פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

שוב באיחור אופנתי אני פותחת את הפינה. אתמול פשוט הייתי סחוטה והלכתי לישון ממש מוקדם. היום הייתי פשוט עסוקה ולא הספקתי לפתוח את הפינה עד עכשיו. אכלנו ארוחת ערב, ועכשיו אנחנו מצפרים את הילדים בסרט. בזמן שהם רואים סרט אני מנסה לפתוח את הפינה. נראה איך זה ילך.
אז מה היה לנו השבוע? שני דברים מעניינים. הכנתי לביבות ברוקולי שיצא ממש טעים וכולם מאוד אהבו. הכנתי גם אורז אדום עם ברוקולי ותרד. לא היה להיט, אבל אני חושבת שאכין את זה שוב. היה תוספת נחמדה לארוחת ערב.
מה איתכם? איזה מטעמים יצאו מהמטבח שלכם לאחרונה? ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי
 

Mottek

New member
לביבות ברוקולי

לביבות קצת שונות מהרגיל עם מרקם קצת שונה.

המצרכים:
1 ראש ברוקולי
1 ביצה
1/2 כוס קמח
1 גביע יוגורט
3 כפות קורנפלקס טחון לפירורים (או שלוש כפות פירורי לחם)
מלח/פלפל
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הברוקולי לפרחים קטנים מאוד.
2. להרתיח מים ולבשל את הברוקולי לשתי דקות. לסנן ולקרר.
3. לערבב את יוגורט, קמח, קורנפלקס, מלח ופלפל לתערובת אחידה. להוסיף את הברוקולי. הבלילה צריכה להיות סמיכה.
4. לחמם את השמן במחבת. ליצור לביבות קטנות משתי כפות בלילה. ולטגן משני הצדדים עד שישחימו.
5. להגיש חם בתוספת יוגורט כמטבל.

 

Mottek

New member
אורז אדום עם ברוקולי תרד ואורז

תוספת מעניינת, אבל לא זכתה להצלחה מרובה עם הילדים. עדיין היה טעים.

המצרכים:
2 כוסות אורז אדום
4 כפות שמן זית
4 בצלים ירוקים
2 כוסות עלי תרד
1 בטטה
2 ראשי ברוקלי
מלח/פלפל
1/2 כוס שקדים קצוצים
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. לבשל את האורז לפי הוראות.
2. לחתוך את הברוקולי לפרחים.
3. לחתוך את הבצל ואת הבטטה לקוביות קטנות.
4. לחמם שמן במחבת גדולה. לטגן את הבצל עד להשקפה.
5. להוסיף למחבת את התרד, הבטטה והברוקולי. לטגן עוד כ5 דקות תוך כדי בחישה.
6. להוסיף את האורז. לתבל במלח/פלפל לערבב היטב. לכבות את האש ולכסות ל10 דקות.
7. לקלות את השקדים בחום נמוך עד שהם מתחילים להשחים, כ7 דקות. (להשגיח שהם לא ישרפו).
8. לפזר את השקדים על האורז ולהגיש חם.

 

Mottek

New member
אני לא יודעת בדיוק...

אני משערת שהכוונה היא אורז מלא, או wild rice. אני השתמשתי באורז שקניתי בחנות שהוא בכלל תערובת של מספר סוגי אורזים וגם עדשים.
בהצלחה :)
 
מרוב אפייה שיש פה בבית אני אשמין את כל הדורמנים |פרצוף רשע|

"בית לזית"
נשיקות- הכנתי פעמיים, מרוב שיצא לי טעים

&nbsp
מלוואח פיצה
לזניה
פסטה ברוטב שמנת פטריות
קוסקוס (להכנה מהירה, אל תתלהבו
).
 
קניידלך
אני פשוט אוהבת את זה.

אז ביום ראשון בצהריים הכנתי קניידלך, עם מרק ירקות.

לכמות של כ-15 כדורים:
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח או אבקת מרק
1/4 כפית אגוז מוסקט
קצת פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
1 ביצה טרופה
1/2 בצל חתוך קטן ומטוגן.

יוצקים את המים הרותחים על הקמח מצה, ומוסיפים את כל שאר החומרים. יוצרים כדורים ומבשלים בתוך מרק רבע שעה.

 

mumfor4

New member
והפעם , סדנה בתמונות קובה בורגול במילוי בשר ואופציה צמחונית

אין סיכוי שאני מצליחה להבין מה עושים בכלל , איך דוחסים את כול הטוב הזה למעטפת מושלמת בלי שזה יתפרק ? מי ילמד אותי ? שוב, לא נולדתי לעדה הנכונה .
אם יכולתי להיות מקבץ של כול הדברים המופלאים שיש בכול העדות.
אבל - אם לא אנסה , איך אדע ?
כמיהה, געגועים , ציפייה ורצון הכניסו אותי למטבחי הקטן הפעם.
חייבת לנסות בעצמי , נכנסתי ליו טיוב , קראתי הרבה מתכונים , בחיפושיי אחרי הקובה בורגול צנוברים המושלמת . לקחתי קצת מזה וקצת מזה , לא נצמדתי למתכון ספציפי , ראיתי שיש דרכים רבות ומגוונות להכנת קובה ויש כאלה שמשתמשות גם בחלק שמגיע יחד עם המיקסר ( מגניב דווקא )
הבנתי את הרעיון והחלטתי לנסות , ניסוי ותעייה .

 
למעלה