פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אז קודם כל חג שמח לכל מי שמציין את חג המולד.
חנוכה סוף כל סוף מאחורינו. הכנתי לביבות פעמיים השבוע וביום ראשון "ביליתי" שלוש שעות בטיגון סופגניות. הכנתי 75 סופגניות שאת רובם בעלי לקח לעבודה. אני צריכה ללמוד להשתמש בשני סירים כדי לחסוך זמן בטיגון. אולי בשנה הבאה אזכור לעשות את זה.
ולמרות החג הצלחתי לבשל כמה דברים טעימים. אז קודם כל, לאחר כל הסופגניות שהכנתי נשארו לי המון חלבונים וחיפשתי מה להכין איתם, חוץ מתפיחה כלשהיא. מצאתי מתכון מעניין של כרובית מקסיקנית מטוגנת. יצא ממש נהדר וכל הילדים אכלו הכל. בנוסף, עוד מתכון טעים היה של בטטה בדבש. היה מאוד פשוט להכנה ותוספת מתוקה ומפתיעה, אבל לא מתוקה מידי.
אז איך עבר עליכם החג? מה בישלתם? אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
כרובית מקסיקנית מטוגנת

אני לא יודעת למה קוראים לזה כרובית מקסיקנית, לא היו שם שום תבלינים מקסיקנים לדעתי. אולי זה משהו שנהוג להכין שם. בכל מקרה היה ממש פשוט להכין ויצא מאוד טעים על מצע של אורז.

המצרכים:
1 כרובית
6 חלמונים
שמן לטיגון
1 קופסא עגבניות כתושות (crushed tomatoes) 16oz
1 כפית אורגנו
מלח/פלפל לפי הטעם
1 בצל
3 כפות חומץ אורז או לבן
2 כפות סוכר חום (או לפי הטעם)

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הבצל לקוביות. לטגן קלות עד להשקפה.
2. להוסיף את האורגנו, עגבניות, חומץ, סוכר, מלח ופלפל. לערבב היטב. לתת לרוטב להתבשל על אש נמוכה להשבחת טעמים. לתקן טעמים.
3. לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים, לשטוף ולייבש היטב.
4. להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
5. לחמם שמן לטיגון במחבת נפרדת.
6. לטבול את פרחי הכרובית בתוך החלמונים ולטגן אותם מכל הצדדים עד שמשחימים.
7. את פרחי הכרובית המטוגנים להוסיף לרוטב העגבניות.
8. לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ20 דקות עד שהכרובית רכה.
9. להגיש חם מעל מצע של אורז

 

Mottek

New member
בטטה בדבש

מאוד פשוט להכין. אומנם חג ההודיה כבר עבר, אבל היה בהחלט מתאים להכין את זה אז.
המצרכים:
2 בטטות
2 כפות דבש
2 כפות שמן זית
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל

אופן ההכנה:
1. מקלפים וחותכים את הבטטות לקוביות בגודל של 2 ס"מ.
2. בקערה נפרדת לערבב את שמן הזית, דבש, קינמון, מלח ופלפל.
3. לשפוך את הבטטה לתוך תערובת הדבש ולערבב היטב.
4. לשפוך את התערובת על תבנית אפיה בשכבה אחידה
5. לאפות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות ל25-30 דקות עד שהבטטות רכות. לערבב פעם אחת באמצע האפיה.

 

noaronen1

New member
משתפת בפלאפל אפוי קל שנזלל על ידי כל בני המשפחה

גיליתי לא מזמן מאפייה של זוג עירקי עם הפיתות הכי מריחות והכי טעימות בעולם.
ומהבלוג שאני אוהבת מצאתי מתכון מנצח לפלאפל מעולה ואפוי שזה אומר בלי טיגון - וכבר סיכמנו שקוראים לי נוע ואני שונאאאאת לטגן והכי שונאת לנקות אחרי הטיגון את הכל מסביב ואת הריח של הטיגון בבית ובשיער.
אז הנה המתכון - אני החלפתי את הפיסטוק בקשיו - העיקר להוסיף אגוז טחון שמייבש את העיסה - אחרת הכדורים נעשים מעוכים כאלה (זה קרה לי בסיבוב הראשון בגלל שהם היו רטובים מדיי). ואצלי לא אוהבים בצל אז ויתרתי על הבצל. והיום הכנתי בלי ירוקים - זה יוצא בסדר גמור - אבל הילדים ביקשו בפעם הבאה פלאפל ירוק עם פטרוזיליה.
הנה הלינק
http://what-efrat.blogspot.com/2013/05/blog-post_26.html
&nbsp
פלאפל ירוק ואפוי /כ- 25 כדורים (מתכון מהבלוג העוצר נשימה sprouted kitchen)
&nbsp
חומרים:
חופן פטרוזיליה, חופן כוסברה, כמה עלי נענע (10-15) וגם שמיר אם אתם אוהבים
(סה"כ תבלינים ירוקים בכמות שממלאת כוס לא דחוסה)
כוס פיסטוקים מקולפים (תטעמו שהם טריים וטעימים)
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים/מקופסא
3 כפות שמן זית
2 שיני שום
חצי בצל קטן מקולף
כף קמח כוסמין או כל קמח אחר
כפית כמון
כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית מלח
- - - - - -
יום קודם - משרים כוס (או יותר - כי זה ממש טעים וישר מכינים עוד) גרגרי חומוס ל 12-24 שעות
(ממש ממליצה להשתמש בגרגרים שלא שכבו על המדף בסופר 9 שנים - קנו חומוס בדוכנים בשוק או בחנויות עם תחלופה גבוהה)
מבשלים את הגרגרים עד שהם רכים מאד (כשעה-שעתיים ולהוריד את הקצף תוך כדי)
- - -
הכנת הפלאפל
מחממים תנור ל180 מעלות
במעבד מזון שמים את עשבי התיבול ומפעילים לכמה שניות לקיצוץ גס
מוסיפים את הפיסטוקים ומפעילים שוב לקיצוץ גס
מוסיפים את כל שאר החומרים - חומוס, בצל, שום, שמן זית, כמון, קמח וסודה לשתייה
מפעילים עד שכל העיסה אחידה ומעורבבת היטב - אך לא יותר מידי - כמו בתמונה
(זה נחמד שיש חתיכות קטנות)
&nbsp
מכדררים כדורים חמודים ומניחים על נייר אפיה - לא צריך לעשות רווחים גדולים
כדאי להכין קערת מים כדי לטבול בה את הידיים בין כדור לכדור כיזה קצת נדבק לידיים
&nbsp
אופים 15 דקות על טורבו, או עד שהכדורים משחימים קלות, אפשר להוציא אחד ולטעום אם מוכן
הי - אמרתי אחד!!:)
&nbsp
רצים בחזרה למעבד מזון ומכינים עוד נגלה - זה מה-זה טעים!!
&nbsp
**אין לכם מעבד מזון?
תקנו אחד!
וברצינות:
קוצצים את עשבי התיבול קטן קטן עם סכין גדולה
מכניסים את הפיסטוקים לשקית ושוברים עם דופק שניצלים עד שהם שבורים לחתיכות ממש קטנות
מועכים את גרגרי החומוס עם מועך פירה
מערבבים את כל החומרים היטב
&nbsp
 

Mottek

New member
אגב, אני צריכה לנסות את המרק קישואים שלך

משבוע שעבר. נשמע טעים במיוחד!
 

mumfor4

New member
מטבח בחופש

אז אצלי הילדים בחופשה , מה שאומר שאני הרבה יותר בסופר כול היום יש מישהו שפותח וסוגר את המקרר
אני עוד לא מסיימת להדיח כלים של ארוחת הבוקר , כבר מישהו רעב לצהריים .
גם אצלכם זה ככה ?
התרפיה שלי זה בצק , אני אוהבת ללוש מסתבר , ידנית כי טרם מצאתי את האחד , כלומר אני יודעת מה הוא יהיה אבל לא סגורה על זה במאה אחוזים .
הכנתי פוקאצינות משילוב קמחים וזה המתכון שלי :
3 כוסות קמח אורגאני
2.5 כוסות קמח לחם
1.5 כוסות קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף מחוקה מלח
3/4 כוס שמן זית משובח
בין 2.5-3 כוסות מים פושרים
ללוש היטב את הבצק , לתת לו להכפיל נפח , לתת לו בוקס להורדת אוויר ולהתפיח שוב , לחלק ל10 חלקים
כול חלק לרדד לצורת פוקאצ'ה מוארכת מעט .
על הפוקאצ'ות מרחתי שום כתוש ושמן זית כבסיס ואז התפרעתי עם הטופינג
אנשובי, ארטישוק כבוש, בצלים סגולים, פטריות שמפיניון , גבינת פטה כבשים , גמבות בצבעים . השמיים הם הגבול .
מעל הכול מלח גס ותבלין עשבי תיבול איטלקי ,
חום גבוה בין 20-25 זקות .
בתיאבון .





 

mumfor4

New member
שכחתי לציין אחרי שמכינים את הפוקאצ'ינות לתת להן לתפוח קצת

לפני שמכניסים לתנור
 
למעלה