פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

סליחה על האיחור בפתיחת הפינה.... שוב
ההצלחה המסחררת של השבוע היה מרק ברוקולי. היה קל להכין, אבל הכי משמעותי עבורי היה שהאמצעי שלי, שהוא גם הכי בררן, אכל שלוש מנות!
חוץ מזה פסח מתקרב בצעדי ענק. אני עדיין בהכחשה. יורד אצלנו שלג עכשיו אז איך אני אמורה לחשוב בכלל על האביב? אבל אם יש לכם מתכונים טעימים ומוצלחים לפסח ובכלל אשמח אם תשתפו. וכרגיל אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
מרק ברוקולי

למרות שהמתכון דורש half and half, אני חושבת שאפשר בקלות להמיר לחלב במקום למתכון קצת יותר בריא. המתכון המקורי המליץ להגיש את המרק בתוך קערת לחם!

המצרכים:
4 כפות חמאה
1 בצל
1/4 כוס קמח
2 כוסות half and half
3 כוסות מרק צח
2 עלי דפנה
קמצוץ אגוז מוסקט
מלח/פלפל לפי הטעם
1-2 ראשי ברוקולי (לפי הטעם)
2 גזר
2 כוסות גבינה צהובה

אופן ההכנה:
1. להמיס את החמאה בתוך סיר גדול
2. לחתוך את הבצל לקוביות ולהוסיף לחמאה. לטגן קלות עד השקפה.
3. להוסיף את הhalf and half ולערבב לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
4. להוסיף את המרק הצח, עלי דפנה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. להביא לרתיחה.
5. להנמיך את החום ולבשל כ20 דקות. לא לכסות, אבל לערבב מידי פעם.
6. לחתוך את הברוקולי לפרחים. לקלף ולחתוך את הגזר לקוביות. להוסיף לסיר. לבשל לעשרים דקות.
7. להוציא את עלי הדפנה ולטחון את המרק לקבלת בלילה חלקה (להשתמש בבלנדר רגיל, מוט, או מעבד מזון).
8. לגרור את הגבינה הצהובה ולהוסיף חצי מהכמות לתוך המרק. לערבב.
אם המרק סמיך מידי, אפשר להוסיף כוס מים.
9. להגיש את המרק ולבזוק מעל את הגבינה שנותרה.

 
הממ... היה די שמייח במטבח


עם הילד שמטפלת בו- ג'לי הפתעות- מפזרים בתוך קעריות סוכריות גומי ומעל מוזגים ג'לי בטעם אהוב (לכו על טעם מוכר כמו ענבים/תות), מכניסים למקרר לכמה שעות ואז יש קינוח טעים ופשוט להכנה.
&nbsp
ולילד הגדול שלצידי
- פסטה בולונז, מאקרוני אנד צ'יז סתם כי ראיתי עם עטיפה של סטאר וורז ונדלקנו על זה
, חזה עוף מוקפץ עם פטריות לצד אורז, מג'דרה של קנור.
 
השבוע הכנתי בוריקיטוס

מהאתר של Supermum, שהיא mumfor4 שלנו.
הם יצאו מאוד טעימים, למרות שהכנתי אותם קצת קטנים מידי, אז המילוי לא היה מספיק דומיננתי. המילוי שהכנתי היה בצל, כרוב וגזר מגורר מטוגנים יחד עם Nince Quorn ("בשר" טחון צמחוני) ומתובל ברוטב סויה.
http://mum4four.com/?p=1349

 

mumfor4

New member
קיש פטריות ובצל עם בצק עלים מוכן

דרך נהדרת לחסל חמץ
קיש קל להכנה וטעיםםםםם ברמות קשות .
איך אני יודעת שזה טעים גם לאחרים ? כשהילדים מבקשים תוספת !
http://mum4four.com/?p=1598



 
למעלה