פינת הבישול

Mottek

New member
פינת הבישול

סוף כל סוף אני פותחת את הפינה בזמן!
היה לי שבוע ממש טוב, והיו המון דברים מוצלחים לשם שינוי. הכנתי השבוע בטטות אפויות עם גבינת פונטינה. ממש קל להכין ויצא מאוד טעים. בנוסף הכנתי גם ברוקולי מוקפץ שהיה מאוד מאוד מוצלח, כולם אכלו ממנו, אפילו הבררנים שבחבורה נהנו ולא נשארו שאריות בכלל!
מה איתכם? מה אתם הכנתם השבוע? האם התחלתם לחשוב על ליל הסדר? אם כן אשמח לשמוע ולהתחדש במתכונים. וכרגיל אם יש לכם הערות, הארות או שאלות אפשר ליצור איתי קשר כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
בטטות אפויות עם גבינת פונטינה

פעם ראשונה שאני מנסה את הגבינה הזאת, היא קצת יקרה, אבל טעימה. זה מעין שילוב של גבינת גורייר שאני אוהבת עם צ'דר. בעצם אני חושבת שאפשר להחליף בין הגבינות ועדיין התוצאה תהיה מצויינת.

המצרכים:
3 בטטות
2 כפות שמן זית
מלח/פלפל לפי הטעם
3/4 כוס גבינת פונטינה (Fontina)
1/3 כוס גבינת פרמזן

אופן ההכנה:
1. לקלף את הבטטות ולחתוך לשמיניות (לאורך, לרוחב ולחצי)
2. לצפות את הבטטות עם שמן זית ולתבל עם מלח/פלפל
3. לאפות בתנור שחומם מראש ל220 מעלות לכ20 דקות עד שהבטטות מתרככות.
4. לגרור את הפרמזן וגבינת הפונטינה ביחד.
5. לשים את התנור על "ברויל"
6. לפזר את הגבינות מעל הבטטות ולאפות ל2-3 דקות עד שהגבינה
נמסה ומתחילה להשחים קלות.
7. לבזוק עוד קצת מלח/פלפל אם צריך, ולהגיש חם

 

Mottek

New member
ברוקלי מוקפץ

כאמור המתכון הזה נחל הצלחה מסחררת, לא רק שהילד הבררן שלי (האמצעי) אכל את זה, הקטן אפילו סיים את הברוקולי וביקש תוספת.
בעלי גם אהב ומסר שזה היה יוצא מאוד מוצלח בתוספת פרוסות בקר דקות.

המצרכים:
2 ראשי ברוקולי
1 חבילת טופו
1/4 כוס רוטב סויה
1 כף ג'ינג'ר טרי
2 כפות סוכר חום
1 כף סירופ מייפל או דבש
1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:
1. להכין את הטופו לפי ההוראות (אני חותכת ומטגנת אותן קלות)
2. לחתוך את הברוקולי לפרחים ולבשל במים רותחים כשתי דקות. לסנן ולקרר. להניח בצד
3. לכתוש את הג'ינג'ר
4. בתוך קערה קטנה לערבב רוטב סויה, סוכר חום, רוטב מייפל , הג'ינג'ר והקורנפלור
5. להקפיץ את הברוקולי והטופו במחבת. להוסיף את הרוטב ולטגן כ3-5 דקות.

 

forglemmigej

New member
נראה מעוללללה

אני גם הכינותי ברוקולי , לא צלמתי ,צריך להשתמש בדמיון מודרך

זה ברוקולי בפסטה
לוקחים ראש צעיר וטרי של ברוקולי חותכים לפרורים , 6 שיני שום קצוצות , כוס ורבע פרורי לחם ,שמן זית, מטגנים את השום בשמן זית , מוסיפים את פרורי הברוקולי ופרורי הלחם<iframe></iframe> ומטגנים עוד כמה דקות עד שהכל מטוגן ומעורבב טוב , מבשלים מקרוני דקים ומפזרים את תערובת הברוקולי זה לא רוטב וזה מדהים ועל זה לשים קוביות גבינת פאטה או אפשר גם בלי אבל זה מוסיף, כמובן לתבלן במלח ופלפל.
 
אצלנו היה קצת מקרטע, אבל כשבישלתי זה היה מכל הלב


חזה עוף בסויה
חזה עוף במרינדה של חרדל,קטשופ ומייפל (ניקי ב.)
&nbsp
מוקפץ ממש מושקע עם ירקות ופטריות טריות שחתכתי וטיגנתי
&nbsp
והכי הכי מושקע- פסטה ברוטב שמנת פטריות וערמונים- יצא ממש טעים!
 

1me too1

New member
במטבח שלי: -)

הכנתי שניצלים אפויים מהאתר של ניקי ב. פעם ראשונה שאני מכינה שניצלים אפויים ויצא מעולה!
ארחנו ביום שישי וניצלנו את העובדה שאפשר להגיע ל BBQ הכנתי המבורגרים, כנפים במרינדה וחזה עוף במרינדה. היה מעולה.
 
למעלה