פינת הדילמה - דילמה מספר 13

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 13

אתם מובילים 6-3. יש 25 שניות על השעון לסיום הרבע הרביעי. כדור שלכם, דאון רביעי ו 15 יארד לעבור מקו ה 2 שלכם. ליריב נשארו שני פסקי זמן ולכם אין יותר. האפשרויות: 1) פאנט מיידי 2) לקחת סייפטי ואח"כ להרחיק מקו ה 20 3) אחר

פאנט מיידי

בהנחה שההגנה שלי לא מזעזעת, אני יחזיק 25 שניות בלי טאץ'דאון. וגם אם הם יגיעו למצב של פילדגול, במקרה די פסימי ---> הולך להארכה.

ofribecker

New member
דעתי (האישית בלבד)

פאנט במצב הזה הוא מאוד דחוק ומסוכן. במצב "רגיל" לוקח הבועט 15 יארד לאחור מקו הסקרימג' לצורך ביצוע הבעיטה, וזה איזשהו אופטימום שאליו הגיעו כדי שגם תוכל להרחיק רחוק מספיק וגם לבעוט בביטחה עם סיכון קטן מאוד לחסימה. במקרה שלנו יש משהו כמו 11 יארד ספייר בלבד ואז הבעיטה היא מעומק האנדזון, סיכויי החסימה מעט גדולים יותר וזה יכול להביא טצ'דאון מיידי ליריב, כמוכן לאחר ההחזרה של פאנט מוצלח מעמדה זו היריב מיד בטווח פילדגול. בעיטה (חופשית, לאחר סייפטי, לא פאנט) מקו ה 20 יכולה להרחיק את היריב הרבה יותר ואין בה סיכון לחסימה. לכן - אני לוקח סייפטי ומרחיק מקו ה 20 ובתקווה - מנצח 6-5.

ofribecker

New member
תוספת קטנה

במהלך שבו אני "מייצר" את הסייפטי, אני גם משתדל לבזבז כמה שיותר זמן חי, כלומר - הפורמיישן הוא כמו לפאנט, לאחר הסנאפ - הפאנטר מתרוצץ עם הכדור בתוך האנדזון כמה שהוא רק יכול עד שמתקרבים אליו יותר מדי ואז יורד על הברך.

dbroncos

New member
סייפטי ../images/Emo7.gif

פאנט כשהמסירה היא מקו 2 היארד זה גם אומר שמרחק המסירה הוא קצר יותר. במקרה הטוב אני אגיע למרכז המגרש, במקרה ההגיוני אני מגיע לאיזור קו ה -40 שלי. יש אפילו מצב שהוא אחרי הפאנט כבר יהיה במצב של פילד גול. זה אומר שיש לו 21 שניות (פחות זמן הבעיטה) לעבור במצב טוב 10 יארד בשביל להשוות. ויש לו אפילו פסקי זמן כדי שאני לא אוכל לפסול מצבים של ריצה. לעומת זאת, אם הסנאפר שלי מעיף את הכדור מחות לאנדזון, אני תוקע אותו עמוק עמוק בשטח שלו כדי לעבור בערך 50 יארד ב 25 שניות. ואני ממשיך לשחק עם אותה הגנה שעצרה אותו על 3 נקודות ב- 59 דקות וחצי. ואיך שהמשחק היה עד עכשיו, ההגנה שלי עשתה את העבודה. ההתקפה לא כל כך. אם יהיה פילד גול שלו, זה עוד אפילו יכול להיגמר בתיקו בהארכה ... 6-5 זה עדיין נצחון, וזאת הסבירות הגבוהה יותר. נ.ב. שייחנק ביל ביליצ'ק שעשה בדיוק את זה במצב יותר קשה בדנבר, וניצח בשניה האחרונה

Yo-man

New member
שמע, זה מבלבל...

ברגע הראשון אמרתי - ואללה, עפרי צודק. קח 2 נקודות ותן להם לנסות, מה שהם לא הצליחו כל המשחק. אח"כ אמרתי לעצמי שבכל זאת יש פה מצב מסוכן, לתת לבועט להסתובב עם כדור בתוך ה-endzone. כך שמישהו יוכל להפתיע אותו, לעשות לו strip על הכדור ולנצח את המשחק. לדעתי זה מסוכן מידי, ולכן אני הייתי בוחר באופציה של בעיטה, ואז סומך על ההגנה הטובה שלי (או שמא זאת ההתקפה המזעזעת שלהם) שבמקרה הגרוע ביותר יביאו אותי להארכה. Just play ball.

royfr

New member
ללא קשר לדעתי

אם אתה מחליט לקחת סייפטי אז או 1. כשהפנטר תופס את הכדור, הוא בורח מיד אל מחוץ לאנד זון. או 2. לונג סנאפר, כשמו כן הוא. שיזרוק את הכדור לקיבינימט אל מחוץ לאנד זון, שהפאנטר לא יתפוס.

royfr

New member
עוד סיבה למה פאנט

בפאנט, השעון ירוץ מרגע הסנאפ (בהנחה שהקבוצה השנייה לקחה פסק זמן). בפרי קיק (הבעיטה לאחר סייפטי), השעון רץ מהרגע שהמחזיר תופס את הכדור (כמו בקיק אוף) כך שזה שקול נוסף.

Reshefgarcia

New member
סייפטי...

והרציונל הוא פשוט מאוד... כשהנתון היחיד שיש לי זאת התוצאה,ניתן להסיק אחד משניים... או שההתקפות גרועות,או שההגנות מעולות. ולכן,אני עושה סייפטי,מה שמשאיר אותם עם 21 שניות בערך,בעיטת ההרחקה תוריד עוד 8 שניות לפחות מהשעון,מה שמשאיר אותם עם זמן לשני מהלכים לעבור בערך 20 יארד (בהנחה שהבעיטה הייתה טובה,ושהם לא התקדמו יותר מדי בהחזרה),רק כדי להכנס לטווח השער שדה מסביבות 50 יארד (דבר שהוא קשה כשלעצמו),ואם הם לא עשו כלום בהתקפה כל המשחק מול ההגנה שלי,אני אומר להם בפשטות : DONT SING IT,BRING IT!!!! או :הנה הכדור...תנצחו...אם אתם מסוגלים...

למעלה