פינת הדילמה - דילמה מספר 11

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 11

בהשראת ההפסד (הנורא מכל) של מישיגן לאוהיו סטייט. קבוצתכם בפיגור 34-21 ונותרו 7:30 על השעון לסיום הרבע הרביעי. נותרו לכם וליריב כל פסקי הזמן. המצב הוא כדור שלכם. דאון רביעי ושני יארד לעבור כשהכדור על קו ה 28 שלכם. נתונים: משחק הריצה שלכם לא ממש המריא עד כה (60 יארד וטצ'דאון אחד ב 20 נשיאות) ומשחק המסירה הניב 160 יארד ושני טצ'דאון באחוזים לא מדהימים בכלל (כ 50% השלמות). כל זה למרות שההתקפה שלכם נחשבת לאחת הטובות ביותר בליגה עד כה. הספיישל טים שלכם ספג טצ'דאון אחד בהחזרה של פאנט ל 70 יארד. בהגנה לא הברקתם גם כן, והיריב הצליח אף לעשות מוקדם יותר דרייב של 99 יארד לטצ'דאון. בריצה היריב עשה עליכם 337 יארד כבר במחצית הראשונה (שיא עונה כנגד כל הסטטיסטיקה שלו, בעיקר בשל ריצותיו החוזרות ונישנות של הקווטר בק שלו) ומאז מעט נעצר. בועט הפילדגול שלכם הוא סביר אך לא יותר מכך. הבועט של היריב הוא מהטובים בליגה עם אחוזים גבוהים מאוד גם מטווחים רחוקים. בתחילת המחצית השניה קצרה ההגנה שלכם שתי הצלחות נקודתיות כשהצליחה בשני דרייבים רצופים למנוע טצ'דאון ממצב של דאון ראשון וגול מקו היארד! אחד הסתיים בכדור עובר אחרי דאון רביעי וגול והשני הסתיים בפילדגול מ 21 יארד. ולדילמה המתבקשת: האם זה הזמן והמצב "ללכת על זה" בדאון רביעי או שצריך פאנט ולקוות לביצוע העבודה בהגנה? מה תחליטו לעשות כאן? 1) ללכת על זה בריצה 2) ללכת על זה במסירה 3) פאנט 4) אחר

DRfeelgoo1

New member
אני ממש מתלבט

הדחף הראשוני הוא ללכת על זה אם הקבוצה לא תתעלה ברגע זה קשה לי להאמין שהיא תעשה זאת בהמשך. מצד שני אני חושב על פאנט נמוך וחלקלק בתקווה להשתלט על הכדור לאחר נגיעה בכדור ואי תפיסה של הקבוצה היריבה בתוך הטריטוריה של היריב

Yo-man

New member
הולך על ריצה בנסיון רביעי

מסירה נראית לי מסוכנת מידי בהצלחה של 50 אחוזים, בריצה, לעומת זאת יש לי ממוצע של 3 יארד לריצה. סטטיסטית זו הבחירה הנכונה, אבל כמובן שיכול להיות שיש לי 7 מ-7 למסירות עד 5 יארד... אי אפשר לדעת במקרה שלנו כרגע. לגבי בעיטה - להגנה שלי יהיו עוד הזדמנויות להוכיח את עצמה. קודם אני נותן להתקפה לנסות להשפיע על המשחק. אפשרות אחרת שאולי הייתי שוקל - פייק פאנט ורוצה מהאמצע, איפה שתמיד נשאר רווח (לפני 5 שבועות בערך היה איזה בועט שרץ 15 או 20 יארד ככה. לא זוכר מי או באיזו קבוצה.

roniway1

New member
דילמה קשה

מהלך של מסירה נראה לי הימור נועז מדי , אני הייתי הולך על מהלך של ריצה ,למרות שגם זה הימור מסוים לכשעצמו.

dbroncos

New member
הפתרון שלי

מה לגבי הולך הביתה ? אני מרחיק. לאבד את הכדור עמוק בשטח שלי זה אומר שער שדה כמעט ודאי, וההפרש עולה ל 16. אבל אם ההגנה שלי השתפרה מאד בחצי השני (שני goal-line stand) זה לא סתם הצלחה נקודתית, זה מעולה, אני סומך עליהם ועל הטיים אאוטים שלי.

ofribecker

New member
התשובה שלי (לא פתרון בי"ס)

אם הכדור עובר בתוצאה הזו בזמן הזה לידי היריב זה רע מאוד עד כדי רע מדי. לפיכך - פאנט הוא אסון מרצון ומהלך התקפי לא מוצלח הוא קטסטרופה, במיוחד לאור הצלחתו של היריב (אוהיו סטייט) בהתקפה לאורך המשחק ולאור הנתונים של בועט הפילדגול שלו (נודג'נט שבטח עוד נשמע עליו בעתיד). אם הבחירה היא בין אסון מרצון לבין אסון לאחר נסיון לחימה, אני מעדיף לנסות להילחם קודם - כלומר "ללכת על זה". לאור נתוני ההתקפה שלי קצת קשה לבחור באיזו דרך יש יותר סיכוי לעבור שני יארד. לאור היכרותי עם מערך ההתקפה של הקבוצה (מישיגן) הייתי בוחר לתת כאן את הכדור לראנינג בק (מייקל הארט) שריצתו בדרך כלל מאוד סולידית (3 יארד בממוצע לריצה במשחק זה והרבה יותר מכך לאורך העונה). לסיכום - הולך על זה בריצה. בעוד זמן מה לאחר שכל מי שרצה להגיב יעשה זאת, אפרסם מה אכן קרה במשחק.

ofribecker

New member
מה שקרה בפועל

במצב הזה מישיגן עשתה מה שרובנו חשב שהיא צריכה לעשות. QB צ'ד הני נתן הנד-אוף לראנינג בק מייקל הארט שעבר יותר משני יארד והשיג דאון ראשון. הדרייב התקדם עד לתוך הרד-זון ושם מסר צ'ד הני אינטרספשן לתוך האנדזון שלמעשה גמר את המשחק. אוהיו סטייט עוד עשו פילדגול נוסף שקבע 37-21.

למעלה