פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

השבוע לא בישלתי הרבה. בין זה שלא הייתי בבית מספר ימים, לחנוכה ולשיפוצים שאנחנו עושים בבית (הכל בלגן!) פשוט לא היה לי ראש לזה וגם לא זמן.
מה כן הכנתי? ברוקולי מוקפץ שיצא מאוד טעים והיה נורא פשוט להכין. בעלי אפילו יצא בהכרזה שזה יהיה נפלא עם עוף.
אז מה איתכם? איזה מטעמים אתם הכנתם השבוע? ראיתי כבר כמה מתכונים ללביבות בשרשור אחר, אשמח אם תשתפו בעוד מטעמים לחג או בכל דבר אחר שהכנתם. אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
ברוקולי וטופו מוקפצים

פשוט מאוד להכין, אפילו האמצעי שהוא הבררן שלי סיים את כל מה שהיה לו על הצלחת.
לצערי לא הספקתי לצלם את המנה.

המצרכים:
1/2 כוס מרק צח
1/4 כוס שרי אדום
3 כפות רוטב סויה
3 כפות קורנפלור
2 כפות סוכר
1/4 כפית פלפל חריף
1 חבילת טופו
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן
3 שיני שום
1 כף ג'ינג'ר מגורר
3 ראשי ברוקולי
3 כפות מים

אופן ההכנה:
1. לערבב את המרק הצח, רוטב סויה, שרי, סוכר, פלפל חריף (אם רוצים) ו1 כף קורנפלור. לערבב היטב ולהניח בצד.
2. לסנן את הטופו ולייבש. לחתוך לקוביות.
3. לבזוק את המלח מעל הטופו ולערבב.
4. להוסיף 2 כפות קורנפלור לטופו ולערבב היטב.
5. לחמם 1 כף שמן במחבת. להוסיף את הטופו. לתת להם להתבשל ב4 דקות. לא לגעת בהם. לערבב ולהמשיך לבשל לעוד 4 דקות בערך עד שהם משחימים יפה.
6. לקצוץ את שיני השום והג'ינג'ר.
7. להוסיף כף שמן למחבת עם הטופו. להוסיף את השום והג'ינג'ר. לטגן קלות כ30 שניות עד שהם ריחניים.
8. להוסיף את הברוקולי והמים. לכסות לכ2-4 דקות עד שהברוקולי מתרככך.
9. להוסיף את הרוטב שהכנו לתוך המחבת. לערבב היטב ולבשל כ2 דקות עד שהרוטב מסמיך. להגיש מעל מצע של אורז.
 
הו חיכיתי לפינת המטבח


השבוע ביליתי הרבה במטבח- זה ממש תרפייה עבורי

&nbsp
לכבוד חנוכה- הכנתי דונאטס אפויים-יש לי תבנית ייעודית. יצא טעים, כמובן חולק ישר לכל מי שהיה באיזור כדי שחס וחלילה לא אתפתה ואוכל

כמו כן, הכנתי לביבות בטטה אפויות.
&nbsp
בלי קשר, נתקעתי עם כמה פטריות מקופסא גדולה של פטריות שמפניון אז חתכתי לקוביות והכנתי מאפינס פטריות שיצא ממש טעים.
&nbsp
היום ממש התחשק לי מרק ערמונים, אז שיגעתי את כל המוכרים במכולת למצוא לי את החומרים אבל בסוף יצא מרק ממש שווה. פינקתי את הדורמנים כרגיל
הם קוראים לי פה Mrs. baker כי אני כל הזמן אופה

&nbsp
וסתם לנשנוש הכנתי שבלולי פיצה ממלוואח.
&nbsp
והכנו סלט יווני כמעט כל ערב

&nbsp
הנה מתכונים לרוב הדברים:
&nbsp
לביבות בטטה אפויות-http://www.nikib.co.il/dairy/4611/
&nbsp
מאפינס פטריות- http://www.nikib.co.il/dairy/4114/
&nbsp
מרק ערמונים-http://www.ptitim.com/chestnuts-soup/
&nbsp
שבלולי פיצה וסלט יווני הכנתי ממה שמכירה,אם רוצים יכולה להעלות את ההסבר
 

Mottek

New member
איזה יופי של מתכונים!

אני אצטרך לנסות כמה מהם בקרוב.
תודה
 
למעלה