פינת הדילמה - דילמה מספר 15

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 15

קבוצתכם בפיגור 30-14 כשיש 3:30 לסיום הרבע השלישי. כדור שלכם, דאון רביעי וגול מקו ה 3 של היריב. ללא אינפורמציה נוספת, מה תעדיפו כאן? 1) פילדגול 2) ריצה 3) מסירה 4) אחר שאלה שניה: הלכתם על זה ויצא מזה טצ'דאון 30-20 לחובתכם, האם: 1) תלכו על שתי נקודות 2) תלכו על נקודה אחת 3) אחר

royfr

New member
תשובות

שאלה ראשונה: FG (של 20 יארד) הוא כמעט אוטומטי, ויעשה פה 30-17 - כלומר, אני בפגור של שני סקורים. TD, אלא אם כן אני אקח אח"כ 2 נקודות, גם שני סקורים. אני הולך על בטוח כי יש הרבה מאד זמן - FG. שאלה שנייה אם אני מצליח שתי נקודת - יש לי אפשרות להשוות בסקור אחד - 2 נקודות.

JakeTheSnake16

New member
תשובות

טוב חסר לי קצת נתונים על הקבוצה שלי, על ההגנה של היריבה וכו' אז אני לא יכול להגיד לך אם ריצה או מסירה אבל בכל מקרה בשלב כזה מוקדם יחסית אני חושב שאני אלך על FG על בטוח במידה והלכתי על TD והצלחתי אני הולך על נקודה אחת בשביל לאפשר לעצמי להשוות עם TD ופילדגול במקום להמר ולהיכשל ואז להזדקק לשני טאצ'דאונים. הולך על בטוח, מה לעשות, סוף הרבע השלישי זה עדיין לא הזמן להימורים של הכל או כלום

Reshefgarcia

New member
אני...

הייתי הולך על פילדגול רבע שלישי זה מוקדם מדי בשביל להתחיל להתפרע,במיוחד בדאון רביעי,כשכל כך הרבה דברים יכולים להשתבש...האנד-אוף לא טוב,תיקול מוצלח של ההגנה,חטיפה במקרה שהלכתי למסירה,ועוד אלפי דברים... שער שדה מביא אותי למרחק שני טאצ'דאונים מניצחון,אובדן כדור לא מביא אותי לשום מקום...טאצ'דאון אם אלך על זה בסה"כ מותיר אותי במצב שבו אצטרך שני סקורים בכל מקרה,ולכן,הסיכון לא משתלם.... לגבי השאלה השניה... נניח והתחלקתי על השכל,והלכתי על זה בניגוד לשפיות דעתי... שוב,לא הייתי הולך ל 2 נקודות בגלל שזה מוקדם מאוד,ומאותם סיבות שציינתי קודם... זהו

roniway1

New member
תשובות

1. אני הולך על פילד גול , ניסיון ללכת על טאצ'דאון יכול להיות די מסוכן לדעתי. 2. אני הולך על הניסיון להשיג 2 נקודות , ובמקרה שהצלחתי , יש לי אופציה להשוות עם מהלך דומה. כך שאני בכל מקרה צריך טאצ'דאון+2 שוב. ואני מהלך אחד פחות מהיריב.

כמו רבים מקודמי-

פילדגול. אם היה טאצדאון- 2 נקודות. שאלה עופרי- זה בהשראת המשחק מאתמול?

ofribecker

New member
תשובה לשאלתך ../images/Emo58.gif

כן, הדילמה באה לי בהשראת המשחק בין סיאטל לניו יורק, רק שהמצב המדויק לא קרה בפועל. התוצאה אמנם היתה 30-14 ברבע השלישי אך סיאטל מעולם לא הגיעו כלכך קרוב לאנדזון במצב הזה. פשוט הרהרתי במוחי מה היה קורה אילו...

ofribecker

New member
תיקון טעות ../images/Emo58.gif

פתאום נזכרתי שסיאטל כן הגיעו קרוב... הם הגיעו עד קו היארד האחרון אך זה הסתיים בפאמבל לתוך האנדזון. הדילמה באה לי לראש מעט קודם לכן, בגלל זה שכחתי... ט.ל.ח.

הקטע הוא שגם אני התחלתי

לחשוב על זה, עוד לפני שהפרשנים דיברו על זה. אז אמרתי לעצמי שזה בטח יעלה מתישהו בפינת הדילמה. היית זריז מאוד.

ofribecker

New member
התשובה שלי (דעתי האישית בלבד)

במצב המתואר - הייתי הולך לטצ'דאון רק אם יש שני יארד ומטה, לא משלושה יארד כמו שמופיע בתיאור המצב. זה עדיין מסוכן מדי. כלומר הייתי בועט פילדגול שהסיכויים להכניס אותו בערך סביב ה 95% (כמו אקסטרה פוינט). אם בכל זאת יצא טצ'דאון במצב הזה, לפי דעתי צריך ללכת לשתי נקודות. גם אם לא מצליחים זה 10 הפרש שזה טצ'דאון ופילדגול כמו במצב של 9 הפרש אחרי הליכה לנקודה בודדת. ההבדל היחיד הוא שב10 הפרש אתה רק משווה וב9 הפרש אתה תנצח. הסיכוי שאתה משאיר במידה והצלחת שתי נקודות שווה את הסיכון.

למעלה