פינת הגיאומטריה ל 5 יח"ל

Arie17

New member
פינת הגיאומטריה ל 5 יח"ל

שאלה לא כל כך קשה למעוניינים, להעתיק ולפתור.... בהצלחה
נתון: משולש ABC מש"ש (משולש שווה שוקיים) המשולש חוסם את מלבן KLMO KLBC טרפז היחס בין הטרפז KLBC לבין משולש AKL הוא 4 : 5 (הטרפז הוא הגדול) BC = 2a AC = 3a צ"ל: שטח המלבן KLMO שווה ל 4a*a*שורש 8 ------------- (קו שבר) 9 כלומר להוכיח ששטח המלבן שווה ל 4 כפול a בריבוע כפול שורש 8 וכל זה לחלק 9 בהצלחה...

Arie17

New member
אני אשתדל אבל לא מבטיח

פשוט היום יש לי הרבה זמן אז אני כותב לכולם קצת שאלות מהמתכונת שלי אתמול או סתם משהו שעולה בראש...

Arie17

New member
אה... לא הבנתי מקודם, טוב, אין לי

כח לכתוב עכשיו

ויקי16

New member
אנשים יקרים...

מישהו רוצה להסביר? אני יודעת שזה בטח קל, ואני סתם טיפשה... אז אם מישהו לוקח על עצמו להסביר....תחשבו שאתם מסבירים לאדם ממש ממש מטומטם שלא קולט דבר..., או קיי? ותודה מראש, כמובן

Arie17

New member
בכיף... ../images/Emo13.gif

היי ויקי טוב... אז ההסבר שלי הוא כזה לפתרון: (קצת ארוך אבל אני מקוה שהוא מוסבר מספיק טוב שתוכלי להבין) אם יש לך משולש שווה שוקיים ABC אז זה אומר שזוית B שווה לזוית C זוית B וזוית C הם זויות הבסיס בטרפז KLBC וזה הופך את הטרפז הזה לטרפז שווה שוקיים כלומר KB = LC כעת, תתבונני במשולשים ABC ו AKL את יכולה לראות ש KL מקביל ל BC כי זה נתון (חלק מההקבלה של צלעות המלבן הנתון) אז אם יש לך הקבלה בצלעות האלה אז (ז) זוית B שווה לזוית LKA (זויות מתאימות) (ז) זוית C שווה לזוית KLA (זויות מתאימות) מכאן נובע שמשולש AKL דומה למשולש ABC (ז"ז) תסמני את שטח הטרפז כ - 5Z ואת שטח משולש AKL כ- 4Z וזה אפשרי ע"פ הנתון של היחס בין השטחים (כלומר היה נתון לך שיחס השטחים הוא 4 / 5 ולכן מותר לך להביע יחס זה באמצעות ביטוי כמו X או Z) ע"פ הדימיון שהוכחת בין המשולשים את יכולה להגיד שיחס הצלעות בריבוע שווה ליחס השטחים כלומר: AK*AK / AB*AB = 4 / 9 (צלע*צלע הכוונה לצלע בריבוע) AB נתון ואת יכולה להציב אותו ומכאן את מוצאת ש AK = 2a כעת, ע"פ תלס מורחב בין הקוים המקבילים KL ו BC את יכולה להגיד: AK / AB = KL / BC תציבי את מה שאת יודעת (AK שהרגע מצאת, AB ו BC נתונים) ואז KL = 4/3a תעשי עכשיו בניית עזר ותורידי גובה מנק´ A לצלע BC תזכורת: הגובה לבסיס במש"ש גם תיכון לבסיס, וגם חוצה את זוית הראש (הוא גם אנך אמצעי מהצלע BC אבל לא משנה) תסמני את הנקודה שהגובה מגיע אליה בצלע BC כנק´ D ותסמני את הנקודה על צלע המלבן KL שהגובה מגיע אליה כנק´ G כעת, במשולש ABD תעשי פיתגורס, BD = a כי הגובה לבסיס במש"ש גם תיכון לבסיס ו AK = 3a כי זה נתון אז ע"פ פיתגורס תמצאי את AD: AD = שורש-8 כפול a היחס בין הצלעות במשולשים הדומים AKL ו ABC היה 2 / 3 (אם את רוצה הוכחה כתזכורת אז שורש של 4 / 9 ביחס השטחים מביא שתי שליש) ויש משפט שאומר שיחס הגבהים במשולשים דומים שווה ליחס בין הצלעות הדומות כלומר היחס בין AG לבין AD הוא 2 / 3 הערה: את יכולה לשאול אותי - מאין לי ש AG גובה לצלע KL אז התשובה לכך היא בקוים המקבילים שיוצרים זויות חד-צדדיות ששוות 90 מכל צד, יש לזה עוד הסברים, ואם את רוצה לדעת תכתבי לי ו AD נתון לך (מצאת אותו בפיתגורס) אז תעשי 2 / 3 = (AG) לחלק לשורש-8 כפול a ואז תמצאי את AG AG שווה ל (2 כפול שורש-8 כפול a) וכל זה לחלק ל-3 תעשי חיסור AD - AG וככה תמצאי את GD GD שווה ל KO וגם ל LM ע"פ המשפט: "גבהים בין מקבילים שוים" אז יש לך את KO ואת KL שמצאת, תעשי הכפלה ביניהם ותגיעי לתשובה אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול...

ויקי16

New member
אני לא מאמינה שיש אדם בעולם ש....

ישב וכתב את כל זה למעני!!!!!!!!!!!!
!!! הבנתי! אתה נורמאלי??? אני עדיין לא מבינה איך מישהו היה מסוגל לכתוב הסבר כל כך מפורט! בסך הכל השאלה לא קשה...המוח שלי קצת דפוק...אבל נתעלם מהעובדה.... ההסבר שלך היה מצוין! נחמד שיש עוד אדם מקסים ועוזר כאן בפורומים! שוב תודה,

Arie17

New member
אני במצב רוח מצוברח היום אז אין לי

בעיה לכתוב אפילו 10 פעמים את זה... זה קשור לחבר שלי אבל לא משנה אני שמח שעזרתי לך

למעלה