פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

לשם שינוי לא רק שאני פותחת את הפינה בזמן, אלא שגם היה לי שבוע מאוד מוצלח מבחינת בישולים.
הלהיט של השבוע היו קישים אישיים. אני בדרך כלל נמנעת מלהכין קישים גם מפני שאני לא אוהבת את המרקם שלהם וגם מפני שהם לרוב דורשים כמות של 6-8 ביצים, וזה נשמע לי ממש המון. בכל מקרה, המתכון הזה היה פשוט ודרש רק שתי ביצים. אבל הכי כיף היה שכל קיש היה שונה ויכולתי לגוון עם מילויים כיד הדמיון הטובה עלי. כולם נהנו.

אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
קישים אישיים

קישים פשוטים ומהירים להכנה, אפשר לגוון במילוי לפי טעמכם האישי.
יצאו לי 18 קישים בסך הכל.

המצרכים:
בצק:
100 גרם חמאה לאפיה – להקפיא 10 דקות לפני השימוש
1/4 כפית מלח
1/4 2 כוסות קמח
מים לפי הצורך, בערך 1/2 כוס
לקבלת בצק קצת מתוק, להוסיף עד 3 כפות סוכר.
המילוי:
עגבניות
פטריות
בצל ירוק
ברוקולי
בשר חתוך לקוביות (לאלו שלא שומרים כשרות)
* ועוד מילויים כיד הדמיון הטובה עליכם.
50 גרם גבינה צהובה – לא חובה
2 ביצים
1 כוס חלב
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. בתוך קערה לערבב את הקמח, מלח וסוכר.
2. לגרור את החמאה הקפואה לתוך הקמח (לטבול את החמאה בקמח אם זה מתחיל להנמס ולהדבק).
3. בעזרת הידיים לערבב ולמעוך את החמאה לתוך הקמח. להוסיף מעט מים כל פעם עד שנוצר בצק אחיד ולא דביק.
4. לרדד את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ ליצור עיגולים ולהניח אותם בתוך תבנית שקעים משומנת.
5. לחתוך את המילוי הרצוי לקוביות קטנות ולהניח כל אחד בתחתית שקע בשכבה אחידה (אפשר גם לערבב ביחד כמה מילוים אם רוצים).
6. לטרוף את הביצים והחלב ולהוסיף מלח/פלפל
7. לגרור את הגבינה הצהובה
8. לשפוך מעט מתערובת הביצים לתוך כל שקע. לבזוק קצת גבינה צהובה מעל.
9. לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל20 דקות.

 
השבוע האחרון היה די עמוס

חברה שמבקרת ואוכלת לפי פליאו הביאה אותנו לבשל די הרבה בשבוע הקודם (האמת שפחות בצורה שאני אוהבת, אבל בקטנה
).
&nbsp
אז היה הרבה חזה עוף מתובל בדרכים שונות והרבה סלט ירקות פשוט... חוצמזה, כדי להקל על עצמנו- אכלנו די הרבה בחוץ או הזמנו.
&nbsp
הבחור ביקש שאכין לו אוכל לעבודה כדי שלא יאכל בחוץ כל יום,אז הכנתי לעצמי פירה שיצא מעולה (הוספתי שמנת חמוצה למחית עצמה ומעט חמאה ויצא ממש פירה טעים) ולבחור הוספתי רצועות חזה עוף ברוטב סויה ובלסמי עם שומשום מעל וליד זה- ברוקולי וכרובית טריים שבישלתי. היום הוא יראה אם זה עובד טוב שהוא לוקח אוכל מהבית ואוכל ככה בעבודה

&nbsp
&nbsp
 

mumfor4

New member
הכנתי אלו פאראטה פיתות הודיות ממולאות תפוחי אדמה מתובלים

http://mum4four.com/?p=1948
מתכון מפורט עם סדנת הכנה בתמונות לפי השלבים תמצאו בלינק שצירפתי

 
היום הכנו המון מתוקים בבית,

ביום שלישי הקרוב, כיתות ד' מכינות אירוע התרמה בשם Fun with four. לשולחן המתוקים הכנו מאפיס שוקולד, עוגיות Short bread, ובשבילנו, הכנו כדורי קוקוס, שבוני הכינה בביה"ס לאירוע ומאוד התלהבה.

Short bread
252 גרם קמח רגיל
168 גרם חמאה מלוחה
84 גרם אבקת סוכר.
מערבבים את הקמח ואבקת הסוכר בקערה
מוסיפים את החמאה (עדיף לחתוך לחתיכות קטנות, זה עוזר לעירבוב) ולשים עד שכל העיסה אחידה
מחלקים לשני כדורים ומשטחים כל אחד מהם בתבנית 7 אינץ. מסמנים עם סכין 8 משולשים (מה שעוזר אח"כ להפריד את העוגיות) ועושים חורים עם המזלג (לא חובה, זה הקישוט המסורתי).
אופים בתנור מחוממם מראש ל 160 מעלות סלזיוס ואופים כחצי שעה עד שנהיה חום.

כדורי קוקוס:
https://www.carnation.co.uk/recipes/70/Coconut-Ice

מאפינס שוקולד: כבר שמתי מתכון בפורום פעם, אבל אם זה מענין מישהו, אני יכולה למצוא ולשים קישור. במתכון המקורי אני מוסיפה 2 כפות ממרח שוקולד נוטלה, בוני אמרה שהפעם לא נעשה את זה, כי אולי יש ילדים שאלרגים לאגוזים. איזה ילדה מדהימה


 
צריכה עזרה - המאפיס שוקולד שהכנו יצאו מאוד דחוסים.

מסתבר שה Best before של אבקת האפיה היה ביוני 2014
אז היום הכנתי נגלה חדשה לבית הספר, ויש לי 20 מאפינס שוקולד דחוס
כמו כן יש לי יותר מ-100 גרם חלב משומר, וחשבתי לפורר את המאפינס, להוסיף להם את החלב משומר וקוקוס, וליצור כדורי שוקולד. נראה לכם שזה יהיה מוצלח? אולח לוותר על החלב משומר ולשים שוקולד נוטלה? אין לי נסיון עם דברים כאלה, אשמח לשמוע מהמומחים פה.
 
למעלה