פינת הבישול

carlimi

New member
אני ממש לא בלחץ

סתם לפעמים זה מבאס כי גם אנחנו אוכלים כולם את אותו אוכל מה שמצמצם לנו מאוד את התפריט ...
אבל אני ממש הייתי כזו בתור ילדה, אכלתי בערך 5 דברים .... היום אני אוכלת הכל, כמעט ....
אני אוהבת ה מ ו ן דברים שבתור ילדה לא רק שלא ניסיתי וטעמתי, אלא ממש נגעלתי מהם ....
 

Mottek

New member
נעלמי קצת, וכבר ענו לך במקומי

אני מאוד אוהבת להכין קישואים כתוספת. הכי פשוט זה לפרוס אותם ולצפות אותם בפירורי לחם ופרמזן ולאפות כ20 דקות.
הילדים שלי גם מאוד אוהבים לביבות תירס.
מקווה שהצלחת לחדש קצת את התוספות שלך!
 

mumfor4

New member
מוקפץ , עוף עם ירקות נודלס בסגנון אסייתי

http://mum4four.com/?p=1504

 

TearGarden

New member
קובה סולת ובורגול במילוי פטריות, מבושל במרק אדום

שיצא פשוט מעולה! הפתעתי את עצמי


המתכון למילוי מכאן: http://vegansontop.co.il/vegan-kube-balls/

המתכון לבצק ולמרק הוא מסבתא שלי.

לבצק:
2 כוסות סולת
2 כוסות בורגול דק
כפית מלח
רבע כוס שמן
מים
להגיע למרקם של בצק נוח לעבודה ולהניח בצד ל-10 דקות

בידיים רטובות ליצור עיגולים (אם יש צורך להוסיף עוד מים לבצק אז להוסיף - לא לפחד), עם האגודל ליצור גומה, לשים כפית מהמילוי ולסגור ולהדק היטב. חשוב שיהיה מהודק וסגור טוב כדי שלא יתפרק בבישול.

למרק (כמויות למרק די גדול):
10 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
מלח, פלפל, פפריקה לפי הטעם
3 שיני שום כתוש
רסק עגבניות (קופסא קטנה)
גבעולי סלרי
טיפה שמן (אני שמתי כף)
כפית שטוחה סוכר


לבשל את מרכיבי המרק עד לרתיחה, להוסיף את הקובה בעדינות למרק, להגיע שוב לרתיחה, להנמיך ולבשל כחצי שעה.

הערות: הכמות של המילוי גדולה, אני הכנתי שתי כמויות בצק (חצי בישלתי וחצי הקפאתי) ועדיין נשאר לי מילוי.

 

rachello1

New member
אורחת מהפורום השכן

ברגע שנהיה קר נזכרנו בדייסת הסולת. אני רוצה לקנות סיר חדש שלא אצטרך לקרצף אחרי כל שימוש. מה הצפוי שיהיה הכי ידידותי מבחינת נקיון? לא כל כך דואגת מבחינת בריאות. אני משתמשת בסולת אמיתית- לא אינסטנט, וחלב.
תודה
 
באיזה סיר את משתמשת?

אני לא מכינה סולת, אבל הכנתי בעבר ולא זכור לי בעיה מיוחדת עם נקיון הסיר (סיר נרוסטה). אני תמיד ממלאת את הסיר מיד אחרי שהתכולה עוברת לצלוחיות עם קצת סבון כלים, וזה יורד בלי בעיה.

ברוכה הבאה לפורום
 

rachello1

New member
משתמשת בסיר נירוסטה

בוחשת כל הזמן באדיקות ובסוף יש חלק דבוק שמצריך בישול עם סבון כביסה והשריה ללילה ועוד. מחפשת תהליך יותר קצר.
 

noaronen1

New member
אני משערת שכל סיר שהוא מטפלון לא ישרף

רק שאומרים שטפלון לא בריא.
זה סט שהשתמשתי בו ואף פעם לא נדבק כלום. אלא אם כן שוכחים משהו על האש...אבל הפסקתי אחרי שקראתי שטפלון לא בריא... ניסיתי לחפש לך הסבר איך לא לשרוף דייסות, אבל כולם כותבים לבחוש על אש בינונית נמוכה. תנסי אולי לסגור יותר מוקדם את האש ובלי לפתוח את המכסה לתת לזה לעמוד עוד 5 דקות. בעיקרון האדים ממשיכים לבשל את התבשיל, אז אם המכסה סגור לקראת סוף הבישול זה ייצר את אותו אפקט כמו אם את מבשלת על אש נמוכה.
http://www.belk.com/AST/Main/Belk_P...&cm_sp=CrossSell-_-ProductPage-_-810042716344
 

mumfor4

New member
סיר נירוסטה יהיה מצויין

חשוב לשים בו מים מיד לאחר השימוש. אני משאירה אותו קצת ואז מנקה עם סקו׳׳צ חזק והכול יורד .
הכי כייף זה דייסת סולת אמיתית ( עם קצת קקאו וקינמון )
אנחנו מקבלים גם שכנים מפורום שכן
 

rachello1

New member
תודה. מה שמרגיז אותי זה

שאחרי ההסטריה של הערבוב יש קצת שנשרף ואם משפשפים בלי לבשל קצת ולהשרות - הסיר נשרט וזה יותר גרוע. רוב הסירים שלי כבר שרוטים מדי בשביל דייסה - ואני מדברת על סולתם עוד מהארץ.
ותודה על קבלת הפנים. אכן נטשתי כאן לפני שנים
 

noaronen1

New member
צריכה הסבר על broil בתנור

השתמשתי פעם על קומה עליונה עם נייר אפייה והכל נשרף.
הסבר פנייך לתייר?
 

Mottek

New member
broil זה להשחמת אוכל

לא ממש אופים עם broil, זה בדרך כלל שלב אחרון באפיה שיתן לאוכל יותר צבע.
כעקרון זה חום גבוה מאוד של 250 מעלות וזה מרוכז רק בחלק העליון של התנור.
שמכינים מאכל, נגיד לזניה (בדרך כלל אופים מכוסה) ואת רוצה שלגבינה יהיה קצת צבע, שמים על הברוייל ממש רק לדקה או שתיים.
חייבים להשגיח מאוד בקרוב על האוכל שלא ישרף.
 

noaronen1

New member
אז למה מציעים להכין דגים על broil?

אני מנסה להבין איך להכין אותם בלי שאני אפול בנושא... אולי אמצא סרטון ביוטיוב...
בכל אופן תודה על התשובה.
 

Mottek

New member
כי דגים מתבשלים מאוד מהר

בדרך כלל מכניסים דג לתנור והוא מוכן תוך 15-20 דקות. עם הברוייל את יכולה להכין דג במחצית מהזמן הזה.
אבל עד שאת לא מכירה את התנור שלך ממש טוב, את צריכה להשגיח עליו עם 7 עיניים ולבדוק שהאוכל לא נשרף. מה שנראה כאילו עוד דקה ישחים יותר כבר ישרף בזמן הזה.
בהצלחה.
 
למעלה