פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

מצטערת שנעלמתי קצת בשבוע שעבר. היה לי סוף שבוע עמוס עם הילדים, ואחר כך הרדמנו את הכלב. אבל נראה שבכלל לא הייתם צריכים אותי. איזו פינה פעילה זו היתה בהעדרי!
עדיין בהשראת חנוכה, הכנתי נגיסי כרובית מטוגנים שיצאו נהדרים וכולם אכלו אותם.

אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
נגיסי כרובית

חמים ופריכים מבחוץ, מבפנים רכים ונוטפים גבינה צהובה. תענוג!

המצרכים:
1 כרובית
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
1 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
50 גרם גבינת צ'דר
50 גרם גבינת מוצרלה
פירורי לחם לציפויי

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים. להביא סיר מים לרתיחה ולהרתיח כ4 דקות עד לריכוך. לסנן ולייבש.
2. לגרור את הגבינות.
3. למעוך טיפה את פרחי הכרובית ולהוסיף מלח, אבקת שום, פירורי לחם, ביצה וגבינות. לערבב היטב עד ליצירת כדור. לתת לתערובת לנוח כ10 דקות.
4. ליצור כדורים (או כל צורה אחרת) ולצפות בפירורי לחם.
5. לחמם שמן במחבת ולטגן משני הצדדים עד להשחמה.
להגיש חם

 
חזרתי לבשל ולאפות... השבוע היה שבוע פעיל במטבח


הכנתי תפוחי אדמה "מדורה"- חוצים תפוחי אדמה לפי הכמויות הרצויה, מוזגים מעל שמן זית כך שיכסה את החלק הפנימי של תפוח האדמה כמו שצריך. מפזרים מעל מלח גס ומכסים בנייר כסף כל חצי תפוח אדמה ומכניסים לתנור על 180 מעלות במשך כשעה. יוצא כמו תפוחי אדמה של מדורה- תענוג אמיתי לחיך וכל כך פשוט

&nbsp
הכנתי פסטה ברוטב עגבניות- די פשוט אבל יצא טעים עם פרמז'ן וצ'דר מעל

&nbsp
הכנתי מאפינס תפוחים- http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-5981,00.html
אני הכנתי בלי הצימוקים כי לא סובלת צימוקים ויצא ממש טעים. הכנתי קופסא כזו למשפחה שאני עושה אצלה בייביסיטר.
&nbsp
הכנתי מרק בטטה- http://www.nikib.co.il/dairy/2719/
&nbsp
ואתמול הכנתי עוגיות נשיקות- לא היה לי סוכר וניל והשתמשתי בתמצית וניל וזה יצא בטעם מוקה קצת-ממש טעים. http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=843089
&nbsp
 

rona73

New member
:)גם אני הכנתי מאפינס תפוחים

אתמול הכנתי הרבה דברים.
בבוקר פנקייקס,בערב הכנתי פיצה ומאפינס(של ניקי.ב).

אני מכינה את המאפינס לילדים לבי"ס.
 

mumfor4

New member
קוביות חזה עוף בקארי , פטריות ואפונה על מצע אורז לבן

קוביות חזה עוף בקארי פטריות ואפונה על מצע אורז לבן מתכון שלי סופראמא
חצי כוס שמן זית
קילו חזה עוף חתוך לקוביות
סלסלה פטריות שמפיניון 400 גרם ...
6 שיני שום קצוצות
500 גרם אפונה ירוקה
כף קארי קורמה צהוב
כפית זרעי כוסברה כתושים
כפית כמון
כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף
כף שום גבישי
כוס וחצי מים רותחים
לשים שמן בסיר רחב להוסיף את קוביות חזה העוף ולטגן עד שמשנות את צבען ללבן להוציא אותן ולטגן את הפטריות . להחזיר את העוף, להוסיף את השום והתבלינים שיפתחו טעמים. להוסיף את המים והאפונה ולבשל על אש קטנה 35-40 דקות.
להגיש על מצע אורז לבן

 
למעלה