן והייתי חייבת לעשות איתו משהוא.
החלטתי לעשות ניסוי ולהוסיף כרוב לפשטידת ללקק את האצבעות
https://www.bishulim.co.il/פשטידת_בצל_ללקק_ת’אצבעות!
שמתי 2 בצלים במקום 4 לפי המתכון ובמקום עוד 2 בצלים חתכתי רצועות כרוב - יצא מעולה. בעלי אמר שזה יצא יותר טעים


שוב אשמח למתכונים שווים שאתם עושים עם כרוב לבן (כבר ביקשתי מתכונים לפני כמה חודשים
)
 

mumfor4

New member
נירית, עוקבת אחרייך

בשקט בשקט את מבשלת מטעמים שם בכפר הקטן והסקוטי.
עם כרוב אני אוהבת להכין ממולאים. סלט וחמוצים.

מתכון לממולאים תמצאי בפייסבוק.
לסלט אני חותכת את הכרוב לרצועות, מעסה עם מלח ואז שוטפת היטב במים חמימים.
מוסיפה מיץ מ2 לימונים, גו'זי בר, או חמוציות, פקאנים מסוכרים פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם, ורבע כוס שומשום קלוי. מתבלת במעט שמן זית משובח.

חמוצים, בצנצנת זכוכית מעוקרת דוחסת את הכרוב חתוך לרבעים, מוסיפה כוס חומץ שיני שום ופלפל חריף יבש, מעט מלח וכפית כורכום וממלאה מים עד הסוף.
 

Numi112

New member
כתבתי לך בפוסט השני-אשמח למתכוני סיר איטי

ראיתי באיחור שהגבת אליי עם הסיר לבישול איטי-
אשמח מאוווווד למתכונים
(אוהבים עוף וצמחוני, פחות בשר)

תודה רבה
 

mumfor4

New member
בשמחה אתן לך מתכונים

כמה מילים לפני כן .
יש כול מיני סירי בישול איטי , שלי למשל מתחמם ומבשל מאוד מהר יחסית .
אני לא עושה הכנות או טיגונים על הגז , ישר מכניסה הכול פנימה .

עוף עם תפוחי אדמה ובצל :
חותכת שני בצלים גדולים לחצאי טבעות
בקערה שמה את חלקי העוף ותפוחי האדמה ומתבלת בשמן זית , פפריקה מתוקה כף , כפית כורכום , כפית כמון , כפית פלפל שחור גרוס וכף אבקת שום , מעסה היטב ושמה על הבצלים . מוסיפה מים עד כדי כיסוי ושמה על high לשעה .
מורידה לlow לעוד 4 שעות .

ירקות בסיר בישול איטי עם רוטב יין .
לתבשיל כזה יתאימו ירקות שורש ותפוחי אדמה , גם פטריות יוצאות נפלא

שני בצלים גדולים חתוכים לרבעים
סלסילת פטריות שמפיניון של 400 גרם , אל תסבלי בהתחלה נראה כאילו הסיר מלא אבל הפטריות מצטמצמות ממש
8 שיני שום
3 גזרים חתוכים לשניים
8 תפוחי אדמה בינוניים או 15 קטנים
3 פרסניפ חתוכים לאורך
2גבעולי כרפס נקיים ותוכים ל2סנטימטרים
כוס יין אדום יבש
פלפל שחור גרוס כפית גדושה
מלח לפי הטעם
כף מרק עוף
3 כוסות מים רותחים
לשים את הירקות והתבלינים , את מרק העוף להמיס במים הרותחים .
לשים על high שעה ואז על low עד שתראי שתפוחי האדמה רכים , אולי 3שעות .
אם יהיו נוזלים בסיר , להוציא כוס נוזלים החוצה , להמיס לתוכה כפית גדושה קורנפלור ולהחזיר להסמכה .

בהצלחה ,
דורית
 

noaronen1

New member
מרק פטריות עם בורגול - אילתור שיצא מעולה!

מנסה לגוון לחדש ולרגש כמו שאנחנו אומרים..
אז אילתרתי ואנסה לייצר מזה מתכון
1 כף שמן זית
1 שן שום פרוסה לפרוסות
5 פטריות שיטקה בלי רגל חתוכות - לא ממש חשוב איך - אני חתכתי אותן דק
15 פטריות שמפיניון (אפשר גם בלה) חותכת שוב לפרוסות ומשתמשת גם ברגליים
1/2 בצל גדול חתוך לפרוסות דקות
פטריות יבשות - חצי שקית - לשטוף ולשים במים רותחים ל- 10-15 דקות
1 כף קמח
1/8 כפית טימין
מלח פלפל
1 כף אבקת מרק, אבל אפשר להשתמש בציר מרק
1 כף סויה
1/4 כוס בורגול
6 כוסות מים רותחים
אפשר גם קצת גזר וסלרי
פטרוזיליה קצוצה
&nbsp
מחממים סיר עם שמן זית, מטגנים שום, שיש ריח טוב מוסיפים בצל ופטריות למיניהן, עוד לא את היבשות עם המים, מוסיפים אם רוצים קצת סלרי וגזר חתוכים לקוביות. מטגנים על אש לא חזקה מדי שהבצל ישקיף והפרטיות יתרככו. מוסיפים סויה וקמח על אש לא חזקה וממשיכים לערבב. מוסיפים את הפטריות היבשות עם המים שלהן - כי זה עם טעם. מוסיפים את המים הבורגול והתבלינים מלבד הפטרוזיליה. מבשלים עד שהמרק נעשה חום - משהו כמו 20 דקות-30 דקות על אש לא חזקה מדי. מכסה קצת פתוח.
לפני הגשה לקחתי בלנדר ידני (stick) ומעכתי טיפה את הפטריות לא יותר מדי ולהגשה הוספתי קצת חלב סויה (אפשר חלב רגיל/שמנת) ואפשר גם כלום וקצת פטרוזיליה טריה.
בתאבון!
 
תפוחי אדמה בתנור.

ראיתי את זה ברשת וחשבתי ששווה לשים את זה כאן, למרות שלא הכנתי.
אני מכינה משהוא שנראה מאוד דומה, אבל הכל מתבשל בתנור ברוטב בצל: אחרי שהבצל מטוגן אני מוסיפה מים, כשהם רותחים אני מוסיפה קצת אבקת מרק, פפריקה מתוקה (שנותנת את הצבע המדהים, שום ופטרוזיליה. זה יוצא ממש ממש טעים ונראה חגיגי ביותר. אני חותכת את התפוח אדמה לפלחים עד האמצע, כך שהפלחים נשארים מחוברים לתפוח, ולא לפלחים כמו בתמונה, אבל זה לא ממש משנה.
http://www.joyouslydomestic.com/2012/12/crispy-potato-roast.html
 
למעלה