פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

כבר כמעט חצות, אבל עדיין יום חמישי, אז מה אתם אומרים, פתחתי את הפינה בזמן?
מאוחר לי מידי להעלות מתכונים כרגע. העיניים מזוגגות וכל מילה אני כותבת ומוחקת 3 פעמים. אני באמת צריכה ללכת לישון. בכל מקרה הפינה לרשותכם ואשמח אם תעלו מתכונים מוצלחים שהכנתם השבוע. אשתדל למצוא זמן להעלות משהו מחר במשך היום.
שנה אזרחית טובה וטעימה לכולם!
 
היינו כל השבוע האחרון בחופשה, אז לא היו בישולים...

מחר מתכננת להכין לעצמי פירה..
עשינו קנייה די גדולה היום כך שיש הרבה חשק ואמביציה להכין דברים טעימים
 
צריכה עזרה עם רעיונות לתוספת ירקות חמה.

שוב זה קורה, וכבר משעמם לי עם הירקות החמים שאני מגישה בארוחה החמה. אשמח לקבל רעיונות למה אתם מכינים.
מה שאני מכינה בימים אלה, הם:
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
כרוב ברוטב עגבניות או בדבש
אפונה ירוקה עם רוטב עגבניות או עם בצל וגזר. אתמול החלטתי להוסיף גם רצועות כרוב לבן וזה עבד מעולה.
ירקות בתנור - גזר וטרניפס (לפט) או פרניפס (הגזרים הלבנים) עם בצל חתוך דק, שמן זית, אבקת שום וסוכר.
סלק עם פרוזילה או סלק עם עדשים שחורים.
עד כאן, כמה שזכור לי.




ולגבי פתיחת הפינה, בזמן? לפי איזה שעון? מה זה חשוב? העיקר הכוונה
 

mumfor4

New member
ירקות מבושלים / התוספת שתופסת

פרט לכול מה שרשמת
אני יודעת שאת צמחונית אז אשמיט את הבשר שמתלווה בדרך כלל לסירים שלי , ברשותך
פטריות שמפיניון מסוג חורש ( החומות ) עם הרבה בצל מטוגן , פלפל גרוס וטימין
במיה , ברוטב עגבניות בבישול איטי על אש קטנה , בצל , עגבניות מגורדות ובמיה , פפריקה מתוקה וקצת חריפה , כורכום מלח ופלפל גרוס
ברוקולי אהובי , וכרובית אחותו הלבנה , וואי וואי כמה וריאציות יש לחבר'ה האלה, אבל הכי טעים חלוט ומעל שמן זית , מלח גס ומיץ לימון סחוט .
כרוב ניצנים , אפוי בתנור עם רוטב סילאן .
תפוחי אדמה , אחלה ירק שבעולם לא ? מניפות , הום פרייז , ציפ'ס השם ירחם ...
בטטה - אחותו המתוקה , כנ"ל אין ספור אפשרויות
דלעת , בתנור עם סילאן וקינמון ומעט שמן זית , פלפל שחור וסוכר חום
מספיק ?
 
הצעות

במיה עם חלב קוקוס, קארי צהוב ושום
אפונה עם פטריות ברוטב כורכום בצל מטוגן מלח ופלפל לבן
ארטישוק ירושלמי עם גרגירי חומוס וכרובית ברוטב עגבניות עם פאפריקה מעושנת
שעועית ירוקה או ברוקולי עם רוטב טאריאקי או סויה ג׳ינג׳ר/גלנגל שום ומעט סוכר ושמן סומסום
רצועות פלפלים בשלושה צבעים מוקפצים עם בצל לבן או סגול
דלעת גזר כרוב וגרגירי חומוס מבושלים עם מעט קנמון, פאפריקה כורכום וקאמון מעט רסק עגבניות מדולל במים וזרעי שומר
ראשי שומר בתנור (שקית קוקי) עם מעט סויה ושמן סומסום
יש לי עוד, אני צריכה לחשוב
 
תודה, את מורכבת מידי לשולחן האוכל שלנו
אולי

יום אחד נגיע גם לתוספת כאלה. נקרא מענין מאוד ואני מניחה שזה ינבט אצלי לעט לעט
 
לא כתבתי צמחוני, כי לא חשבתי שתוספת ירקות מבושלים יכול להיות

לא צמחוני, אז נכון, צמחוני, לא פלפלים מכל סוג, גם אני וגם בעלי לא אוהבים, ולא ירקות יקרים מידי (נכון לבריטניה) אנחנו על תקציב נמוך

לתפוח אדמה אני מתיחסת בהקשר הזה לחלק אחר בארוחה, למרות שהוא ירק, ולכן לא פרטתי לגביו. בהחלט אוכלים תפ"א, בכל זאת, אנחנו חיים בבריטניה


אפשר מתכון יותר מדוייק לכרוב ניצנים? יש לי בפריזר ואני לרוב מבשלת בתוך רוטב בצל. פעם גם אפיתי אותם בתנור עם איזה תיבול, אבל בעלי לא התלהב, אז ירד מהתפריט
אני דווקא די נהנתי מהם.

אשמח למתכונים לברוקלי וכרובית, שאני מאוד אוהבת ובעלי פחות, אבל אוכל.

כרגיל, המון המון תודה.
 

mumfor4

New member
כרוב ניצנים

אני מעדיפה את הטריים זה זול יחסית עכשיו זאת העונה וראיתי שקיות ב49 p .
חולטת אותם במים רותחים 7 דקות שיישארו קשים קצת. מסננת ושמה בתבנית חסינת חום מעל מפזרת 2 כפות סילאן, 1 כף שמן זית, פלפל גרוס ומלח ואופה כ20 דקות.
עוד אופציה זה הקפצה שלהם במחבת עם בצל ופטריות טריות. שמן זית, לימון ושבבי צ'ילי.
תספרי אם אהבתם.
 

mumfor4

New member
אפשר גם צ'ילי מתוק.

אם בעלך לא אוהב תכיני בסגנון אחר. חמצמץ אולי
 
מה זה צ'ילי מתוק? אפשר תמונה בבקשה?

אני רואה שאת משתמשת בזה הרבה, זה חריף? כי גם אני וגם בעלי לא אוהבים חריף
 

mumfor4

New member
כרובית וברוקולי.

חליטה במים 10 דקות, פירוק לפרחים ,הקפצה במחבת עם רוטב צ'ילי מתוק וסויה. פלפל ומלח
או פשוט לסחוט עליהם לימון טרי ,מעט שמן סית ומלח גס .
כמובן שאפשר להכין רביכת קמח, חלב וחמאה לפזר מעל הכרובית או הברוקולי, מעל גבינה צהובה ולתנור לשיזוף.
 

noaronen1

New member
כמה רעיונות

כרובית טריה הולך? בעלי ואני התחלנו לאכול הרבה כרובית טריה.
אם יש לך טחינה, אנחנו חותכים אותה לפרחים טריים - לא מבושלים, שופכת מעל כף-2 כפות טחינה גולמית, מוסיפה גרעיני חמניות, או כל גרגר אחר שבא לך (שקדים, אגוזים)
אפשרות אחרת: פסטה עם אבוקדו כרובית וגבינת פטה - יצא טעים עם קצת שמן זית ושוב גרגרים שבא לך.
לגבי כרוב ניצנים אני מכינה עם שמן זית ומלח גס אופה בתנור בלי לבשל קודם 45 דקות על חום של 200-220 מעלות צלזיוס או 400 F
את יכולה להכין חביתה עם כרובית - לטגן בצל, כרובית, גזר מגורר (אפשר אפילו קצת קישוא מגורר) אפילו פטריות, כשמתרככים אני מוסיפה מלח ואפילו כפית סויה ופפריקה פלפל שחור לפי הטעם (אפשר אפילו טיפל'ה קארי - 1/4 כפית) אפשר להוסיף גבינה צהובה או פטה שאת אוהבת מכל סוג לתוך הביצה שקישקש ואז לשפוך מעל, או לשבור ביצה (כמו ביצה עין) מעל הירקות לסגור עם מכסה ולבשל את הביצה לפי הטעם שלך - אפשר להשאיר אותה רכה ולתבול עם לחם טוסט או טרי טרי או לבשל אותה כמו ביצה קשה.
אנחנו הכי אוהבים ברוקולי טרי מאודה ברשת מעל כלי עם מים. לאדות לא יותר מדי ולשים מלח.
והנה מתכון מבלוג שאני מאוד אוהבת לברוקולי - יש לה גם איפה שהוא בארכיון מתכון לפסטה עם ברוקולי בסגנון תאילנדי שהכנתי פעם ומאד אהבתי
http://www.bazekalim.com/2012/12/26/broccoli-slaw/
http://www.bazekalim.com/2008/11/10/lighter-sesame-noodles/
 
פשטידות/מאפינס- אצלנו זה תמיד להיט


פשטידת פטריות, בצל, ברוקולי, תירס-מה שבא
 

carlimi

New member
אשמח לאיזה מתכון נחמד של מאפינס

הילדים שלי לא נוגעים בפשטידות .... לא בגלל מה שיש בפנים אלא בגלל איך שנראה ...
דווקא לפני איזה שבוע בעלי הכין פשטידת גבינות ופטריות מ ע ו ל ה!!!
לא הצלחנו לשכנע אותם אפילו לטעום

אולי אם זה יגיע בצורת מאפינס הם יסכימו לנסות?!
אגב, גם קנלוני לא טעמו ....אוף, קשים!
&nbsp
 
כל פשטידה כמעט יכולה להפוך להיות מאפינס


ממליצה להכין בתבניות מאפינס בצורות כמו כוכבים, לבבות וכו'- זה בד"כ ממש קורץ להם וגורם להם לאכול, לפחות זה מה שעבד בגן...
&nbsp
ממליצה בחום על הפשטידות של ניקי ב.- הכנתי מלא פשטידות משם: פטריות , ברוקולי..
מעדן אמיתי!
 

noaronen1

New member
חברה אמרה לי שהם צריכים 8 פעמים לראות משהו ואז יטעמו

כשהתחלנו להכין לכולם אותו אוכל, באמת לקח להם באזור ה-8 פעמים עד שהם הסכימו לטעום.
אצלנו ראיתי שינוי בהרגלי אכילה ויותר פתיחות באזור גיל 10.. בסוף זה מגיע
 
למעלה