פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

התגעגעתם?
מצטערת שנעלמתי לכם לכמה שבועות לא רק מהפינה, אלא גם מהפורום. זה לא היה בתכנון. אמא שלי באה לביקור והיתה כאן שבועיים וחצי, וגם הילדים היו בחופש לשבוע ובין לבין הייתי בתיזוזים למרכזי קניות. היה טוב וטוב שהיה. עכשיו אני עדיין מנסה למצוא איפה היא החביאה את כל הכלים שלי במטבח...
בזמן שאמי היתה כאן לא יצא לי לבשל יותר מידי, והסתפקתי באוכל המוכר. מה שכן הכנתי בטטות מתובלות שיצאו ממש טעימים.
בינתיים אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם, ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.

אני מקווה לחזור עם עוד מתכונים חדשים בשבוע הבא.
 

Mottek

New member
בטטות מתובלות

תוספת טעימה ופיקנטית



המצרכים:
בטטות מתובלות
3 בטטות
8 שיני שום
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה (אפשר גם קצת חריפה)
2 כפות רוטב סויה
כף גדושה דבש
2 כפות פטרוזיליה
1/4 כוס שמן
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הבטטות לקוביות
2. לכתוש שני שיני. לקלף את שישה שיני השום הנותרים
3. להכניס את כל המצרכים לתוך שקית ולערבב היטב עד שכל התכולה תצופה בתבלינים.
4. לשים בתוך תבנית אפיה משומנת ולכסות בנייר אלומיניום. לאפות כ40 בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהבטטות רכות. לערבב מידי פעם.
* אפשר להוסיף ברוקולי לבטטות אחרי שהן מוכנות. לבשל פרחי ברוקולי במים רותחים ל2 דקות, לסנן ולערבב עם הבטטות. אני ממליצה גם להוסיף קצת קשיו קלויים. מוסיף המון.

 

mumfor4

New member
אני התגעגעתי - ברור . בא לכם פלאפל ?

http://mum4four.com/?p=2124
אחד הדברים הפשוטים והקלים להכנה , שלא יפחידו אותכם, על הטעם המצוין אין מה להתווכח, לא סתם הפלאפל הוא המאכל הלאומי של מדינת ישראל.
במיוחד כשמכינים את כדורי הפלאפל הנימוחים והחמים האלה בבית עם שמן שחומם רק פעם אחת לצורך ההכנה . אם תעקבו אחרי הוראות המתכון הזה מובטחת לכם הנאה צרופה .
גם את הפיתות הכנתי בבית לא מסובך .
בתיאבון .
דורית



 
אני מאוד התגעגעתי


הרגשתי מאוד בחסרונך ובחסרון הפינה אבל לא רציתי להציק

&nbsp
אני מבשלת המון וכל פעם ממציאה מחדש כי אחרת לי משעמם
.
&nbsp
יצא לי להכין מיליון פעמים אוזני המן, נחשו למה

ובגזרת הבישולים:
הכנתי הרבה חזה עוף עם תיבולים שונים, אורז, פסטה ברוטב שמנת פטריות שיצאה מעולה, עוגת שוקולית משודרגת שהכנתי לכבוד יום הולדת של חברה, פתיתים.
 
כדורי שוקולד

הכנתי מאפינס שוקולד עם אבקת אפיה שפג תוקפה והם יצאו כבדים. פוררנו אותם, אוספנו שוקולד נוטלה ויצרנו כדורים, שגולגלו בקוקוס וזה יצא מעולה.

אני התגעגעתי לפינה


 
חברה הביאה לי חבילה של איטריות דקות למרק.

היא יודעת שאני אוהבת מאכלים פולנים ומצאה את זה בסופר. הכנתי מרק עם איטריות, אבל..... לא משהוא, ומעצבן לאכול כאשר משפריץ קצת מכאן ומשם, מעבר לזה שהמרק שאנחנו אוכלים לא צלול מספיק לאיטריות האלה. בחיפוש מתכונים ברשת אני מקבלת מתכונים לנודלס בסגנון המזרח הרחוק.

מישהו אוכל את זה בבית? יש למישהו הצעות מה לעשות עם זה?

מצ"ב תמונה להמחשה, היא קנתה לי איטריות כאלו, אבל של חברה אחרת כמובן


 

mumfor4

New member
תמיד כאן לעזרה
ורעיונות לא חסר ..

אני אוהבת להכין מהן קיגל ואני קונה את אלה בדיוק בסיינסברי .
מרתיחה אותם במים עד ריכוך , מסננת
מוסיפה 2-3 ביצים , צימוקים, סוכר חום בערך 3/4 כוס וכפית קינמון אפשר גם אגוזי מלך והופה לתנור .
עד להשחמה .
לא הבנתי מה זאת אומרת המרק שלנו לא מספיק צלול לאטריות האלה ? מי קבע שהמרק צריך להיות צלול ?
 
מעולה, איך לא חשבתי על זה קודם.

בזמנו, כאשר גרתי בדירה שכורה בת"א עם שותפה, הייתי מכינה את זה כמעט כל שבת בבוקר, אבל עם איטריות רחבות/שטוחות כאלה. הריח של זה פשוט נפלא.

לגבי המרק, אני זוכרת שאכלנו את האיטריות במרק צלול, עם חתיכות גדולות של ירקות
המרק שאני עושה סמיך יותר סמיך ואיכשהו לא התאים לי.
 

שיגרמ

New member
אצלנו מכינים עם זה את האורז של סבתא

פשוט מאד: מטגנים קצת אטריות (להיזהר לא לשרוף), מוסיפים את האורז מערבבים קצת ואת המים. אני מוסיפה קצת יותר מים אבל ממש לא הרבה יותר. תלוי כמה אטריות הוספת. בתיאבון
 
למעלה