פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

השבוע היה שקט במטבח, עבר עלי שבוע קשה, והראש שלי לא ממש בבישולים. אבל עדיין הצלחתי להכין משהו טעים. הכנתי משולשי תרד. למה משולשים? כי זו צורה יותר מעניינת מסתם ריבועים. הילדים נורא אהבו אותם וכל אחד ביקש תוספות.
אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, בעיקר עכשיו שחנוכה בפתח, מה אתם מכינים לחג?
אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
משולשי תרד

מתכון פשוט להכנה, אך אני ממליצה להכין מראש ולא בדקה התשעים כמו שאני עשיתי. משהו קצת שונה מהפשטידת תרד הרגילה.

המצרכים:
3 ביצים
1 כוס חלב
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
250 גרם גבינה צהובה
500 גרם תרד
מלח/פלפל לפי הטעם
1/4 כוס גבינת פרמזן

אופן ההכנה:
1. לבשל את התרד לפי ההוראות ולסחוט היטב.
2. לערבב בקערה גדולה ביצים, חלב, קמח, אבקת אפיה ומלח פלפל עד לקבלת בלילה אחידה.
3. להוסיף את הגבינה הצהובה והתרד. לערבב היטב ולשפר טעמים.
4. לכסות תבנית שטוחה (כזו בשביל עוגיות) בנייר כסף או אפיה ולשמן היטב. לשפוך את התרד על התבנית ולשטח לשכבה אחידה.
5. לפזר את גבינת הפרמזן על התרד.
6. לאפות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות ל30-40 דקות, עד שהגבינה משחימה והתרד מבעבע בצדדים.
7. לתת לתרד להתקרר, לקלף בעדינות את הנייר, לחתוך ולהגיש. (אם מקלפים את נייר הכסף בעוד המאפה חם הוא יתפרק, כשזה קר זה מתקלף ממש בקלות).

 
שמייח במטבח


שבוע של אפייה אצלי והיום קיבלתי את ארגז האוצרות עם כל תבניות האפייה שלי אז בכלל... הולך להיות שמייח

&nbsp
הכנתי בורקסים מעלי פילו עם בולגרית וגבינה לבנה- לא יצא משהו... המילוי ברח לי וזה לא היה טעים במיוחד. די מאכזב

&nbsp
הכנתי עוגיות סטייל עבאדי- אבל זה יותר בכיוון מתוק ופחות מלוח- מתוך הספר "קופסת העוגיות שלי" של בני סיידא- יצא להיט היסטרי וחוסל ברגע!
&nbsp
הכנתי עוגיות ג'ינגר בצורת דמויות מ-STAR WARS- פעם ראשונה שעבדתי עם בצק של עוגיות ג'ינגר וזה לא יצא להיט, אבל מבטיחה לנסות שוב ולהשתפר

&nbsp
חוץ מזה, בגזרת הבישולים לא משהו מסובך- פסטה ברוטב שמנת פטריות, חביתות וסלט ירקות...
&nbsp
צריכה להתחיל להשקיע בבישולים- אולי זה יגרום לי לאכול מסודר
 

TearGarden

New member
אצלי היה נהדר!

ביומיים האחרונים עברתי קורס Pastries והיה פשוט מדהים! כל כך נהנתי שלמרות שהלכתי מיד אחרי העבודה, שבדרך כלל אני מאוד עייפה, חזרתי הבייתה בעננים וכבר נרשמת לעוד קורסים.
אז כל מה שהכנו בקורס לקחנו הבייתה וביומיים האחרונים חזרתי הבייתה עם:
- Chaux Paste שזה בעצם Cream Puffs ממולאים בקרם פטיסייר, קצפת ותותים
- פאי תפוחים אמריקאי
-שטרודל תפוחי עץ
-עוגת גבינה ניו יורקית
-גרהם קרקרז (ששימשו כבסיס לעוגת הגבינה)
-רוטב וניל מדהים
-ולמדתי להכין גם גלידת וניל אבל אין לי מכונת גלידה בבית (וגם לא תהיה)
את כל זה הכנו ידנית ללא שימוש במיקסר בכלל!

עכשיו מישהו צריך לאכול את כל זה...

אשמח לחלוק במתכונים אם מישהי תרצה.
 

forglemmigej

New member
הפעם אחלוק עוגיות ועוגה

נתחיל בעוגה שכמה שהיא פושטית היא מדהימה בטעם.
עוגת תפוזים
מצרכים: 250 גרם קמח לבן מנופה, 250 גרם חמאה, 150 גרם סוכר, 3 ביצים, קליפת תפוז מגוררת
ציפוי: 2 תפוזים, 1 לימון, 100 גרם סוכר
אופן הכנה: לערבב היטב סוכר וחמאה עד שנהפך לתערובת אחידה, להוסיף ביצה אחת כל פעם , להוסיף לתערובת קליפת תפוז, לערבב את הקמח בפנים. לשטח את הבצק בתבנית עגולה מספר 24 משומנת לאפות כ-50 דקות ב175 מעלות צלסיוס.
לציפוי: למיץ של כל הפירות מוסיפים את הסוכר ומחממים על חום נמוך עד שמתערבב לגמרי. לחכות שיצטנן ולשפוך את המיץ על העוגה.

עוגיות פיניות
מצרכים:
250 גרם קמח מנופה, 1 חלמון, 75 גרם סוכר, 170 גרם חמאה, קצת אבקת אפיה , קליפה מגוררת מלימון אחד.
לציפוי:
אגוזי לוז פרוסים , סוכר פנינים אפשר גם סוכר רגיל , חלבון .
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים לבצק אחיד לשמור במקרר כשעה.
להוציא מהמקרר לרדד הבצק לעובי 1 ס"מ, אני מפזרת קצת קמח על השולחן עליו שמה את גוש הבצק על זה שקית ניילון וכך המערוך לא מלתכלך בזמן הרידוד . מורחים עם מכחול את החלבון מעל זה מפזרים את אגוזי הלוז ומעל זה את הסוכר. האגוזים צריכים להיות מפוזרים קודם כי אחרת הם נושרים בזמן האפיה. . לחתוך לחתיכות קטנות ולשים על תבנית אפיה שטוחה כשעליה נייר אפיה. אני חתכתי עם חותכן לפיצה זה יוצא ממש קל ככה, לאפות ב200 מעלות צלסיוס כעשר דקות.

 

mumfor4

New member
הייתי במטבח , אוהו, כמה הייתי

הכנתי ספינ׳ג שלושה מתכונים , שלושה נסיונות ובסוף חזרתי למתכון של סבתא שלי ז״ל . לא מחליפה .
הכנתי קציצות בקר ועוף שיצאו מעלפות , רוטב סמיך עם טוויסט של אורגנו .

עכשיו קל לי לשתף , הכול באתר . כולל הסברים ושלבי הכנה www.mum4four.com
ברור לי שאת הספינ׳ג אכין עוד כמה פעמים , כבר הולכת לקנות עוד קמח .



 

carlimi

New member
וואי מזה בא לי על הספינג' הזה!!!

ינוסה (ע"י בעלי כמובן) בחג הקרוב
 

noaronen1

New member
מרק קישואים סוף!!!! (כן!!! קישואים)

אז תקשיבו... נכנסתי לבלוג הזה של אפרת - מה את עושה כל היום
http://what-efrat.blogspot.com/
חיפשתי שם מתכון עוגיות למסיבת עוגיות לחג המולד שהוזמנתי אליה. חיפשתי עוגיות טבעוניות ולא מסובכות
והכנתי מתכון שמאד אהבתי - למי שמוכן לנסות קצת דברים אחרים
http://what-efrat.blogspot.co.il/2012/10/blog-post.html
ואז ראיתי את המרק הזה - חבל"ז אני ממש אוהבת את השילוב של התבלינים. מתאים למי שמוכן להרפתקה עם תבלינים.
http://what-efrat.blogspot.co.il/2013/12/blog-post_10.html
אני מאד אהבתי את המרק, למי שנמאס לאכול כל הזמן אותו הדבר, בהחלט מתכון קל להכנה ומאד מיוחד.
 
למעלה