פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

אני שוב פותחת את הפינה באיחור. היה שבוע קשה ובסוף היום הייתי פשוט שפוכה מעייפות. הייתי כל-כך עייפה ששכחתי להוציא את הזבל לרחוב. למזלי נזכרתי מספיק מוקדם בבוקר למחרת. בנוסף הילדים היו חולים, אז גם זה לקח ממני כוחות. המטבח אצלי היה די שומם השבוע. ניסיתי כמה מתכונים חדשים שזקוקים לקצת שיפור, אז כרגע אין לי במה לשתף. סליחה. אבל אשמח לשמוע עם בישלתם משהו טעים במטבח השבוע.
 

forglemmigej

New member
אמנם קשה להתחרות במאסטר Mottek שף

אבל נוסה וזכה להצלחה רבה , עוגת תפוזים מהארץ אם כי עם קצת שינויים שלי :
תבנית לאינגליש קייק
חומרים:
100 גרם חמאה רכה מאוד
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 ביצים
250 גרם קרם פרש 18%
גרידה משני תפוזים
100 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
150 גרם קמח מנופה + כפית אבקת אפיה
100 גרם שוקולד מריר 70% קצוץ בסכין ולא לגרר בפומפיה
הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות. טורפים חמאה, סוכר, ביצים ושמנת חמוצה בקערה גדולה עם מיקסר עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים גרידת תפוז, מיץ תפוזים וממשיכים במיקסר .. מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה לבלילה וממשיכים קצת עם המיקסר. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים מעט. יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 50 דקות.. שומרים בטמפרטורת החדר
 

Mottek

New member
לא צריך להתחרות איתי

חוץ מזה העוגה נשמעת נהדר.
מחר אני בבית עם ילד חולה, אז יכול להיות שאנסה את זה. יש לי כמעט הכל בבית.
תודה על השיתוף
 

Mottek

New member
לא כל כך מהר...

מחר בערב צפוייה עוד סופה קטנה של 4-6 אינטשים, וכבר חוזים עוד סופה יומיים לאחר מכן. איזה כיף לי.
אגב, הכמות הרשמית של השלג שירד אצלנו זה 29 אינטשים (75 ס"מ).
 
מה הקשר בין בורקס תפ"א ופשטידת רועים?

אני מתה על בורקסים, וזה לא מאפה שנמכר פה במאפיות או בסופר כמו שזה נמכר בישראל. אז החלטתי להכין לבד. כיוון שזה רק בשבילי ובשביל בעלי, קניתי בצק עלים באריזה קטנה. כשפתחתי את האריזה, התגלה לי גוש בצק שהייתי צריכה לרדד, לעומת הבצק בישראל, שהוא עלה מגולגל ולא צריכים לרדד אותו בכלל. מילאתי תפוחי אדמה וכרוב לבן שבושלו יחד והוספתי המון בצל מטוגן כמו שאני אוהבת. הבצק לא יצא כמו בצק עלים עם המון דפים דקיקים, ו mumfor4 המקסימה, שהרבה פעמים מלווה אותי דרך הפייסבוק בתהליכי הבישול שלי
אמרה שבצק עלים לא אוהב "שמתעסקים" איתו. הבורקסים לא יצאו משהוא, בגלל הבצק, אבל המילוי דווקא יצא מעולה, ומכיוון שהכנתי יותר מידי מילוי (כמובן), הכנתי למחרת פשטידת רועים שיצאה דווקא מעולה, הכי טעימה שיצאה לי


 

mumfor4

New member
ככה לומדים נשמע מעולה

אני חייבת לנסות את המילוי הזה.
 

Mottek

New member
זה נראה כל-כך יפה!

איזו אלופה את! הם נראים כל כך טעימים והמשולשים נראים מדוייקים להפליא.
אל תתיאשי, ככה לומדים ובסוף מצליחים.
 

alphadelta

New member
אפיה זה גם טוב?

זה מהאתר של Bob's Red Mill
HEMP OATMEAL COOKIES

http://www.bobsredmill.com/recipes.php?recipe=1517

1/3 cup Unsalted Butter
1 cup Cane Sugar
1/2 cup Hulled Hemp Seed
1 Egg
1 tsp Vanilla Extract
3/4 cup Unbleached White All Purpose Flour
1 tsp Baking Soda
3/4 cup REGULAR ROLLED OATS
Directions

In bowl, cream together the butter and sugar until smooth. Add the vanilla and egg and blend until creamy. In another bowl, combine the flour, oats, hemp seeds and baking soda. Add the flour mixture into the wet ingredients and blend until all the dry is incorporated. Form dough into round one inch balls and place on greased cookie sheet. Bake at 350° F for 12-15 minutes. Makes 18 cookies.

הערה: אני שמה רק חצי מכמות הסוכר ושמן במקום החמאה
 

Mottek

New member
בטח שאפשר!

אני פשוט לא אופה הרבה כי אוכלים קצת בהתחלה ואז יש שאריות שרק אני אוכלת...
הייתי חייבת לקרוא את המתכון שלך פעמיים כי אחד מהמצרכים שם רשום Hemp seeds ואני כמובן ישר חושבת על מריחואנה וחושבת לעצמי איזה מין מתכונים זאתי מבשלת לה בבית. אז קראתי והבנתי שאין כאן שום דבר לא חוקי או מסוכן. ולטובת מי שגם מסתקרן אז הנה ציטוט שמצאתי בנדון:
Hemp seeds and marijuana come from the same species of plant, but different varieties and the similarities stop there. Hemp seeds do not contain THC (tetrahydrocannabinol), the active substance in marijuana
תודה על השיתוף!
 

mumfor4

New member
תודה מותק על הפינה המקסימה

אני תמיד יוצאת מכאן מלאת השראה ;)
 

noaronen1

New member
והאני הכנתי מגולגלות שתיים מתוקות ואחת מלוחה

במקום גבינה לבנה אפשר להשתמש ביוגורט - היא מציעה fage
http://bissim.com/2015/01/22/megulgalot/
בצק: מספיק ל- 3 רולדות
&nbsp
200 גרם חמאה רכה
&nbsp
250 גרם גבינה לבנה
&nbsp
1/2 2 כוסות קמח
&nbsp
קורט מלח
&nbsp
– למריחה: 1 ביצה טרופה +1 כפית מים. שומשום.
&nbsp
מערבבים לבצק חלק ונעים. מצפים בניילון ומניחים במקרר לכמה שעות ועד 24 שעות. השלב הזה ייטיב עם הבצק אבל אם אין הרבה זמן, גם יהיה בסדר.
&nbsp
כמה הערות:
המילוי שהכנתי לבצק הוא: מרחתי טחינה גולמית (בלי מים ישר מהקופסא) ומעל פזרתי שוקולד מריר - יצא סוף הדרך
הבצק יצא לי מאד דביק והוספתי הרבה קמח - צריך לעבוד איתו מהר.
מילוי אחד הכנתי עם גבינה בולגרית קוטג (ושכחתי להוסיף חלמון) אבל אתן בטח יודעות והבעל היה מאושר
דבר אחרון לחתוך עם הסכין ממש קוים קטנים לא לפצוע את הבצק כי אחרת הוא נפתח יותר מדי. ואין טעם לשים בקופסא כי יסיימו את זה עוד לפני שתגידו ג'ק רובינזון...
 
למעלה