פינת הדילמה - דילמה מספר 16

ofribecker

New member
פינת הדילמה - דילמה מספר 16

קבוצתכם בשוויון 31-31 כשנותרו 0:08 לסיום הרבע הרביעי. כדור שלכם, דאון ראשון ו 10 יארד לעבור מקו ה 45 שלכם. נתוני המשחק עד כה: מסרתם 24 מ 31 ל 320 יארד (הארוכה 62 יארד), שני טצ'דאון, אינטרספשן אחד. רצתם 28 פעמים ל 139 יארד (הארוכה 23 יארד) וטצ'דאון אחד. החזרתם אינטרספשן אחד לטצ'דאון. פילדגולס - הכנסתם אחד מ 36 יארד והחטאתם אחד מ 47. (לאורך העונה הבועט שלכם מעט מעל הממוצע של הליגה באחוזים שלו). הקבוצה היריבה מסרה 17 מ 30 ל 195 יארד (הארוכה 31 יארד), טצ'דאון אחד ושני אינטרספשנס. הם רצו 41 פעמים ל 166 יארד (הארוכה ל 30 יארד) ושלושה טצ'דאון. לא נותרו לאף צד פסקי זמן והשעון עומד. השאלה היא - מה תחליטו לבצע במצב זה: 1) מסירת הייל מרי 2) ירידה על הברך 3) מסירה לטווח בינוני לכיוון הקוים 4) מהלך ריצה 5) אחר

royfr

New member
הייל מארי

מקסימום, לא יצליח - לך להארכה. אתה צריך מסירה של 20 יארד כדי להגיע לטווח של FG, וגם אם תלך לזה, לא בטוח שישאר לך זמן על השעון אח"כ.

dbroncos

New member
הולך בעקבות המאנינג ../images/Emo58.gif

אם פייטון הגדול כורע ברך במצב כזה, מי אני שאתווכח. אני מניח שמשם לקוח הרעיון לדילמה הזו ... בריס היה מצויין, וניסה להתקדם עוד קצת. הוא נחטף. אם הכדור היה מוחזר עוד קצת - אז פתאום הקולטס פתאום היו בעמדת נצחון. אבל אם לא הייתי רואה את המשחק הזה, בעצם גם אחרי שראיתי אותו - אני הולך על 2 מסירות. 8 שניות זה בדיוק מספיק זמן למסירה של בערך 10 יארד ויציאה החוצה, ואז מסירת הייל מרי אחרונה. בשביל להגיע לטווח בעיטה סביר (מתחת ל- 50 יארד) אני צריך מסירה של 20 יארד, ואז עד שנספיק להשלים את המסירה ולצאת מהמגרש (בהנחה שזה בכלל יצליח) הזמן עלול להיגמר. אז בקיצור התשובה שלי, למי שהתבלבל היא : מסירה מהירה לפחות מ- 15 יארד לקווים, ואז הליכה על הייל מרי.

JakeTheSnake16

New member
מסירה לכיוון הקוים.

מהייל מרי יש יותר מידי סכנה של אינטרספשן שעוד יכול לחזור לTD או אפילו (לא כל כך סביר מבחינת שעון) להשאיר לקבוצה השניה הזדמנות לפילד גול. לעומת זאת מסירה ל20 יארד בערך לכיוון הקוים יכולה לתת לפחות צ'אנס לפילד גול, אם מבצעים אותה מספיק מהר יכול להשאר זמן על השעון לבעיטה. או מקסימום, אם היא לא מצליחה ונשאר זמן אפשר לנסות את ההייל מרי בכל זאת. אבל לדעתי שמונה שניות זה מספיק זמן בשביל לנסות לנצח את זה בפילד גול. ------------
למטה -------------------- האמת שאני לא מבין למה הקולטס אתמול בחרו ללכת להארכה במקום לנסות שוט אחד לאנדזון כשקיבלו את הכדור. המונמטום היה לחלוטין איתם, ומי יודע מה היה קורה אם הם לא היו מנצחים בהטלת מטבע

royfr

New member
אני לא מסכים לטענה של הטלת מטבע

מהסיבה הבאה : סטטיסטיקה (אני אמצא את המקור ואשלח). רק ב-55% מההארכות בהסטוריה של ה-NFL, נצחה הקבוצה שזכתה בהטלת המטבע. ויותר מזה, בפחות מ-30% נצחה הקבוצה שזכתה בהטלת המטבע בדרייב הראשון.

JakeTheSnake16

New member
אבל במשחק אתמול../images/Emo58.gif

דרו בריז והצ'רג'רס נראו מצויין בהתקפה ולדעתי היו מסוגלים להגיע לטווח פילד גול די בקלות. בכל אופן, לדעתי לא היה מזיק עוד ניסיון אחד לאנדזון או לפחות לטווח פילד גול לפני שממשיכים להארכה.

ofribecker

New member
דעתי (האישית בלבד)

יש כאן לדעתי דילמה שהתשובה עליה ממש תלויה ישירות באופי שלך כמאמן, כי כמעט כל החלטה כאן תקפה וניתן להצדיק אותה, פרט אולי למהלך ריצה שנראה לי שיורד מהפרק. המחשבה שלי מוליכה אותי למסירה (מהירה יחסית) לטווח בינוני (כ 20-25 יארד) לכיוון קו האורך כך שאם היא נתפסת והרסיבר יוצא מיד החוצה עוד ניתן לבעוט פילדגול מכריע, ואם לא, אז עוד יש זמן להייל מרי. הסיכוי שמסירת הייל מרי תיתפס ע"H היריב ותוחזר לטצ'דאון הוא די קלוש בסך הכל ולכן איננו מהווה שיקול שמכריע את הכף לטעמי. ירידה על הברך לטעמי זה ממש לשמרנים שבינינו. לסיכום - מסירה ל 20-25 יארד לכיוון הקוים ואם היא לא מושלמת הולכים להייל מרי.

joseywales

New member
שלי.

אני אומר לQB (פארב דההה) מסירה מהירה לכיוון ה 30-35 יארד ויציאה מהירה לשוליים ואז פילד גול. ואם לא הלך אז : מה קורה איתך מתוקה ?(מרי).

למעלה