פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

השבוע התמקדתי בקינואה. למה? מפני שנמאס לי כבר מהפירה/פסטה/אורז בארוחות והרגשתי שאני חייבת לגוון. אני יודעת שהילדים שלי לא מהחסידים של הקינואה ולא רציתי לבזבז המון אוכל הכנתי קינואה אבל חילקתי אותה לשתי מנות קטנות יותר כך שיכולתי להכין אותה בשתי דרכים שונות. זה עבד יופי!
המתכון הראשון היה קינואה עם בטטה. היה טעים, אבל לא הצלחה מסחררת. בעלי מאוד אהב, הילדים פחות.
המתכון השני היו קציצות קינואה עם תרד. כאן זה היה בדיוק להפך, בעלי לא התלהב אבל גם הגדול וגם הקטן חיסלו את הכל (האמצעי לא אהב אף מתכון).
מה אתם עושים עם קינואה? אשמח לקבל עוד רעיונות למתכונים. וכמובן אם בישלתם משהו מוצלח השבוע, אשמח אם תשתפו. ואם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
קינואה ובטטה

מתכון פשוט, זריז וטעים.

המצרכים:
1 כוס קינואה
1 בטטה
6 שיני שום
שמן זית לטיגון
מלח/פלפל

אופן ההכנה:
1. לבשל את הקינואה לפי ההוראות.
2. לחתוך בטטה לקוביות קטנות של 1 ס"מ.
3. לקצוץ את שיני השום.
4. לחמם שמן זית במחבת ולהוסיף את הבטטה. לטגן קלות עד שמשחים. לא לשכוח לערבב כדי שלא ישרף.
5. להוסיף את השום הקצוץ לטגן קלות.
6. להוסיף את הקינואה למחבת ולטגן קלות לשתי דקות. אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית אם צריך.
7. להוסיף מלח/פלפל לפי הצורך.

 

Mottek

New member
קציצות קינואה ותרד

עוד יותר פשוט מהמתכון הקודם. יוצא פריך מבחוץ ורך מבפנים.

המצרכים:
1 כוס קינואה
250 גרם תרד
1 ביצה
2 שיני שום
2 כפות קמח
מלח/פלפל
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
1. לבשל את הקינואה לפי ההוראות.
2. לבשל את התרד עד לריכוך, לסנן ולקצוץ.
3. לקצוץ את שיני השום.
4. בתוך קערה לערבב את הקינואה, תרד, ביצה, שום, קמח ולתבל במלח/פלפל.
5. לחמם שמן במחבת. ליצור קציצות ולטגן כ4 דקות מכל צד עד שהקציצה משחימה.

 

alphadelta

New member
נראה טעים

האם את חושבת שאפשר לאפות אותם. לא כל כך אוהבת טעם וריח של טיגון
 

Mottek

New member
אני לא רואה סיבה למה שזה לא יעבוד

הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב שזה לא יהיה מאוד פריך, אבל חוץ מזה אני בטוחה שייצא טעים!
תספרי איך היה, וסליחה שאני לא ממש נוכחת בפורום לאחרונה
 

mumfor4

New member
קובה במרק אדום סמיך ומבעבע

קובה במרק אדום סמיך ומבעבע סופראמא / Supermum
לקובה כמויות בערך.
1.5 כוסות בורגול דק ג'רישה מושרה במים ...רותחים ומסונן היטב
1.5 כוסות סולת
חצי כוס קמח
כף שמן
כפית מלח
להוסיף מים עד ליצירת בצק נוח לעבודה מעט בכול פעם .
לתערובת הבשר :
400 גרם בשר טחון
חצי כפית בהרט
2 כפות פטרוזיליה יבשה
פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם
לערבב היטב ליצור כדורים קטנים בגודל אגוז מלך
הכנת הקובות. לקחת כדורי בצק בגודל כדור קטן לשטח אותו ולמלא בכדור הבשר. לסגור אותו ולהניח בצד.
אני מכניסה את הקובות למקרר לחצי שעה התייצבות לפני הכנסה למרק
למרק :
בצל גדול קצוץ דק מאוד
3 כפות רסק עגבניות סמיך
500 גרם פאסאטה שזה מיץ עגבניות סמיך
כפית סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית מלח לימון
3 ליטר מים
לטגן את הבצל להוסיף את הסוכר, רסק העגבניות והפאסאטה להוסיף מים רותחים ותבלינים להביא לרתיחה. לטעום ולתקן תיבול.
להכניס את הקובות כשהמרק מבעבע. לבשל כשעה על אש קטנה.
אפשר להוסיף למרק ירקות כמו דלעת, גזר, במיה מה שאוהבים וכרפס.
בהצלחה, דורית













 
אורז, אורז, אורז


הבעל לא הרגיש טוב וביקש שאכין לו בעיקר אורז... חיסלנו חבילת אורז בפחות משבוע...
&nbsp
&nbsp
בנוסף הכנתי לו חזה עוף בסיסי כזה עם מלח פלפל כי הוא פחד לאכול משהו יותר מורכב מזה ולעצמי הכנתי פסטה והרבה סלטים.
&nbsp
אפיתי אלפחורס, לחם זיתים ופעמיים עוגיות סוכר (כל פעם עם ילדים אחרים
).
 
למעלה