פינת הדילמה - דילמה מספר 10

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 10

עד לרגע זה היתה התוצאה 21-20 לרעתכם, וברגע זה ממש קבוצתכם רצה לטצ'דאון שעושה 26-21 לטובתכם. על השעון 2:00 לסיום הרבע הרביעי. על מה תלכו במהלך ההשלמה? 1) נקודה אחת 2) שתי נקודות 3) אחר

ofribecker

New member
תיקון

על השעון נותרו 6:00 דקות ולא כפי שנכתב בטעות. בנוסף - נשארו כל פסקי הזמן.

DRfeelgoo1

New member
הייתי הולך על EXTRA POINT

בכל זאת עם שש דקות יתרון של שני שערי שדה שווה משהן אבל לפי שאלתך המקורית עם הזמן היה 2 דקות בטוח הייתי הולך על 2 נקודות כדי לא להפסיד במקרה של טאצ'דאון לקבוצה היריבה

dbroncos

New member
הפתרון שלי

בהתחלה היתה התלבטות, אבל אני הולך על נקודה אחת, ומסתפק ביתרון של 2 FG. למה ? כי 6 דקות וכל פסקי הזמן זה המון, המון ושוב - המון זמן. זה לא אמור להיות ככה, אבל בסוף המשחק קבוצות משחקות אחרת, גם בהתקפה (די מובן) אבל פתאום גם ההגנות משחקות יותר בטוח, הגנת ה- prevent המעצבנת. אז אני קודם כל, מבטיח שיש לי יתרון של 2 התקפות, שזה אומר ללכת על extra point ו- 27-21 לי. אגב, מה זאת אופציה מספר 3 בדיוק ? איזה עוד אופציות יש ? לוותר לגמרי ??

ofribecker

New member
הסבר על "אופציה מספר 3"

בכל דילמה, גם אם אפשרויות הפתרון הן סגורות כמו במקרה זה אני נותן אופציה של "אחר" כדי לאפשר גם פתרונות יצירתיים מעניינים שאינם רק אחד ועוד אחד. לדוגמא במקרה זה אם מישהו היה רוצה ללכת לתצורה של פייק אקסטרה פוינט ובעצם ללכת לשתי נקודות, או לחילופין להעמיד את קבוצת ההתקפה בתצורת אקסטרה פוינט ולנסות למשוך אופסייד ורק אז ללכת לשתי נקודות, ועוד ועוד רעיונות יצירתיים שיש לפעמים לאנשים. אני נותן בזה את הקרדיט לכולכם שיכול להיות שיש פתרונות שלא חשבתי עליהם ולכן תמיד אשים את סעיף ה"אחר".

roniway1

New member
הולך על 2

אני הולך על האופציה של 2 נקודות במקרה הזה. ולמה? בין אם אני ביתרון 7 או 6 ,מהלך של טאצ'דאון יביא את הקבוצה היריבה לניצחון(במקרה של נקודת בונוס) או לשיוויון (במקרה של 2 נקודות). חוץ מטאצ'דאון ,הקבוצה היריבה חייבת 2 מהלכי פילד גול כדי לנצח או להשוות. עדיף לקחת סיכון וללכת על מהלך של 2 שאם יצליח -יבטיח לפחות הארכה.

ofribecker

New member
הפתרון שלי (לא פתרון בי"ס)

ללכת לנקודה אחת כאן (שכמעט בוודאות תיכנס) יוצר מצב שאם היריב עושה טצ'דאון הוא קרוב לוודאי יעלה ליתרון (של נקודה). נקודה יתרון לקראת הסיום זה יתרון פסיכולוגי אדיר, וזה השיקול המרכזי שמביא אותי להחלטה ללכת כאן לשתי נקודות. אם לא הצלחתי, אין מה לעשות, צריך לעבוד בהגנה כדי לא לקבל שני פילדגולס, מה גם שאם אני מכניס פילדגול מאוחר יותר, זה גם יתרון מצוין. לסיכום - הולך כאן על שתיים.

joseywales

New member
איפה הדילמה ?

כמובן שהולכים על 2 ,ליתרון 6נק אין ממש הבדל אים היריבה מבקיעה TD אז אתם בצרה ואם השגתם 2נק אז הם רק יכולים להשוות. לקחת את השרופים שנה אחורה יוסטון מבקיעה TD בשניות הסיום ומצמקת ל- 1 הפרש, המאמן המטורף הולך על 2 קשות במקום שיוויון בטוח, על מה הוא הלך ומה קרה ? כן כן CARR ניתר וניצח את המשחק !

joseywales

New member
איפה הדילמה ?

כמובן שהולכים על 2 ,ליתרון 6נק אין ממש הבדל אים היריבה מבקיעה TD אז אתם בצרה ואם השגתם 2נק אז הם רק יכולים להשוות. לקחת את השרופים שנה אחורה יוסטון מבקיעה TD בשניות הסיום ומצמקת ל- 1 הפרש, המאמן המטורף הולך על 2 קשות במקום שיוויון בטוח, על מה הוא הלך ומה קרה ? כן כן CARR ניתר וניצח את המשחק !

למעלה